Κοιτάζοντας την κρυστάλλινη σφαίρα NFT του 2022

Οι εποχές που τα NFT αφορούσαν αποκλειστικά τους καρτουνίστικους πιγκουίνους και τους μεταλλαγμένους πιθήκους έχουν παρέλθει. Καθώς πλησιάζει το 2022, οι συζητήσεις γύρω από μη ανταλλάξιμα διακριτικά έχουν επεκταθεί πολύ πέρα ​​από τις πρώτες ερωτήσεις που προκαλούν το κεφάλι (Τι είναι ούτως ή άλλως τα NFT;) και μακρά ανάγνωση (Είναι τα NFT απλά μια μόδα;).

Μετά τα δισεκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν, θεσμική υιοθέτηση και επαληθεύσιμη κοινωνικά κινήματα γεννημένος από τον τομέα NFT, είναι αρκετά προφανές σε οποιονδήποτε προσέχει ότι τα NFT είναι εδώ για να μείνουν.

Προχωρώντας στη νέα χρονιά, τι ακολουθεί για τα NFT; Εδώ είναι οι προβλέψεις μου ως κάποιος που βρισκόμουν σε αυτόν τον χώρο πριν συμβεί το ζήλο.

Μετακίνηση πάνω από JPEG, Διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης πέρα ​​από την τέχνη για NFT

Από ακίνηταto play-to-earn, to δημοσίευση, οι πλατφόρμες φουσκώνουν για να μεταφέρουν την τεχνολογία NFT σε νέες γωνιές της κοινωνίας και του πολιτισμού. Παιχνίδια όπως το Axie Infinity ανεβάζουν συνεχώς το ενδιαφέρον με τα NFT εντός του παιχνιδιού που αντιπροσωπεύουν την πρόοδο στον εικονικό κόσμο τους—και νόμιμες μορφές εισοδήματος για τους παίκτες.

Ενώ οι περίεργοι πεζοί μπορεί να συσχετίσουν τα NFT μόνο με τις μεγάλες εκπτώσεις ψηφιακής τέχνης, έχουμε δει τι είναι δυνατό όταν οι πλατφόρμες θολώνουν τα όρια μεταξύ τέχνης και κοινότητας (Δείτε: Bored Ape Yacht Club) για να αντιπροσωπεύουν όχι μόνο την ιδιοκτησία αλλά και την αποκλειστική συνδρομή. Τους επόμενους μήνες, προσέξτε για αυξημένη καινοτομία στη μουσική (3LAU’s βασιλικός) και ακόμη και πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της συλλογής δεδομένων σε ολόκληρο τον κλάδο της υγείας.

Γεια σου παιδί, βρες δουλειά! Όχι, ευχαριστώ, θα πάρω ένα NFT

Αν υπάρχει κάτι που αγαπούν οι άνθρωποι στο Web3 και τα NFT, είναι πώς η τεχνολογία blockchain μπορεί να βοηθήσει στον εκδημοκρατισμό φαινομενικά των πάντων. Με αυτόν τον τρόπο, συνέβαλαν στην άρση των επιπέδων φύλαξης πυλών που για γενιές υπαγόρευαν την πρόσβαση των ανθρώπων στην απασχόληση και τον πλούτο.

Το Crypto και το DeFi έχουν δημιουργήσει καθημερινούς επενδυτές από νέους επενδυτές που μοιάζουν περισσότερο με το επερχόμενο Ταινία GameStop και Dogecoin μανία από τον Oliver Stone Γουώλ Στρητ. Τα NFT δημιουργούν χώρο για καλλιτέχνες κάθε είδους οικοδομήσουμε πλούτο χωρίς την ανάγκη για παραδοσιακούς αντιπροσώπους τέχνης, Τύπο, εκπαίδευση και ό,τι είναι ενδημικό στον κόσμο της τέχνης εδώ και αιώνες — το καθεστώς.

Από το Beeple στο Pplplsr στο PAK, κάποτε άγνωστοι καλλιτέχνες είναι τώρα διασημότητες, μερικοί από τους οποίους είναι τώρα εκατομμυριούχοι μιας νύχτας. Είναι ασφαλές να πούμε ότι περισσότερα θα συνεχίσουν να προκύπτουν από το blockchain τις επόμενες ημέρες και μήνες, προσθέτοντας ένα εντελώς νέο στοιχείο στο Μεγάλη Παραίτηση.

Από την πλευρά του φάσματος των τυχερών παιχνιδιών blockchain, οι πλατφόρμες Sandbox και Decentraland έχουν μετατρέψει τους παίκτες σε εικονικούς βαρόνους γης, κτηματομεσίτες και σχεδόν «ζωοτρόφους». Ενώ η «εργασία» σε αυτούς τους κόσμους συχνά ισοδυναμεί με μια παράπλευρη φασαρία έναντι της νόμιμης καριέρας που πληρώνει ενοίκιο, οι παίκτες μπορούν σίγουρα φτιάξε αρκετά για να αντισταθμίσει ορισμένα κόστη διαβίωσης με ποντάρισμα, γεωργία και μάχη με περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού. Ως εικονικοί κόσμοι (και τους μάρκες) να αναπτυχθούν και να κάνουν περισσότερες επενδύσεις, μπορούμε να προβλέψουμε ότι ακόμη περισσότεροι παίκτες θα αρχίσουν να παράγουν εισόδημα μέσω του χρόνου που αφιερώνουν σε οθόνες και σε εικονικούς κόσμους.

