Είναι οι μετατροπές ξενοδοχείων μετά την COVID-19 καλή επένδυση;

Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία δέχτηκε σκληρό χτύπημα κατά τη διάρκεια της παύσης λειτουργίας της πανδημίας Covid. Τα πράγματα άρχισαν να αναζητούν δύο ξενοδόχους το καλοκαίρι του 2021 έως ότου το τέταρτο κύμα ιογενούς μόλυνσης χτύπησε και επικράτησε σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται ήδη σε ασταθές έδαφος προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις μακρές περιόδους παύσης λειτουργίας του περασμένου έτους αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον ακόμη και με το προτεινόμενο αμερικανικό σχέδιο διάσωσης.

Τι θα συμβεί με αυτά τα ξενοδοχεία εάν δεν περάσουν από έναν νέο κύκλο κλιμάκωσης των λειτουργιών και εντατικοποίηση και πάλι μόνο για να κλιμακώσουν ξανά τις λειτουργίες τους καθώς η πανδημία συνεχίζεται; Μερικά από αυτά τα ξενοδοχεία κηρύσσουν πτώχευση για να προστατεύσουν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν ή εκποιούν κτίρια ξενοδοχείων σε μια αγορά που δεν είναι η καλύτερη για το άνοιγμα μιας νέας λειτουργίας ξενοδοχείου.

Ποιος αγοράζει αυτήν τη στιγμή άδεια ξενοδοχεία;

Υπάρχουν ορισμένοι πιθανοί επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν ένα δικό τους ξενοδοχείο και να συνεχίσουν να το διατηρούν ξενοδοχείο, ενώ υπάρχουν επίσης προγραμματιστές και επενδυτές που αγοράζουν κτίρια ξενοδοχείων για να τα μετατρέψουν σε μόνιμες κατοικίες. Πολλοί επενδυτές βλέπουν τη δυνατότητα τα ξενοδοχειακά κτίρια να γίνουν μικροσκοπικά διαμερίσματα και διαμερίσματα, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πιο προσιτές κατοικίες σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτά τα κτίρια έχουν πολλές δυνατότητες, καθώς διαθέτουν ήδη πισίνες, γυμναστήρια, χώρους γραφείων, άφθονο χώρο στάθμευσης και τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε καλή τοποθεσία κοντά σε σύγχρονες ανέσεις και σε κοντινές αποστάσεις με τα πόδια από κόμβους της πόλης.

Με τη μεγάλη έλλειψη κατοικιών που δημιουργεί ανησυχητική έλλειψη οικονομικά προσιτή στέγαση, το κλείσιμο των ξενοδοχείων ήταν σχεδόν ικετευτικό να γίνουν άλλοι τύποι κατοικιών πολλαπλών μονάδων για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Για τους προγραμματιστές, το κατάλληλο κτίριο ξενοδοχείου έχει τη δυνατότητα μετατροπής σχεδόν ολονύκτια σε στέγαση, ειδικά εκείνα με δωμάτια παρατεταμένης διαμονής που περιέχουν μικρές κουζίνες, φαρδιούς διαδρόμους, ψηλές οροφές και συστήματα κλιματισμού σε κάθε δωμάτιο.

Πολλά κτίρια ξενοδοχείων αγοράζονται για πένες στο δολάριο και απαιτούν ελάχιστη ανακαίνιση για να μετατραπούν σε χώρους μόνιμων κατοικιών. Ο μεγαλύτερος καταναλωτής προσπάθειας και χρόνου είναι η αλλαγή της χωροταξίας της δομής από ξενοδοχείο σε κατοικία.

Άλλες πιθανές χρήσεις για πρώην ξενοδοχειακά κτίρια

Τα διαμερίσματα και τα διαμερίσματα είναι λίγο πολύ μια προφανής μετατροπή για ένα πρώην ξενοδοχείο, αλλά οι προγραμματιστές εξετάζουν επίσης την αλλαγή ξενοδοχείων σε άλλες χρήσιμες επενδύσεις. Ορισμένοι προγραμματιστές ενδιαφέρονται και επανατοποθετούν παλιά ξενοδοχεία σε μέρη όπως χώροι γραφείων όπου υπάρχει σημαντική ζήτηση σε ορισμένες περιοχές. Ορισμένοι προγραμματιστές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετατρέψουν τα ξενοδοχεία σε εγκαταστάσεις διαβίωσης για ηλικιωμένους. Ορισμένα ξενοδοχεία με το σωστό είδος κάτοψης και ροής θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να μετατραπούν σε ανεξάρτητη στέγαση ηλικιωμένων, όπου το νοσηλευτικό προσωπικό θα μπορούσε να είναι ακόμα διαθέσιμο κοντά.

Οι μετατροπές ξενοδοχείων θα μπορούσαν να είναι το επόμενο καυτό πράγμα στις επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα. Με το κατάλληλο ξενοδοχείο σε ένα μέρος όπου μια αλλαγή ζώνης δεν θα ήταν πονοκέφαλος, θα μπορούσε να είναι μια πολύ προσοδοφόρα μετατροπή σε πολυκατοικία ή άλλους τύπους κατοικιών όπως ηλικιωμένοι. Τα παλιά ξενοδοχεία θα μπορούσαν να είναι μια καλή απόδοση για το δολάριο της επένδυσής σας.

Άλλα κτίρια που μπορούν να προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες

Εκτός από ξενοδοχεία, παλαιότερα σχολεία και ιστορικά κτίρια μπορεί να προσφέρει μεγάλες επενδύσεις για όσους θέλουν να αναζωογονήσουν μια κοινότητα ή μια γειτονιά. Η McMenamins με έδρα το Πόρτλαντ κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτήν την ιδέα μετατρέποντας τα σχολεία σε ζυθοποιεία, εστιατόρια, ακόμη και ξενοδοχεία. Μέρη όπως το Kennedy School στο Πόρτλαντ και το Anderson School στο Bothell Washington προσφέρουν στους επισκέπτες πρόσβαση στην πισίνα του σχολείου, που έχει πλέον μετατραπεί σε αθλητικό κέντρο, 3 εστιατόρια στις εγκαταστάσεις, μια καμπίνα ουίσκι, κινηματογράφο και οι κοιτώνες του πρώην σχολείου είναι πλέον ξενοδοχείο .

Είτε επισκευάζετε ένα παλιό ξενοδοχείο είτε ένα σχολείο, οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι εκεί έξω εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε την έρευνα και να σκεφτείτε έξω από το κουτί.