Κοινά παράσιτα στο σπίτι και πώς να απαλλαγείτε από αυτά

Τα παράσιτα είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Μπορούν να προκαλέσουν την άσχημη μυρωδιά του σπιτιού σας, να αφήσουν αντιαισθητικούς λεκέδες και ακόμη και να μεταδώσουν ασθένειες. Αλλά μην ανησυχείτε! Υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα. Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα παρέχει πληροφορίες για τους πιο συνηθισμένους τύπους παρασίτων που εισβάλλουν στα σπίτια και θα σας δείξει πώς να τα εξαλείψετε από την ιδιοκτησία σας. Είτε έχετε να κάνετε με μυρμήγκια είτε με κατσαρίδες, αυτή η ανάρτηση ιστολογίου σας καλύπτει.

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι ένα κοινό οικιακό παράσιτο που μπορεί να εισέλθει στο σπίτι σας από τις μικρότερες ρωγμές. Βρίσκουν επίσης το δρόμο τους σε στενές ρωγμές γύρω από το σπίτι σας, όπου φωλιάζουν, γεμίζουν κάθε είδους δοχεία φαγητού με ζαχαρόνερο για να τραφούν, καθώς και άλλα γλυκά που μπορεί να υπάρχουν – συμπεριλαμβανομένων σάντουιτς με φυστικοβούτυρο. Για να τους ξεφορτωθούν από αυτά τα μέρη πασπαλίζουμε με βορικό οξύ ή χυμό λεμονιού κατά μήκος κάθε ρωγμής ή τρύπας που τα έχετε δει να βγαίνουν.

Τερμίτες

Οι τερμίτες είναι σιωπηλοί δολοφόνοι, αλλά δεν είναι πάντα εκτός οπτικού πεδίου. Αυτά τα παράσιτα μένουν κρυφά από το οπτικό πεδίο, ενώ τσιμπολογούν κρυφά τη δομή και τα θεμέλια του σπιτιού σας – και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να τα βρείτε να εισβάλλουν μόνα τους! Για να κρατήσετε για πάντα αυτά τα ενοχλητικά έντομα μακριά από την ιδιοκτησία σας, εγκαταστήστε ένα φράγμα γύρω του. Τα υγρά φυτοφάρμακα ή τα οικοδομικά υλικά που έχουν εγχυθεί με φυτοφάρμακα θα κάνουν επίσης μια χαρά.

Κοριούς

Αυτά τα ύπουλα μικρά ζωύφια μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε και είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Τους αρέσει να κρύβονται σε προσωπικά αντικείμενα, αποσκευές ή ακόμα και πάνω σας. Εάν έχετε προσβολή, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτές είναι να τηλεφωνήσετε υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων που έχουν εμπειρία με αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα. Είναι επίσης σημαντικό όταν πλένετε τα κλινοσκεπάσματα, να πλένονται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και να απομακρύνετε την ακαταστασία από το σπίτι σας, διευκολύνοντας τους ειδικούς να εντοπίσουν εάν μπορεί να κρύβονται ακόμα σε στενές γωνίες, συμπεριλαμβανομένων χώρων όπως καναπέδες ή καρέκλες. Οι πληθυσμοί κοριών αυξάνονται μόνο σε περιόδους όπου ταξιδεύουμε πιο συχνά από το συνηθισμένο λόγω των διατροφικών τους συνηθειών που αποτελούνται κυρίως από γεύματα αίματος, αποφεύγοντας τον εντοπισμό ανάμεσα στα υπάρχοντά μας και τα ρούχα μας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης

Οικιακές μύγες

Οι μύγες είναι ένα παράσιτο που είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτό. Μοιάζουν πολύ ανυπόμονοι για την ευκαιρία να εισβάλουν στον προσωπικό μας χώρο και να κάνουν γνωστή την παρουσία τους σε κάθε βήμα, αλλά υπάρχει ελπίδα! Με τόνους φυσικών απωθητικών εκεί έξω από λάδι λεβάντας μέχρι φύλλα λεμονόχορτου ή βασιλικού στο παράθυρο της κουζίνας σας, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο αυτών των ενοχλητικών πλασμάτων με ευκολία. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές τους διώχνουμε, συνεχίζουν να έρχονται αμέσως πίσω-μύγες απλά δεν ξέρουν πότε είναι αρκετό. Ευτυχώς, αν και φαίνεται σαν ποτέ? με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους φυτών γύρω μας, όπως λεβάντες ή μέντα κοντά σε περβάζια, όπου οι μύγες μπορεί να κρύβονται περιμένοντας μια πρόσκληση στο σπίτι σας.

Κουνούπια

Τα κουνούπια είναι ένας πόνος που πρέπει να αντιμετωπίσετε μέσα ή έξω από το σπίτι. Μπορούν να αισθανθούν διοξείδιο του άνθρακα και γαλακτικό οξύ σε απόσταση έως και 100 πόδια, καθώς και χημικές ουσίες στον ιδρώτα σας. Δεν επηρεάζονται μόνο οι ενήλικες από τα κουνούπια. Ακόμη και τα παιδιά μπορούν να γίνουν θύματα των δαγκωμάτων τους – ειδικά εκείνα με ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες που μπορεί να έχουν δυσκολία στην αναπνοή μετά από δάγκωμα. Ευτυχώς, μπορούμε να κάνουμε πράγματα για να αποτρέψουμε αυτά τα παράσιτα από το να μας ενοχλούν πάρα πολύ, όπως να φοράμε ρουχισμό απωθητικού κουνουπιού που περιέχει λάδι κιτρονέλλας, το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στο να τα κρατά μακριά για ώρες. χρησιμοποιώντας κηροπήγια γεμάτα με νερό αναμεμειγμένο με αιθέρια έλαια όπως μέντα, κέδρος ή λεμονόχορτο.

κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι οι τα πιο αηδιαστικά οικιακά παράσιτα. Τους αρέσει να τρώνε το φαγητό μας και να κάνουν κακώσεις στα χαλιά μας, αλλά μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες το χειρότερο από όλα. Για να μην συμβούν οι προσβολές από κατσαρίδες στο σπίτι σας, πρέπει να σφραγίσετε τυχόν ρωγμές ή τρύπες που μπορεί να υπάρχουν με καλαφάτισμα ή άλλα υλικά. Εάν αυτό έχει ήδη συμβεί, τότε φτιάξτε ένα παρασκεύασμα – ανακατέψτε τρία μέρη βορικού οξέος (αυτό θα τα σκοτώσει) και ένα μέρος ζάχαρη άχνη (για να τραβήξετε την προσοχή τους).

Τρωκτικά

Τα τρωκτικά είναι ενοχλητικά και δύσκολα παράσιτα για να απαλλαγούμε. Μολύνουν το σπίτι σας, μεταφέρουν ασθένειες και φέρνουν άλλα τρωκτικά στον χώρο σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να στήσετε παγίδες στο σπίτι ή να χρησιμοποιήσετε τρωκτικοκτόνα όπως ναφθαλίνη ή να καλέσετε για βοήθεια επαγγελματία εάν τη χρειάζεστε.