NFTs for Good (and Change)

Δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα και να τα κολλάς στον άνθρωπο—οι NFT κάνουν πολύ καλό για τα πάντα, από το περιβάλλον μέχρι τους κοινωνικούς σκοπούς, την υγειονομική περίθαλψη και τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Μια συνεργασία μεταξύ της αλυσίδας UN-Habitat, IAAI Glocha και Polkadot NFT Unique Network, Ψηφιακή Τέχνη 4 Κλίμα, αντιμετώπισε ορισμένες αρνητικές συνδηλώσεις σχετικά με την εξόρυξη blockchain και το περιβάλλον για έναν διαγωνισμό σχεδιασμού NFT με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Το πριγκιπάτο του Σαν Μαρίνο ενέκρινε τα διαβατήρια εμβολίων NFT τον Ιούλιο του 2021, μια σημαντική κίνηση για την εφαρμογή του τρόπου χρήσης των NFT για τη βελτίωση της πρόσβασης σε δεδομένα και τεκμηρίωση υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, στον φιλανθρωπικό χώρο, διασημότητες από τον Pele μέχρι την Ellen DeGeneres έχουν χρησιμοποιήσει τις πωλήσεις NFT για να συγκεντρώσει χρήματα για σημαντικούς λόγους, όπως περιγράφεται σε άρθρο στο Yahoo, το οποίο επισήμανε επίσης τις ευκαιρίες που κατέστησαν δυνατές από τις NFT στον χώρο συγκέντρωσης κεφαλαίων και δωρεών. ΕΝΑ DAO Δημιουργήθηκε ακόμη και για να συγκεντρώσει χρήματα και την ευαισθητοποίηση για την απελευθέρωση του καταδικασμένου δημιουργού του Silk Road Ross Ulbricht μέσω των πωλήσεων NFT. Καθώς τα ιδρύματα και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να εισέρχονται στο μπλοκ της αλυσίδας, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους και πλατφόρμες που χρησιμοποιούν NFT για να το πληρώσουν.

Η ανάδυση των εταιρικών σημάτων

Budweiser, Adidas, Νίκη, Taco Bell—Πολλές από τις πιο δημοφιλείς και κερδοφόρες μάρκες στον κόσμο έχουν αφήσει γρήγορα το στίγμα τους στον χώρο NFT. Αλλά αυτό που θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον να δούμε τον επόμενο χρόνο είναι οι μάρκες εκτός του πολιτισμού, της ένδυσης και του εμπορικού εμπορίου να μπουν στο μείγμα. Το Blockchain είναι εδώ και καιρό ένα αποκεντρωμένο αντίδοτο στους κινδύνους του Web 2.0 και της Big Tech.

Τώρα, όμως, βλέπουμε μεγαθήρια του κλάδου των οποίων η κατώτατη γραμμή βασίζεται εδώ και πολύ καιρό σε δεδομένα και ιδιόκτητο λογισμικό, όπως Microsoft και IBM, βυθίστε τα δάχτυλα των ποδιών τους στην τεχνολογία NFT ως έναν τρόπο να επεκτείνουν την εμβέλειά τους. Σε ένα χρόνο από τώρα, σχεδόν κάθε τεράστια τεχνολογική πλατφόρμα θα κάνει κάτι σε NFTs;

Επέκταση πέρα ​​από το Ethereum

Από τότε που το πρώτο Cryptokitty ξεκίνησε να υπάρχει, το blockchain Ethereum έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη προσοχή ως υπεύθυνος για την εκθετική ανάπτυξη των NFT. Ενώ το Ethereum έχει οδηγήσει τη συζήτηση παράλληλα με τη μανία NFT του 2021, είναι επίσης το σπίτι της διαβόητης συμφόρησης δικτύου, υπέρογκα τέλη φυσικού αερίουκαι περιπτώσεις πρωτόγονης χρήσης. Εισαγάγετε το δυναμικό NFT του εναλλακτικού blockchain επόμενης γενιάς.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, εναλλακτικές αλυσίδες όπως η Kusama, η οποία μόλις πέρασε από τον πρώτο γύρο των δημοπρασιών parachain και η Solana, η οποία είναι η πρόσφατα ανακοινωθείσα κατοικία του νέου Michal Jordan Εφαρμογή NFT, επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους για επεκτασιμότητα, ενδιαφέρον των καταναλωτών και των επενδυτών. Κάτι μας λέει ότι σε 12 μήνες από τώρα, αυτοί οι σχετικοί νεοφερμένοι θα δίνουν στο Ethereum ένα τρέξιμο για το hashrate του.