Επιλέγοντας πού να ζήσετε στο Κολέγιο

Είναι συναρπαστικό όταν πηγαίνεις στο κολέγιο και βγαίνεις μόνος σου στη ζωή για πρώτη φορά. Μετά από χρόνια ζωής στο σπίτι, ακολουθώντας καθορισμένα προγράμματα στο σχολείο για δώδεκα και πλέον χρόνια, και έχοντας περιορισμένη ελευθερία, θα καταφέρετε επιτέλους να χαράξετε τη δική σας πορεία στη ζωή. Θα γνωρίσετε νέα άτομα από όλη τη χώρα, θα εξερευνήσετε απίστευτη μάθηση στα νέα σας μαθήματα και θα έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο και για κοινωνικές δραστηριότητες.

Με όλες τις νέες ελευθερίες έρχονται και νέες επιλογές. Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι πού θα ζήσετε όσο πηγαίνετε στο πανεπιστήμιο. Τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί απλώς επέλεξαν τη ζωή σε κοιτώνα, αλλά η υψηλή τιμή και ο στενός, κοινόχρηστος χώρος δεν φαίνεται να είναι καλή εναλλακτική στον σημερινό κόσμο. Όλο και περισσότεροι μαθητές επιλέγουν στέγαση εκτός πανεπιστημιούπολης που προσφέρει ένα καλύτερο περιβάλλον με σημαντικά οφέλη.

Αυξημένος Προσωπικός Χώρος

Όταν ζείτε σε μια πολυσύχναστη σουίτα κοιτώνα, είστε στριμωγμένοι και συνήθως δεν έχετε σχεδόν καθόλου προσωπικό χώρο. Σε ένα διαμέρισμα εκτός πανεπιστημιούπολης, θα έχετε το δικό σας δωμάτιο όπου μπορείτε να κάνετε παρέα, να μελετήσετε ή να κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα φώτα που σβήνουν όταν ένας συγκάτοικος πηγαίνει για ύπνο και έχετε ακόμα ένα χαρτί να γράψετε.

Επειδή είναι ο δικός σας χώρος, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα πράγματα όπως θέλετε και θα έχετε χώρο και για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Το καλύτερο από όλα, όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τις δοκιμές και τα μαθήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωμάτιό σας ως το δικό σας, αποκλειστικό καταφύγιο. Διαβάστε περισσότερα για τις Αναδυόμενες Τεχνολογικές Τάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ιδιωτικό μπάνιο

Η ζωή στον κοιτώνα μπορεί να είναι δύσκολη όταν πρέπει να περπατάτε σε έναν μακρύ, σκοτεινό διάδρομο μόνο και μόνο για να φτάσετε σε ένα κοινόχρηστο μπάνιο κάθε μέρα. Η ουρά για ντους ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό ή η ουρά για χρήση του νεροχύτη δεν είναι απλώς διασκεδαστική και, ειλικρινά, ούτε πολύ ενήλικος. Ως κάτοικος κατοικιών εκτός πανεπιστημιούπολης, θα έχετε τον δικό σας ιδιωτικό χώρο μπάνιου ακριβώς στο δωμάτιό σας.

Όλα είναι πολύ πιο εύκολα έτσι. Όταν έρθει η ώρα για ντους, είναι άμεσα διαθέσιμο για εσάς. Δεν υπάρχει κοινή χρήση, δεν αναρωτιέμαι αν η ουρά για την τουαλέτα είναι πολύ μεγάλη και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για καθυστερήσεις όταν πρέπει να βιαστείτε για να φτάσετε στην τάξη.

Εξοικονομήστε χρήματα στα γεύματα

Αν και μπορεί να είναι ωραίο να έχετε κάποιον να μαγειρεύει για εσάς πότε πότε, το φαγητό στην καφετέρια του κολεγίου είναι διαβόητα βαρετό και ήπιο με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, είναι πολύ ακριβό για αυτό που παίρνετε. Η κατοικία σας εκτός πανεπιστημιούπολης διαθέτει μια πλήρη, πλήρη κουζίνα, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε ό,τι θέλετε και να φάτε σύμφωνα με το δικό σας πρόγραμμα.

Υπάρχει επίσης άφθονο αποθηκευτικό χώρο, ώστε να μπορείτε να ψωνίζετε και να αγοράζετε χύμα και να εξοικονομείτε επίσης πολλά χρήματα. Η ποιότητα του φαγητού σας θα είναι πολύ καλύτερη όταν φτιάχνετε μόνοι σας το γεύμα, και επίσης πιο θρεπτικό. Εάν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μια εναλλαγή προετοιμασίας γεύματος με τους συγκάτοικούς σας, ώστε να μαγειρεύετε ο ένας για τον άλλον κατά καιρούς.

Εάν πηγαίνετε σύντομα στο κολέγιο, φροντίστε να ελέγξετε τις εξαιρετικές επιλογές στέγασης φοιτητών εκτός πανεπιστημιούπολης στο πανεπιστήμιό σας. Θα διαπιστώσετε ότι το να ζεις σε ένα ευρύχωρο κοινόχρηστο διαμέρισμα με ανέσεις είναι πολύ καλύτερο από το να μένεις καθημερινά σε έναν παλιό κοιτώνα.