Μερικές συμβουλές για τον καθαρισμό μνημείων

Ο καθαρισμός μνημείων είναι ο πιο γρήγορος και φθηνός τρόπος συντήρησης πολύτιμων μνημείων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναβιώσετε τα μνημεία σας και να τα ανανεώσετε με ευκολία και λιγότερο κόπο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να κάνετε αυτή την επιλογή πραγματικά πιο εύκολη και αποτελεσματική για εσάς. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, ο καθαρισμός μνημείων μπορεί να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το είδος της πέτρας

Το πιο σημαντικό είναι να προσδιοριστεί ο τύπος της πέτρας με την οποία έχει κατασκευαστεί το μνημείο. Θα σας δώσει τη σωστή κατεύθυνση για να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο προϊόν για τον καθαρισμό του μνημείου σας. Αν γνωρίζετε την πέτρα που πρέπει να καθαρίσετε, σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό. Θα σας διαβεβαιώσει ότι θα πάρετε το καλύτερα αποτελέσματα από τον καθαρισμό του μνημείου.

Κατάσταση της πέτρας

Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αξιολογήσετε και να αξιολογήσετε είναι η κατάσταση της πέτρας που πρέπει να καθαρίσετε. Καθορίζει πόση προσπάθεια και δουλειά απαιτείται. Η κατάσταση του μνημείου επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση της πέτρας, τόσο ισχυρότερα θα είναι τα χημικά και τα προϊόντα καθαρισμού. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αξιολογηθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται το μνημείο.

Προσδιορίστε τον τύπο του λεκέ

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι το είδος του λεκέ που υπάρχει στο μνημείο. Οι διάφορες μορφές βρωμιάς και λεκέδων είναι η απλή βρωμιά, τα φύκια, οι λειχήνες ή τα βρύα. Ο τύπος του λεκέ σας βοηθά να επιλέξετε το σωστό προϊόν καθαρισμού για το μνημείο και να φροντίσετε να γίνει καθαρό.

Η υγρασία του μνημείου είναι ζωτικής σημασίας

Εάν θέλετε να καθαρίσετε το μνημείο σας και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πέτρα δεν είναι στεγνή. Μία από τις καλύτερες στιγμές για να καθαρίσετε ένα μνημείο είναι μετά τη βροχή. Βρέχει το μνημείο και ενισχύει τις πιθανότητες καθαρισμού της βρωμιάς πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Μια ξερολιθιά δεν θα σας έδινε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Το πότισμα της πέτρας μαλακώνει τη βρωμιά, τις λειχήνες ή τα βρύα πάνω της και διευκολύνει τη δουλειά.

Μην πας σκληρά για το μνημείο

Πρέπει να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σκληρές μεθόδους στο μνημείο για να το καθαρίσετε. Μια πιο απαλή βούρτσα με φυσικές τρίχες για να καθαρίσει τη βρωμιά και τους λεκέδες. Αν πάτε δυνατά στο μνημείο, μπορεί να βλάψετε την πέτρα. Η χρήση σκληρών συρμάτινων βουρτσών σίγουρα θα καταστρέψει την επιφάνεια της πέτρας. Θα το κάνει να χάσει για πάντα όλη του τη λάμψη και την υφή του. Σίγουρα δεν θα θέλετε το μνημείο σας να χάσει για πάντα την όψη του. Τα αποτελέσματα των σκληρών μεθόδων καθαρισμού του μνημείου πιθανότατα θα είναι μη αναστρέψιμα. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και υπομονετικοί κατά τον καθαρισμό του μνημείου.

Προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω

Εάν υιοθετήσετε την προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω για τον καθαρισμό του μνημείου, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη λεκέδες από ραβδώσεις. Το νερό πρέπει να ξεπλένεται συνεχώς καθώς καθαρίζετε τη βρωμιά και τους λεκέδες με απαλό τρόπο. Εάν ξεκινήσετε τον καθαρισμό από την κορυφή, όλος ο λεκές και η βρωμιά θα πέσουν προς τα κάτω και θα δημιουργήσουν μόνιμες καταπονήσεις που μπορεί ή όχι να αφαιρεθούν μετά. Τουλάχιστον θα προσθέσει στην απαιτούμενη προσπάθεια.

Σωστή αντοχή του προϊόντος καθαρισμού

Κάθε φορά που καθαρίζετε το μνημείο σας, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχετε πολύ. Οποιοδήποτε χημικό ή καθαριστικό προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πλήρη ισχύ. Μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να καταστρέψετε την επιφάνεια του μνημείου σας.

συμπέρασμα

Ακολουθώντας τα σωστά βήματα θα μπορέσετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα από τον καθαρισμό του μνημείου σας. Δεν είναι πάντα να πας σκληρά σε όλα. Ο καθαρισμός του μνημείου έχει να κάνει με την ευγένεια, το χρονοδιάγραμμα και την ευφυΐα που πρέπει να εφαρμοστούν στο μνημείο.