Κορυφαίοι 5 τρόποι για να εξοικονομήσετε το μέγιστο από τους φόρους

Πώς να εξοικονομήσετε φόρους, ή καλύτερα, πώς να οργανώσετε τις επενδύσεις σας, είναι ένα ερώτημα που έχουμε όλοι. Ενώ η φορολογική προετοιμασία είναι σημαντική, είναι επίσης απαραίτητες στρατηγικές εξοικονόμησης φόρων. Με το καλύτερο σχέδιο εξοικονόμησης φόρων στην Ινδία, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κερδίζοντας ταυτόχρονα χρήματα.

Η αρχή του οικονομικού έτους είναι η καλύτερη περίοδος προετοιμασίας για επενδύσεις εξοικονόμησης φόρων. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν πληρώνετε πρόσθετους φόρους και εξοικονομείτε φόρους στην Ινδία, καθώς και ανταμοιβές για επενδύσεις εξοικονόμησης φόρων για ένα χρόνο.

Στην Ινδία, όλοι θέλουμε να εξοικονομήσουμε φόρους, αλλά μόνο λίγοι από εμάς τα καταφέρνουν. Η απάντηση μπορεί να είναι η έλλειψη κατανόησης ή οι δυσκολίες ενσωμάτωσης της καταλληλότερης επιλογής στην επενδυτική σας στρατηγική.

Καλύψαμε κάθε έναν από τους μεγαλύτερους φόρους σχέδιο εξοικονόμησης εναλλακτικές λύσεις στην Ινδία σε αυτήν την ανάρτηση για να σας βοηθήσουν να συγκρίνετε και να λάβετε μια τεκμηριωμένη επενδυτική απόφαση.

Κορυφαίοι 5 τρόποι για να εξοικονομήσετε το μέγιστο από τους φόρους
Κορυφαίοι 5 τρόποι για να εξοικονομήσετε το μέγιστο από τους φόρους

Unit Linked Insurance Plan (ULIP)

Ένα από τα πιο σημαντικά επενδυτικά σχέδια στην Ινδία είναι το ULIP Life Insurance Plan. Διαβεβαιώνει ότι η οικογένεια κάποιου είναι οικονομικά ασφαλής σε περίπτωση θανάτου. Ο φορολογούμενος μπορεί να επωφεληθεί από το όφελος του φόρου εισοδήματος αποκτώντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

Το ασφάλιστρο που καταβάλλεται για την απόκτηση του α ασφάλεια ζωής Η πολιτική εκπίπτει έως και Rs. 1,5 lakh σύμφωνα με την ενότητα 80C του νόμου περί φόρου εισοδήματος του 1961. Επιπλέον, τα έσοδα από τη λήξη του συμβολαίου είναι αφορολόγητα σύμφωνα με την Ενότητα 10(10D).

Εάν το ασφάλιστρο είναι μικρότερο από το 10% του συνόλου των ασφαλισμένων, το εισόδημα είναι αφορολόγητο. Εάν τα χρήματα μεταφερθούν στον υποψήφιο του καλυπτόμενου προσώπου, είναι αφορολόγητα στα χέρια του υποψήφιου.

Ο φορολογούμενος μπορεί να διεκδικήσει έκπτωση φόρου 20% για το ασφάλιστρο που καταβλήθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 80Γ του νόμου περί φόρου εισοδήματος του 1961. Πρέπει επίσης να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Ο φορολογούμενος αποκτά ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής την ή πριν από τις 31 Μαρτίου 2012.
  • Η ασφάλιση είναι είτε στο όνομα του/της συζύγου ή του παιδιού τους.

Εάν η ασφαλιστική κάλυψη ζωής αποκτηθεί μετά την 1η Απριλίου 2012, το καταβληθέν ασφάλιστρο εκπίπτει φόρου έως και 10% του ασφαλισμένου ποσού.

Ταμείο Δημόσιας Προνοίας (PPF)

Το Ταμείο Δημόσιας Προνοίας ήταν παραδοσιακά ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα εξοικονόμησης φόρων μεταξύ των φορολογουμένων. Ένας από τους κύριους λόγους για τη δημοτικότητά του είναι ότι τα PPF απαλλάσσονται από φόρους-εξαιρούνται-εξαιρούνται. Οι λογαριασμοί PPF μπορούν να ανοίξουν σε τράπεζα ή ταχυδρομείο.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να διεκδικήσουν έκπτωση για το ποσό που επενδύθηκε κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους σύμφωνα με το Άρθρο 80Γ του νόμου περί φόρου εισοδήματος. Το υψηλότερο ποσό που μπορεί να αφαιρεθεί είναι Rs. 1,5 λαχ. Επειδή το PPF ανήκει στην απαλλασσόμενη κατηγορία, οι τόκοι και τα ποσά λήξης είναι αφορολόγητα.

Sukanya Samridhi Yojana (SSY)

Το Sukanya Samriddhi Yojana έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά σχέδια εξοικονόμησης φόρων. Η κυβέρνηση της Ινδίας το εισήγαγε το 2015 ως μέρος της πρωτοβουλίας Beti Bachao Beti Padhao. Είχε σημαντική επιρροή στον γενικό κόσμο.

