Μάθετε Κοράνι στο Διαδίκτυο με το Tajweed για παιδιά και ενήλικες

Πολλοί μουσουλμάνοι δυσκολεύονται να αφιερώσουν στην εκμάθηση του Κορανίου όσο χρόνο θα ήθελαν λόγω των απαιτήσεων της σύγχρονης ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ινστιτούτα παρέχουν μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων που μπορεί να ταιριάζουν ακόμη και στα πιο πολυσύχναστα προγράμματα, παρέχοντας ένα καταφύγιο αφοσίωσης στο Κοράνι. Αυτά τα μαθήματα μπορούν να προσαρμοστούν στον χρόνο που έχετε διαθέσιμο, στην περιοχή ενδιαφέροντός σας και στον τύπο του δασκάλου που επιλέγετε. Η εκμάθηση του Κορανίου στο Διαδίκτυο θα σας προσφέρει την ηρεμία που προκύπτει από το να γνωρίζετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος που τα διαδικτυακά μας μαθήματα Κορανίου είναι τόσο δημοφιλή σε περισσότερες από ενενήντα χώρες σε όλο τον κόσμο, προωθώντας την αγάπη για το Κοράνι. Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα είναι διαθέσιμα σε πολλά ινστιτούτα για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα μαθήματα και τους εκπαιδευτές που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας για την εκμάθηση του Κορανίου. Μόλις αποφασίσετε για τους καθηγητές και τα θέματα που θέλετε να σπουδάσετε. Μπορείτε να εγγραφείτε για Διαδικτυακά μαθήματα κορανίου.

Τι είναι το Tajweed;

Στο πλαίσιο της απαγγελίας του Κορανίου, οι όροι “tajweed” και “tajwid” χρησιμοποιούνται συχνά. Προέρχεται από την αραβική λέξη (), που σημαίνει «βελτιώνω» ή «κάνω οτιδήποτε εξαιρετικό». Tajweed, από την άποψη του Μάθημα ανάγνωσης κορανίου και η απαγγελία, είναι μια συλλογή γλωσσικών και φωνητικών προτύπων που χρησιμοποιούνται για την απαγγελία του Κορανίου με τον σωστό τρόπο, όπως έκανε ο προφήτης Μωάμεθ (PBUH). Το Tajwid είναι μια από τις πιο γνωστές επιστήμες στο Κοράνι και το Ισλάμ. Είναι μια επιστήμη που διέπεται από βαθιά στατικά πρότυπα που κληρονομήθηκαν από την προφορική απαγγελία του Κορανίου του Προφήτη Μωάμεθ (PBUH) μετά την αποκάλυψη από τον Άγγελο Γαβριήλ (Ειρήνη σε αυτόν). Το Tajwid μπορεί να οριστεί ως η τέχνη του να αποτρέπεις τη γλώσσα από το να κάνει λάθος ενώ απαγγέλλει τα λόγια του Αλλάχ με απλούς όρους. Όταν μαθαίνετε το Κοράνι με το Tajweed, θα μπορείτε να προφέρετε με ακρίβεια τα γράμματα και τις λέξεις σε στίχους του Κορανίου, δίνοντας σε κάθε γράμμα τη θέση του στο Κοράνι. Το Tajweed έχει επίσης υπέροχη φωνή όταν απαγγέλλει το Κοράνι.

Μάθετε να διαβάζετε τους κανόνες του Κορανίου Tajweed

Τα παιδιά που μαθαίνουν το Κοράνι με τις αρχές του tajweed υπόσχονται σε όλους τους κηδεμόνες χρησιμοποιώντας μια μοναδική προσέγγιση για να εκπληρώσουν την ευημερία των παιδιών τους στην εκμάθηση του Κορανίου με το tajweed, προκειμένου να γίνουν οι πιο έμπειροι μουσουλμάνοι στη ζωή. Η απαγγελία του Κορανίου θα ήταν εξαιρετική εάν οι αρχάριοι ήταν εξοικειωμένοι με την πραγματική άρθρωση στο tajweed. Για αυτόν τον λόγο, σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων εκμάθησης του Κορανίου, οι δάσκαλοι του Κορανίου διδάσκουν το Quran Majeed με δέκα διαφορετικούς τρόπους για να προετοιμάσουν τους νέους για να υποτάξουν με ακρίβεια τα μαθήματα του Κορανίου και να βάλουν ένα τέλος στον χρόνο. Εάν ένα παιδί δεν προσέχει για 30 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Κορανίου, ο εκπαιδευτής δικαιούται να παρατείνει την περίοδο του παιδιού πέρα ​​από την καθορισμένη περίοδο.

Γιατί είναι σημαντικό να μαθαίνετε το Tajweed;

Ο λόγος του Αλλάχ (SWT), ένα θείο μήνυμα, καλοσύνη και κατεύθυνση από τον Παντοδύναμο Αλλάχ προς όλη την ανθρωπότητα, είναι το ιερό Κοράνι. Παρέχει συμβουλές, κανόνες και συστάσεις για πολλές πτυχές της ζωής, καθώς και αναφορές στο επέκεινα. Ως αποτέλεσμα, η απαγγελία του Κορανίου με Tajweed είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί η εσφαλμένη προφορά των λόγων του Αλλάχ (SWT). Στην πραγματικότητα, μια ανακρίβεια ενός μόνο γράμματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρανόηση ή ανακριβή ανάγνωση ολόκληρου του στίχου (ayah). Η εκμάθηση των κανόνων του tajweed μας δίνει τη δυνατότητα να προφέρουμε τα αραβικά αλφάβητα ακριβώς όπως θα έπρεπε να λέγονται, προκειμένου οι φράσεις μας να αποδώσουν το κατάλληλο νόημα. Μας διδάσκει, για παράδειγμα, ότι το «» και το «» λέγονται διαφορετικά και ότι η ανάμειξή τους σε λέξεις μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να λέτε ένα πράγμα αλλά να εννοείτε κάτι άλλο. Επιπλέον, επειδή το Tajweed είναι Fard Ayn, κάθε μουσουλμάνος υποχρεούται να απαγγέλλει το Κοράνι με Tajweed. Στις καθημερινές προσευχές, κάθε μουσουλμάνος πρέπει να απαγγέλλει το Κοράνι στο Tajweed. Μάθετε Κοράνι, Αραβικά και Ισλαμικές Σπουδές στο Διαδίκτυο από την άνεση του σπιτιού σας με Ιθαγενείς Άραβες Καθηγητές σε προσιτές χρεώσεις.

συμπέρασμα

Αφού συζητήσαμε την αναγκαιότητα να γνωρίζουμε πώς να προφέρουμε και να απαγγέλουμε το Ιερό Κοράνι σύμφωνα με τις ισλαμικές αρχές, είναι ζωτικής σημασίας να επισημάνουμε ότι η απόκτηση αυτής της κατευθυντήριας γραμμής, γνωστής ως Tajweed, δεν είναι δύσκολη. Μπορεί να μαθευτεί σε οποιαδήποτε ηλικία, από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση. Η μάθηση γίνεται ευκολότερη με τον καιρό και αυτή η δεξιότητα μπορεί να μάθει γρήγορα, αλλά χρειάζεται εστιασμένη προσπάθεια και συνέπεια για να αποκτήσετε τα βασικά στοιχεία της σωστής απαγγελίας του Κορανίου με οδηγίες ή Tajweed.