Ένας οδηγός για την επιτυχή κλιμάκωση της επιχείρησής σας

Όταν ξεκινούν μια επιχείρηση, στους περισσότερους αρέσει να ονειρεύονται μεγάλα. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεπεράσετε τα εμπόδια της έναρξης μιας επιχείρησης και ξεφύγετε από τους αρχικούς κινδύνους που συνεπάγονται οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, μπορεί να είναι τρομακτικό να θέσετε σε κίνδυνο όλα όσα έχετε εργαστεί τόσο σκληρά, προσπαθώντας να κλιμακώσετε σημαντικά την επιχείρησή σας. Αν και κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και η στρατηγική για την ανάπτυξη για καθεμία θα ποικίλλει, υπάρχει μια σειρά από καθολικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην απλοποίηση της διαδικασίας και να την καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη.

Τι σημαίνει να κλιμακώνετε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά;

Κλιμάκωση μιας επιχείρησης δεν σημαίνει απλώς αύξηση του τζίρου. Για να κλιμακώσετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας, θέλετε να είστε σε θέση να προσελκύετε περισσότερους πελάτες/πελάτες χωρίς να χρειάζεται να αυξήσετε τις εξόδους σας με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι εάν αναλάβετε περισσότερη δουλειά, τα κέρδη σας θα πρέπει να αυξηθούν παράλληλα και όχι μόνο ο τζίρος σας.

Να είστε σίγουροι για τον προορισμό σας

Για να μπορέσετε να αρχίσετε να σχεδιάζετε μια στρατηγική για την κλιμάκωση της επιχείρησής σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι πώς θέλετε να μοιάζει η επιχείρησή σας στα επόμενα χρόνια. Αν θέλετε η επιχείρησή σας να είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο σας, πώς θα μοιάζει; Πόσες ώρες θα θέλετε να εργάζεστε την ημέρα; Πόσα μέλη προσωπικού θα χρειαστείτε; Θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας; Γνωρίζοντας ακριβώς πώς θα φαίνεται ο τελικός στόχος σας και πόση προσπάθεια θα απαιτηθεί, θα σας ενημερώσει ακριβώς σε τι στοχεύετε και τι θα απαιτηθεί.

Πώς θα φτάσεις εκεί?

Αφού προσδιορίσετε τον τελικό στόχο για την επιχείρησή σας, τώρα μπορείτε να σκεφτείτε πώς θα μπορέσετε να φτάσετε εκεί. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την προσέγγιση του bootstrapping και να προσπαθήσετε να κλιμακώσετε γρήγορα έναν προϋπολογισμό; Αν ναι, πώς θα μοιάζει αυτό; Είναι δυνατόν? Μια άλλη επιλογή είναι να αναζητήσετε επένδυση. αν και αυτό μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να αναπτυχθεί γρήγορα, συχνά σημαίνει πώληση μετοχών της επιχείρησής σας. Οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν με πολλές μορφέςαπό τη χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου έως τη συμμετοχική χρηματοδότηση, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας εκ των προτέρων για να προσδιορίσετε ακριβώς τι θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

Βρείτε έναν μέντορα

Αν και είναι απίθανο κάποιος να γνωρίζει την επιχείρησή σας καλύτερα από εσάς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον κλάδο σας και για το τι χρειάζεται για να κλιμακωθεί μια επιχείρηση. Εύρεση μέντορα για καθοδήγηση Εσείς μέσω της διαδικασίας κλιμάκωσης της επιχείρησής σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τις πολλές παγίδες στις οποίες πέφτουν πολλές εταιρείες, να αποκτήσετε τη γνώση που μπορεί να προσφέρει ένας ξένος, καθώς και να έχετε κάποιον που θα λειτουργεί ως ηχητικός πίνακας για τις ιδέες σας. Ένας καλός μέντορας μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητος για μια επιχείρηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κλιμάκωσης. Εάν ενδιαφέρεστε να πάρετε έναν μέντορα, μπορείτε να δοκιμάσετε να πάτε σε εκδηλώσεις δικτύωσης του κλάδου, να απευθυνθείτε σε κατάλληλους επαγγελματίες στο LinkedIn ή να δείξετε αν κάποιος στον κύκλο σας μπορεί να προτείνει κάποιον.

Σκεφτείτε το Outsourcing

Κατά την κλιμάκωση, προσπαθήστε να αποφύγετε να κρατάτε κάθε εργασία στο σπίτι. Εάν η επιχείρησή σας αρχίζει να χρειάζεται περιστασιακά περισσότερες εργασίες γραφιστικής, για παράδειγμα, εξετάστε την εξωτερική ανάθεση αυτό αντί να είναι υψηλότερος ένας εσωτερικός γραφίστας πλήρους απασχόλησης και να αυξήσετε τις εξορμήσεις σας. Προσδιορίστε τους τομείς όπου μπορείτε και πρέπει να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες και τους τομείς στους οποίους πραγματικά χρειάζεται να απασχολήσετε περισσότερους ανθρώπους και βεβαιωθείτε ότι αυτό έχει ληφθεί υπόψη στη στρατηγική σας για την κλιμάκωση της επιχείρησης. Εάν αποτύχετε να αναθέσετε αποτελεσματικά την εργασία σας σε εξωτερικούς συνεργάτες, η επιχείρησή σας θα μπορούσε ενδεχομένως να αρχίσει να συγκεντρώνει δαπάνες που με τη σειρά τους μειώνουν την επιτυχία της ανάπτυξής σας.

Ψάξτε στον Αυτοματισμό

Όπου μπορείτε, φροντίστε να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες της επιχείρησής σας. Μόλις πολλές λειτουργίες σας οι επιχειρήσεις είναι αυτοματοποιημένες και να φροντίζουν τον εαυτό τους, τόσο πιο εύκολο θα είναι να κλιμακώνονται και τόσο λιγότερο θα σας αποσπά την προσοχή από τα ζητήματα που πραγματικά έχουν σημασία. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά και οικονομικά είναι να μετακινήσετε την υποδομή πληροφορικής σας σε μια δομή που βασίζεται σε σύννεφο. Το cloud computing δεν σημαίνει μόνο ότι μπορείτε να αυξομειώσετε εύκολα – με τις ανάγκες λογισμικού και αποθήκευσης να προσαρμόζονται στις ανάγκες της επιχείρησής σας – αλλά θα σημαίνει επίσης ότι τα δεδομένα σας θα είναι υποστηρίζεται αποτελεσματικά και κρυπτογραφημένο.