Γιατί κάθε Αμερικανός πρέπει να επισκεφτεί το εθνικό πάρκο Yellowstone;

Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι υπάρχει ένα μέρος τόσο όμορφο, τόσο εντυπωσιακό και τόσο ισχυρό που ο ίδιος ο Πρόεδρος Ulysses S. Grant είπε ότι ήταν το μοναδικό θέαμα που πρέπει να δει κάθε Αμερικανός; Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι αυτό το υπέροχο μέρος ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ότι ήταν δωρεάν να το επισκεφτείτε; Λοιπόν, πάρτε το λόγο μου – είναι αληθινό! Αυτό το μέρος είναι Εθνικό Πάρκο Yellowstone!

Τι κάνει το Yellowstone τόσο ξεχωριστό;

Με την πρώτη ματιά, το Yellowstone δεν φαίνεται σαν ένα μέρος που θα δικαιολογούσε τόση προσοχή. Σε σύγκριση με μερικά από τα άλλα κορυφαία εθνικά πάρκα της Αμερικής, είναι μικρό από άποψη μεγέθους και δεν υπάρχουν φυσικά τοπία εντός των συνόρων του τόσο όμορφα όσο αυτά που βρέθηκαν στο Yosemite ή στη Zion. Αλλά μόνο και μόνο επειδή το Yellowstone δεν έχει εντυπωσιακά βουνά και αρχαία δέντρα δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το επισκεφτείτε. το αντίθετο μάλιστα.

Το Grand Canyon θεωρείται συχνά ένα από τα πιο όμορφα φυσικά θαύματα της Αμερικής, αλλά το Yellowstone μπορεί να είναι πιο σημαντικό για τη διατήρηση της ιστορίας του έθνους μας. Το πάρκο περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα υπερηφαίστεια της Γης (που σημαίνει ότι μια έκρηξη θα μπορούσε να καλύψει όλη τη Βόρεια Αμερική σε στάχτη), το οποίο εξερράγη για τελευταία φορά πριν από 640.000 χρόνια. Μια μικρότερη έκρηξη σημειώθηκε μόλις πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια, και μια άλλη αναμένεται σύντομα!

Άγρια ζωή στο Yellowstone

Ένας από τους εθνικούς θησαυρούς της Αμερικής, το Yellowstone’s Yellowstone National Park διαθέτει χιλιάδες μίλια παρθένων μονοπατιών πεζοπορίας, απαλλαγμένα από αυτοκίνητα και ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Είναι επίσης ένας παράδεισος για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων—φωτογράφους φύσης, παρατηρητές πουλιών, γεωλόγους και κατασκηνωτές. Αλλά το Yellowstone δεν είναι μόνο να βλέπεις τη φύση. είναι να το βιώσεις. Περπατήστε σε αυτά τα βουνά της μεγαλοπρέπειας και θαυμάστε ένα ειδυλλιακό τοπίο χωρίς φωτορύπανση: Οι νυχτερινές συνεδρίες παρατήρησης των άστρων είναι εκπληκτικά συνηθισμένες μεταξύ των επισκεπτών του πάρκου που θέλουν να αγναντεύουν εκατομμύρια αστέρες που αναβοσβήνουν ανεμπόδιστα από τη φωτορύπανση.

Μια νύχτα στο Yellowstone

Όταν ήμουν παιδί, το Εθνικό Πάρκο Yellowstone είχε δύο σημαντικά αξιοθέατα: το Old Faithful και την άγρια ​​ζωή του. Υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνετε στο Yellowstone σήμερα: Μπορείτε να κάνετε εκδρομές με θερμοπίδακες, πεζοπορία σε λιβάδια με αγριολούλουδα, σχεδία κατά μήκος ποταμών, ρυακιών και ιαματικών πηγών, πτηνών, βίσονες, άλκες και άλλα άγρια ​​ζώα (από ψηλά). επισκεφθείτε γκαλερί και μουσεία. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να θέλετε να χάσετε το Old Faithful όσο είστε εκεί—δεν με νοιάζει ποια εποχή του χρόνου είναι, μια 2ωρη αναμονή για μια έκρηξη φαίνεται σαν μια αιωνιότητα όταν είστε παιδί!

Είναι πραγματικά το Yellowstone το καλύτερο κρατικό πάρκο της Αμερικής;

Εάν πρόκειται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα μόνο πάρκο, γιατί να μην επιλέξετε ένα που τα έχει όλα: άγρια ​​ζωή, καταρράκτες, θερμοπίδακες και υπέροχη πεζοπορία. Δυστυχώς, πολλοί τουρίστες παρακάμπτουν τα κρατικά μας πάρκα στα οδικά ταξίδια τους για ανώμαλες διαδρομές επειδή νομίζουν ότι έχουν ήδη πάει παντού. Αλλά τα κρατικά πάρκα δεν είναι σαν άλλες δημόσιες εκτάσεις. Υποχρηματοδοτούνται και συχνά υποχρησιμοποιούνται (που σημαίνει λιγότερα πλήθη). Μπορείτε ακόμη και να κατασκηνώσετε δωρεάν στα περισσότερα από αυτά!

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά φυσικά θαύματα στην Αμερική, αλλά λίγα συγκρίνονται με το Yellowstone. Εάν ζείτε αρκετά κοντά, προσπαθήστε να βγαίνετε εκεί έξω τουλάχιστον μία ή δύο φορές το χρόνο. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει το κάμπινγκ, αξίζει να το επισκεφτείτε τουλάχιστον μία φορά. Η εμπειρία της φύσης και η λήψη του Yellowstone είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι πριν πεθάνουν! Φροντίστε να παραμείνετε ασφαλείς στην περιπέτειά σας και να διασκεδάσετε!