Βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε στέγαση εκτός πανεπιστημιούπολης

Από τη στιγμή που αποφασίζεις για πρώτη φορά να πας στο κολέγιο, διαπιστώνεις ότι υπάρχουν πολλές επιλογές να κάνεις. Αρχικά, πρέπει να περιορίσετε την αναζήτησή σας και να στοχεύσετε σε ποια πανεπιστήμια θα θέλατε να παρακολουθήσετε. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν αυτή την απόφαση, όπως αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα δίδακτρα και τα δίδακτρα και πόσο μακριά βρίσκονται από το σπίτι. Όταν τελικά ολοκληρώσετε τη διαδικασία της αίτησης και περιμένετε με ενθουσιασμό μια επιστολή αποδοχής, είναι εύκολο να αισθάνεστε ότι όλη η σκληρή δουλειά έχει ολοκληρωθεί.

Μόλις γίνετε αποδεκτοί, όμως, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα νέο σύνολο επιλογών που πρέπει να επεξεργαστείτε. Ένα από τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να εξετάσετε είναι το πού θα ζήσετε κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σας ετών. Πολλοί φοιτητές αυτές τις μέρες επιλέγουν επιλογές στέγασης εκτός πανεπιστημιούπολης, οι οποίες σας προσφέρουν περισσότερα για τα χρήματά σας και έναν καλύτερο τρόπο ζωής από ό,τι η διαβίωση σε κοιτώνα. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει προσεκτικά τις επιλογές εκτός πανεπιστημιούπολης, ώστε να επιλέξετε το σωστό μέρος για να ζήσετε.

Βεβαιωθείτε ότι η γειτονιά είναι ασφαλής

Όταν έχετε περιορίσει τη λίστα με τα εκτός πανεπιστημιούπολης φοιτητικά διαμερίσματα ήρθε η ώρα να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα θέλετε να κάνετε είναι να πάτε σε κάθε ιδιοκτησία και να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε τη γειτονιά. Εκτός από τη χαρτογράφηση του χρόνου μετακίνησης και των τρόπων για να φτάσετε στην πανεπιστημιούπολη, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η περιοχή αισθάνεται ασφαλής για εσάς.

Είναι μια καλή ιδέα να περπατήσετε στη γειτονιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να δείτε πόσο άνετα είστε εκεί. Θα πρέπει επίσης να επιστρέψετε το βράδυ και να οδηγήσετε την περιοχή, βλέποντας πώς θα νιώθατε αν έπρεπε να πάτε με τα πόδια στο σπίτι ή να πάρετε τη δημόσια συγκοινωνία μετά το σκοτάδι. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μάλλον δεν είναι καλό μέρος για να βρίσκεστε.

Δείτε το Συγκρότημα Κατοικιών

Προτού υπογράψετε μια μίσθωση για ένα φοιτητικό διαμέρισμα, θα θελήσετε να ελέγξετε μερικά πράγματα στο συγκρότημα κατοικιών εκτός πανεπιστημιούπολης. Περπατώντας στην περιοχή και παρατηρώντας τη συντήρηση του κτιρίου, την κατάσταση του ακινήτου και το γενικό επίπεδο φροντίδας θα σας πουν πολλά για τη διαμονή εκεί. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με τους κατοίκους που βλέπετε και να ρωτήσετε πώς νιώθουν για το χρόνο τους στο μέρος. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επιλογή του χώρου διαμονής στο κολέγιο.

Θα πρέπει επίσης να περάσετε λίγο χρόνο στο Διαδίκτυο κοιτάζοντας κριτικές για τα ακίνητα που σας αρέσουν. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε μια αίσθηση για το πώς είναι να ζεις εκεί και να λαμβάνεις συμβουλές για πράγματα που πρέπει να προσέξεις ή να ρωτήσεις τη διοίκηση.

Βεβαιωθείτε ότι είστε κοντά σε αγορές και ανέσεις

Όταν είσαι φοιτητής, μπορεί να μην έχεις πάντα δικό σου αυτοκίνητο. Εάν δεν έχετε δικό σας μέσο μεταφοράς, είναι πολύ σημαντικό τα ψώνια να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια ή να μπορείτε να φτάσετε εκεί με δημόσια συγκοινωνία. Θα θελήσετε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει παντοπωλείο, φαρμακείο και άλλα γενικά ψώνια κοντά.

Είναι επίσης υπέροχο αν υπάρχουν εστιατόρια σε προσιτές τιμές που εξυπηρετούν φοιτητές στην περιοχή. Θα σας δώσουν μια επιλογή να παραγγείλετε φθηνό φαγητό όταν δεν θέλετε να μαγειρέψετε ή δεν έχετε ένα μεγάλο χαρτί να γράψετε ή μια εξέταση για να μελετήσετε για εκείνο το βράδυ.

Πριν υπογράψετε μια μίσθωση για τη φοιτητική σας κατοικία εκτός πανεπιστημιούπολης, αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε διεξοδικά το συγκρότημα και τη γύρω γειτονιά. Θα θελήσετε να μετακομίσετε σε μια καλά διατηρημένη ιδιοκτησία και περιοχή που να αισθάνεστε ασφαλείς, μέρα και νύχτα.