Δημιουργήστε μια ρουτίνα περιποίησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα επόμενα χρόνια

Αγαπήστε το δέρμα στο οποίο ζείτε. αυτό θα πρέπει να είναι το μότο σας προτού πάρετε αποφάσεις σχετικά με το δέρμα σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι α φροντίδα του δέρματος Η ρουτίνα μπορεί να είναι απαιτητική, μερικές φορές ακριβή (αξίζει τον κόπο) και ανταμείβοντας όλα σε ένα, και είναι απολύτως σημαντικό να το έχετε. απλά πρέπει να καταλάβετε τι λειτουργεί για το δέρμα σας. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το ταξίδι περιποίησης της επιδερμίδας, έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας από την αρχή και για τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά, γνωρίστε το δέρμα σας


Έχετε λιπαρό, κανονικό ή ξηρό δέρμα; Είστε επιρρεπείς σε ξεσπάσματα; Ή πρήξιμο; Λοιπόν, είναι εύκολο να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και είναι σημαντικό να το κάνετε. Επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικό δέρμα σε σύγκριση με το επόμενο, γίνεται δύσκολο όταν προσφέρουμε συμβουλές, αλλά με τον οδηγό μας για το πώς να δημιουργήσετε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος, θα μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει στις ακριβείς ανάγκες σας. Είναι επίσης υπέροχο να γνωρίζουμε ότι το καλό δέρμα χτίζεται και διατηρείται με την πάροδο του χρόνου, ένας άλλος λόγος για τον οποίο μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι υψίστης σημασίας.

Πριν ξεκινήσετε τη νέα σας ρουτίνα


Σύμφωνα με την Νιου Γιορκ Ταιμςυπάρχουν τρία μέρη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν:

  • Καθαρισμός: Πλύσιμο προσώπου
  • Toner: Για να εξισορροπήσετε το δέρμα σας
  • Ενυδατική κρέμα: Για ενυδάτωση

Ο στόχος είναι να βελτιστοποιήσετε το δέρμα σας, ώστε να αναζητάτε πάντα το καλύτερο για τον εαυτό σας και ώστε να παρέχετε στο δέρμα σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα, καθώς και να λύσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχετε. Η προσθήκη των τριών παραπάνω βημάτων στην καθημερινότητά σας είναι μόνο η αρχή. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι εάν εργάζεστε σε μια συγκεκριμένη περιοχή στόχο, ας πούμε τα μάγουλά σας, πρέπει να δώσετε χρόνο στη ρουτίνα σας για να εργαστείτε. Δεν θα δείτε αποτελέσματα σε μια νύχτα. κανείς δεν θα. Μια συμβουλή από επαγγελματίες είναι να επιμείνετε στη χρήση των ίδιων προϊόντων δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες για να αρχίσετε να βλέπετε κάποια αλλαγή. Μόνο με συνέπεια θα δεις αλλαγή.

Διατηρήστε το καθαρό


Ο καμβάς σας, γνωστός και ως το δέρμα σας, θα χρειαστεί έναν γενναιόδωρο καθαρισμό πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε. Ο καθαρισμός πηγαίνει πολύ σε μια εξαιρετική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Πάντα να επιλέγετε ένα απαλό πλύσιμο προσώπου. Τα σκληρά προϊόντα τείνουν να βλάπτουν το δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου και δεν το θέλουμε αυτό. Ακολουθεί ένας οδηγός για το είδος του καθαριστικού που ταιριάζει σε ποιο δέρμα:

  • Λάδι ή με τάση ακμής: Ένα υγρό που αφρίζει
  • Ξηρό, κόκκινο ή επιρρεπές στο έκζεμα: Με βάση την κρέμα
  • Ευαίσθητο: Με βάση το λάδι
  • Για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας: Βάλσαμο που λιώνει
  • Οποιοσδήποτε τύπος δέρματος: Μικκυλιακό νερό
Διατηρήστε το καθαρό

Τονώστε το


Για πολλούς, η τόνωση είναι ένα προαιρετικό βήμα, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπήσετε το ph του δέρματός σας. Για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε κάτι ενυδατικό. Και για την ακμή, το σαλικυλικό οξύ κάνει το κόλπο!

Ορρός


Και πάλι, ένας ορός είναι προαιρετικός, αλλά υπάρχουν μεγάλα οφέλη από αυτόν. Η Δρ Ashley Magovern, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος και ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Manhattan Dermatology, συνιστά τη χρήση ορού βιταμίνης C από μικρή ηλικία. Προσθέτει ότι «Βοηθά στην αναστροφή πολλών ζημιών που παθαίνουμε από τον ήλιο και τη ρύπανση». Συνιστούμε επίσης να βρείτε έναν ορό που περιέχει μια σταθερή μορφή βιταμίνης C, γιατί έτσι θα μπορέσει να απορροφηθεί στο δέρμα σας.

Είναι όλα στα μάτια


Αν και η κρέμα ματιών μπορεί να μην είναι απαραίτητα απαραίτητη για μερικούς ανθρώπους, αυτή η θεραπεία προσώπου έρχεται με οφέλη, όπως να ελέγχετε τα πόδια της χήνας και να εξαλείφετε τις σακούλες Prada κάτω από τα πολύτιμα μάτια σας.

Είναι όλα στα μάτια

Ενυδατική κρέμα


Πολλοί άνθρωποι αποκλείουν αυτό το βήμα αναφέροντας ότι δεν είναι απαραίτητο, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, πρέπει να ενυδατωθείς. Αυτό που κάνει είναι ότι ενυδατώνει το δέρμα σας. Μερικές συμβουλές: επιλέξτε μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα μουλιάσει γρήγορα το δέρμα σας και δεν θα προκαλέσει χάπια κάτω από το μακιγιάζ σας. Η ενυδατική κρέμα είναι εξίσου σημαντική τη νύχτα καθώς σφραγίζει τα ενεργά συστατικά και την πάντα σημαντική ενυδάτωση.

Δείτε επίσης – 9 μύθοι για τις ρυτίδες που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το αντηλιακό


Το αντηλιακό σας προστατεύει από τον βάναυσο ήλιο και ενώ το αντηλιακό σας οδηγεί μόνο τόσο μακριά, η αποφυγή του ήλιου κατά τις ώρες αιχμής είναι επίσης ιδανική. Προτιμήστε ένα αντηλιακό που έχει τουλάχιστον 30 αντιηλιακό παράγοντα προστασίας (SPF).