Το πρόγραμμα επιτρέπει μια επένδυση σταθερού εισοδήματος στην οποία ο φορολογούμενος μπορεί να κάνει μηνιαίες εισφορές ενώ κερδίζει τόκους. Η επένδυση στο Sukanya Samriddhi Yojana εκπίπτει επίσης σύμφωνα με το Άρθρο 80C του νόμου περί φόρου εισοδήματος.

Το επιτόκιο του προγράμματος καθορίζεται ανά τρίμηνο από την κυβέρνηση της Ινδίας και είναι πληρωτέο στη λήξη. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια κλειδώματος 21 ετών και θα ωριμάσει όταν λήξει αυτός ο χρόνος.

Ελάχιστη κατάθεση Rs. Απαιτούνται 250 κάθε χρόνο για 15 χρόνια. Η μη καταβολή του απαιτούμενου ποσού σε ένα έτος θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσύνδεση του λογαριασμού. Για να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό, πρέπει να πληρώσετε Rs. 50 ποινή εκτός από την αρχική Rs. 250 κατάθεση.

Εθνικό Πιστοποιητικό Αποταμίευσης

Ένα εθνικό πιστοποιητικό αποταμίευσης, ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης της Ινδίας, είναι μια επένδυση σταθερού εισοδήματος καθεστώς φορολογικής εξοικονόμησης που ενθαρρύνει τα άτομα μικρού και μεσαίου εισοδήματος να επενδύσουν και να λάβουν σημαντικές αποδόσεις. Θεωρείται ως επένδυση χαμηλού κινδύνου που είναι εξίσου ασφαλής με το Ταμείο Προνοίας. Οι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν με βάση το εισόδημα και τις επενδυτικές τους συνήθειες.

Η επένδυση σε NSC πληροί τις προϋποθέσεις για έκπτωση έως και Rs. 1,50 lakh σύμφωνα με το άρθρο 80C του νόμου περί φόρου εισοδήματος. Εκτός από φορολογικά πλεονεκτήματα, παρέχει στον επενδυτή πλήρη προστασία κεφαλαίου και εγγυημένο τόκο.

Αμοιβαία Κεφάλαια ΕΛΣΣ

Τα αποταμιευτικά προγράμματα που συνδέονται με μετοχές είναι αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σημαντικό μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων σε ίδια κεφάλαια. Επιπλέον, το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει τριετή υποχρεωτική περίοδο κλειδώματος, η οποία είναι η συντομότερη από οποιοδήποτε επενδυτικό προϊόν.

Οι επενδύσεις σε κεφάλαια ELSS εκπίπτουν σύμφωνα με το άρθρο 80Γ του νόμου περί φόρου εισοδήματος, έως το μέγιστο Rs. 1,5 λαχ. Η έκπτωση είναι διαθέσιμη τόσο για επενδύσεις κατ’ αποκοπήν όσο και για επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενός συστηματικού επενδυτικού σχεδίου (SIP). Δεδομένου ότι τα ταμεία του ELSS εμπλέκονται σε μεγάλες ανισότητες, υπάρχει πάντα κάποιος κίνδυνος.

Τα ταμεία του ΕΛΣΣ παρέχουν τόσο κεφαλαιακή ανατίμηση όσο και σχέδια εξοικονόμησης φόρων. Ως αποτέλεσμα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους εξοικονόμησης φόρων μεταξύ των επενδυτών.

Σε γενικές γραμμές, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν φορολογικές μειώσεις του άρθρου 80C έως και 1,5 lakh Rs και είναι έτοιμοι να αναλάβουν κάποιο κίνδυνο μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν στο ELSS.

Αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια είναι προσανατολισμένα σε μετοχές, με τουλάχιστον το 60% του χαρτοφυλακίου τους να επενδύεται σε μετοχές και περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με μετοχές. Ως αποτέλεσμα, είναι κρίσιμο να παραμείνουν επενδύσεις στα αμοιβαία κεφάλαια για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να αποκομιστούν τα οφέλη από τις αποδόσεις.

Τυλίγοντας το

Όταν σκέφτεστε πώς να εξοικονομήσετε φόρο στην Ινδία, να έχετε κατά νου ότι ο στόχος σας πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από απλά προγράμματα εξοικονόμησης φόρων. Ο στόχος πρέπει να είναι η επένδυση στην καταλληλότερη επενδυτική επιλογή, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από φόρους.

Λόγω έλλειψης οικονομικής προετοιμασίας, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι πληρώνουν ένα σημαντικό ποσό φόρου εισοδήματος στο τέλος κάθε οικονομικού έτους. Ο νόμος περί φόρου εισοδήματος (ITA) προβλέπει αρκετές εκπτώσεις που μπορούν να διεκδικηθούν κατά τη συμπλήρωση των φόρων σας. Μπορεί να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε φόρους εάν κάνετε τις κατάλληλες επενδύσεις.