Ευημερείτε εξ αποστάσεως

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι καιρός εσείς και εγώ να πάρουμε τις ζωές μας πίσω σε αυτή τη νέα οικονομία. Είναι καιρός να σταματήσετε να ζείτε από μήνα σε μήνα. Αυτό που κάνουμε σήμερα από απόσταση, έχει σημασία. Έχει σημασία γιατί θα δημιουργήσει ένα πιο ζωντανό μέλλον με τον νέο τρόπο εργασίας.

Χρειαζόμαστε δομή για να δημιουργήσουμε ελευθερία.

Χρειαζόμαστε ελπίδα για να καταπολεμήσουμε την απελπισία.

Χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση για να καταστρέψουμε την αίσθηση του απατεώνα.

Χρειαζόμαστε συστήματα, ρουτίνες και στρατηγικές για να κάνουμε τις μέρες μας δυνατές.

Πρέπει να λαχταρούμε να ανήκουμε και να σκοπεύουμε για την ίδια μας την επιβίωση.

Μπορούμε όμως πραγματικά να ευδοκιμήσουμε;

Στο τελευταίο μου βιβλίο, «Πώς να ευδοκιμήσετε σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα εργασίας”, Αποσυσκευάζω τις στρατηγικές, τα συστήματα και τις ρουτίνες που απαιτούνται για να μετακινηθώ από μια αδύναμη κατάσταση επιζών σε ασφαλή κατάσταση ακμάζουσα.

Όπως εσείς, έτσι και εγώ πετάχτηκα σε ένα πλήρως απομακρυσμένο εργασιακό περιβάλλον την άνοιξη του 2018. Ήμουν και ενθουσιασμένος και τρομοκρατημένος. Ήμουν φιλόδοξος αλλά και προσεκτικός.

Το απομακρυσμένο γραφείο μου είχε μια παλιά καρέκλα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ένα ξύλινο τραπέζι με ένα μαξιλάρι καθίσματος από την Ikea. Το κέντρο διοίκησης μου ήταν αδύναμο. σκέφτηκα μέσα μου, “μην ανησυχείς, αυτό είναι προσωρινό“.

Και οι δύο ξέρουμε ότι έκανα λάθος.

Ήξερα ότι έπρεπε να δοκιμάσω νέα συστήματα, εργαλεία, στρατηγικές και ρουτίνες για να καταλάβω πώς να λειτουργήσω στο βέλτιστο επίπεδο στη δουλειά μου σε αυτή τη νέα απομακρυσμένη ρύθμιση.

Όπως εσύ — ωρίμαζα.

Γρήγορα.

Fast forward ένα χρόνο αργότερα, και λοιπόν, εδώ είμαστε. Ενώ εξακολουθώ να χρησιμοποιώ αυτό το τραπέζι για το γραφείο μου, έχω αναβαθμίσει τα βοτανικά κομμάτια γύρω από το απομακρυσμένο γραφείο μου, δημιούργησα ένα διασκέδαση χώρος ανάγνωσης, πρόσθεσε μια καλύτερη λάμπα, μια δεύτερη οθόνη και φυσικά μια πιο εργονομική καρέκλα.

Έχω βελτιστοποιήσει τις πρωινές μου ρουτίνες για να με κρατούν σε μια ακμάζουσα κατάσταση κάθε μέρα.

Αναβάθμισα τη ρουτίνα ύπνου και τη βραδινή μου ρουτίνα για να νιώθω συγκεντρωμένος και έτοιμος για την επόμενη μέρα.

Έχω μάθει να μαγειρεύω καλύτερα γεύματα και όταν «φτάνει πια» με τον χρόνο οθόνης.

Δημιούργησα νέα συστήματα και στρατηγικές για να γίνω ακόμα καλύτερος στη δουλειά μου.

Κατάλαβα πώς να ευδοκιμήσω.

Αυτή είναι η ειλικρινής μου ελπίδα και για εσάς. Ελπίζω ότι στα απομακρυσμένα περιβάλλοντα εργασίας σας, έχετε καταλάβει πώς να ευδοκιμήσετε για μια μακροχρόνια καριέρα σε αυτόν τον νέο τρόπο εργασίας. Ελπίζω να περιστρέψατε, να καλλιεργήσετε και να σπείρετε περισσότερους σπόρους για επιτυχία τους τελευταίους 12 μήνες από ό,τι ολόκληρος ο δρόμος σας μαζί.

Αν κατά τύχη, δεν είστε εσείς και θα θεωρούσατε τον εαυτό σας επιζών προκειμένου ακμάζουσα σε αυτόν τον νέο τρόπο εργασίας, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τρεις τρόπους μπορείτε να γυρίσετε το αυτοκίνητο σήμερα για να κάνετε ένα καλύτερο ταξίδι αύριο.