Κάνοντας νόημα για το Tokenizing Tickets As NFTs

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε και να εισέλθετε σε έναν χώρο για μια συναυλία, έκθεση, ταινίες, αθλήματα, θέατρο, συνέδριο ή ειδικές εκδηλώσεις, χρειάζεστε ένα εισιτήριο. Η Ψηφιακή Εποχή έχει διευκολύνει την αγορά εισιτηρίων μέσω Διαδικτύου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας χρήστης είναι να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν ιστότοπο ή να κατεβάσει μια εφαρμογή και να κάνει την αγορά του εισιτηρίου του. Στη συνέχεια, ο χρήστης παρουσιάζει έναν κωδικό QR εισιτηρίου για να εισέλθει στον χώρο.

Οι εκδόσεις

Ορισμένοι χρήστες δεν παίρνουν τα εισιτήριά τους απευθείας από τον χώρο. Αυτό είναι αλήθεια και ως επί το πλείστον αποδεκτό. Η «Εταιρεία Α» θα λειτουργεί ως μεσάζων στο «Venue X», πωλώντας εισιτήρια με επιπλέον κόστος. Ανάλογα με τη συμφωνία τους με το “Venue X”, ο μεσάζων μπορεί να αγοράσει εισιτήρια χονδρικής για μεταπώληση στο κοινό. Η «Εταιρεία Α» εισπράττει τέλη για τη μεταπώληση των εισιτηρίων, σε premium τιμή στον πελάτη. Οι χρήστες συχνά δεν έχουν άλλη επιλογή, εκτός από scalpers, οπότε θα πληρώσουν το ποσό όσο ακριβό κι αν είναι.

Εξερευνώντας το NFT ως λύση

Η εμφάνιση του κρυπτονόμισμα έχει προσφέρει έναν νέο τρόπο για να ξεφύγετε από τρίτα μέρη όπως μεσάζοντες. Το υποκείμενο θεμέλιο ονομάζεται α blockchain, μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων που βρίσκεται σε ένα κατανεμημένο δίκτυο που επαληθεύει αποδεδειγμένα δεδομένα που είναι ανθεκτικά σε παραβιάσεις και λογοκρισία από το σχεδιασμό. Ένας τύπος διακριτικού που ονομάζεται an NFT (Μη ανταλλάξιμο διακριτικό) μπορεί να εφαρμοστεί στο blockchain για προσαρμοσμένη επαλήθευση δεδομένων. Η κύρια ιδιότητα των NFT είναι η μοναδικότητά τους που τα καθιστά μη εναλλάξιμα με άλλο διακριτικό.

Κίνητρα για κατόχους εισιτηρίων

Το tokenizing εισιτήρια μπορεί να είναι επωφελές για τους κατόχους εισιτηρίων. Αυτό συμβαίνει επειδή το blockchain είναι ιδανικό για κίνητρα σε χρήστες που συμμετέχουν στο δίκτυο. Με το tokenizing εισιτήρια ως NFT, οι χρήστες γίνονται μέρος του δικτύου όπου μπορούν να προσφέρονται κίνητρα. Οι χώροι μπορούν να προσφέρουν εισιτήρια απευθείας στους χρήστες ως NFT, το οποίο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για μελλοντικές εκδηλώσεις.

Η αξία της ιδιοκτησίας και της αυθεντικότητας

Ένας αθλητικός χώρος που προσφέρει NFT για θαυμαστές, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει εισιτήρια με περισσότερα προνόμια και προνόμια. Αυτό είναι το βήμα για την εφαρμογή ενός NFT, αλλά τι πραγματικά προσφέρει; Όχι μόνο διευκολύνει την παρακολούθηση και τη χρήση, αλλά το σημαντικό είναι η απόδειξη της ιδιοκτησίας του εισιτηρίου. Ένα NFT το παρέχει αυτό μέσω του blockchain. Εάν ένας χρήστης έχει επαληθεύσει την ιδιοκτησία ενός εισιτηρίου από ένα NFT για έναν συγκεκριμένο χώρο, διευκολύνει την αποτροπή της απάτης.

Τελικές σκέψεις

Δεν υπάρχει κανένας ισχυρισμός ότι ένα NFT λύνει όλα τα προβλήματα με τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια πρόταση σχετικά με την εξερεύνηση του NFT ως λύση στο πρόβλημα. Ένα NFT μπορεί να παρέχει μια άμεση σχέση μεταξύ χώρων και χρηστών που χρησιμοποιούν ένα σύστημα που βασίζεται σε blockchain. Οι χρήστες μπορούν να βρουν έναν τρόπο να παρακάμψουν τους μεταπωλητές που χρεώνουν σε premium τιμές, ενώ οι καλλιτέχνες μπορούν να κερδίσουν πρόσθετα έσοδα από απευθείας πωλήσεις εισιτηρίων.