Επιλογές AI: 5 τρόποι που μπορείτε να φέρετε την τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρησή σας σήμερα

Η ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) δεν είναι νέα, αλλά τα τελευταία χρόνια, η εφαρμογή της στις επιχειρήσεις έχει αυξηθεί, πυροδοτώντας την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει το δρόμο της στον χώρο εργασίας – βοηθά τους ανθρώπους να είναι πιο αποτελεσματικοί, επιτρέποντάς μας να παίρνουμε αποφάσεις πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από πριν. Ακόμη λιγότερο εκπληκτικό είναι ο αριθμός των τρόπων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την επαγγελματική μας ζωή. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ…

1. AI και Λογιστική

Η λογιστική συνεπάγεται αναγκαστικά μια σειρά από επαναλαμβανόμενες εργασίες, όπως η εισαγωγή δεδομένων, η συμφωνία λογαριασμών, η κατηγοριοποίηση συναλλαγών και πολλά άλλα. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες καταλαμβάνουν πολύ χρόνο και μπορεί να είναι αγχωτικές για τους υπεύθυνους για την ολοκλήρωσή τους. Με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπως αυτοματοποίηση πληρωτέων λογαριασμώναυτές οι εργασίες μπορούν να γίνουν γρήγορα και χωρίς τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους, εξοικονομώντας χρόνο και ψυχική αγωνία και ελευθερώνοντας τον λογιστή σας για πιο πολύτιμες εργασίες.

2. AI και Πωλήσεις

Οι εταιρείες που ενστερνίζονται την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τις πωλήσεις συχνά βλέπουν μια άμεση αύξηση στο τελικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων προβλέπει ποιες προοπτικές είναι πιο πιθανό να μετατραπούν. Αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία, αλλά με την τεχνητή νοημοσύνη στο πλευρό σας, μπορείτε να κάνετε εκπληκτικά ακριβείς αλγοριθμικές προβλέψεις με βάση το ιστορικό ενός πελάτη και τις διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσεγγίσει πιθανούς και τρέχοντες πελάτες μέσω chatbot και αυτοματοποιημένων email. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις δίνουν στους πελάτες άμεση πρόσβαση στην επιχείρηση και μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες στην πορεία.

3. AI και Μάρκετινγκ

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει δεκαπλασιάσει το παιχνίδι μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, το προσωπικό μάρκετινγκ μπορεί να αποκτήσει βαθύτερη εικόνα για το κοινό-στόχο του. Τα δεδομένα που συλλέγονται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των ποσοστών μετατροπών και τη μείωση του φόρτου εργασίας μιας ομάδας μάρκετινγκ.

Το AI έχει πολλές εφαρμογές στο μάρκετινγκ, όπως:

  • Καλύτερη εμπειρία ιστότοπου μέσω έξυπνης εξατομίκευσης.
  • Στοχευμένη διαφήμιση με βάση τα αναλυτικά στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως η τοποθεσία των πελατών, τα δημογραφικά στοιχεία, η αλληλεπίδραση με τον ιστότοπο και τη συσκευή τους.
  • Προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις push.
  • Χρησιμοποιώντας αναγνώριση εικόνας αναζήτηση στο Διαδίκτυο για σχετικές εικόνες και βίντεο που μπορούν να στοχεύσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.
  • Ανάπτυξη αυτοματισμού SEO για τον εντοπισμό λέξεων-κλειδιών και τακτικές ανταγωνισμού για τη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

4. AI και Εξυπηρέτηση Πελατών

Μια σημαντική πτυχή της επιχειρηματικής επιτυχίας είναι η παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών. Η παροχή του τύπου υποστήριξης που περιμένουν οι πελάτες μπορεί να είναι χρονοβόρα και δύσκολη, ειδικά για μικρότερες επιχειρήσεις με περιορισμένους πόρους.

Η τεχνητή νοημοσύνη προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο υποστήριξης πελατών μέσω chatbot και φωνητικών ρομπότ που διασφαλίζουν ότι οι πελάτες λαμβάνουν έγκαιρες απαντήσεις στα ερωτήματα και τα προβλήματά τους χωρίς να φορολογούν τους υπαλλήλους με περιττές αλληλεπιδράσεις. Αυτές και άλλες μορφές Αυτοματισμός Διαδικασιών Ρομποτικής (RPA) είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τη σοβαρότητα μιας κατάστασης και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες με βάση τον προγραμματισμό τους.

5. Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθρώπινο Δυναμικό

Από την πανδημία του COVID-19, ο τρόπος εργασίας των ανθρώπων έχει αλλάξει, καθιστώντας το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ένα δραστικά διαφορετικό μέρος. Πολλοί από τους σημερινούς υπαλλήλους είναι εικονικοί, καθιστώντας την τεχνητή νοημοσύνη αναπόσπαστο μέρος του HR. Με τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να αναλύσουν τα προφίλ των αιτούντων για να καθορίσουν την εφαρμογή και τη σωστή τοποθέτησή τους στην εταιρεία.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η τεχνητή νοημοσύνη έχει φέρει επανάσταση στον επιχειρηματικό κλάδο και θα συνεχίσει να το κάνει με καλύτερες και πιο γρήγορες εφαρμογές τα επόμενα χρόνια. Το AI εξοικονομεί χρόνο, αυξάνει παραγωγικότητακαι βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη. Επίσης, περιορίζει τα λάθη και προβλέπει ζητήματα πριν γίνουν μεγάλα προβλήματα.

Δεν είναι περίεργο που οι επιχειρήσεις κάθε είδους αγκαλιάζουν την τεχνητή νοημοσύνη για να εξοικονομήσουν χρήματα και να αναπτυχθούν ταυτόχρονα. Χωρίς αμφιβολία, οι εταιρείες που εφαρμόζουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους τομείς θα καρπωθούν τα οφέλη της και θα ξεχωρίσουν ως ηγέτες στους κλάδους τους.