Μερικοί συνήθεις τύποι αποξηραμένων μπαχαρικών και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας;

Μπαχαρικά φυσικής καλλιέργειας προσθέστε άρωμα, γεύση και γεύση στο φαγητό. Επιπλέον, αυτά τα μπαχαρικά βελτιώνουν τη συναισθηματική, σεξουαλική και σωματική υγεία. Είναι σημαντικό να έχουμε μια βασική κατανόηση των σημαντικών μπαχαρικών που καταναλώνουν οι νοικοκυρές και οι σεφ παγκοσμίως. Το άρθρο παρουσιάζει ορισμένα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τα βασικά μπαχαρικά και γιατί πρέπει να προσθέσετε αυτά τα μπαχαρικά στη διατροφή σας. Για καλύτερη κατανόηση, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο!

1. Τι είναι το μαύρο πιπέρι και γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε μαύρο πιπέρι στην καθημερινή ζωή;

Το μαύρο πιπέρι θεωρείται ο «Βασιλιάς όλων των μπαχαρικών». Το μαύρο πιπέρι είναι ένα στρογγυλό μπαχαρικό σε μέγεθος χάντρας που είναι σκούρο μαύρο και εξάγεται από το φυτό Piper Nigrum. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται άφθονο αλεσμένο μαύρο πιπέρι.

  • Το μαύρο πιπέρι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μειώνει τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Έτσι, προστατεύουμε τα κύτταρα του σώματος από μόνιμες ή προσωρινές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Ένα από τα βασικά συστατικά του μαύρου πιπεριού είναι η πιπερίνη, η οποία θεωρείται ότι επιδεικνύει αξιοσημείωτο ρόλο στη μείωση του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων σε ένα σώμα.
  • Η πιπερίνη διευκολύνει την ισχύ της μνήμης και ενισχύει τις λειτουργίες των νευρώνων – λειτουργικές και δομικές μονάδες του κεντρικού νευρικού συστήματος που λαμβάνουν αισθητήρια ερεθίσματα από το περιβάλλον, στέλνει το μήνυμα στην κεντρική μονάδα για επεξεργασία και ερμηνεία και εκκινεί τις επιθυμητές αποκρίσεις.

2. Τι είναι ο αστεροειδής γλυκάνισος; Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε στην κουζίνα;

Ο αστεροειδής γλυκάνισος ονομάζεται έτσι λόγω της εμφάνισής του που μοιάζει με αστέρι. Είναι σκούρο καφέ και χρησιμοποιείται συχνά με άλλα μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο, κανέλα, μαύρο πιπέρι κ.λπ. Το Illicium verum είναι ένα κινέζικο φυτό από το οποίο εξάγεται ο αστεροειδής γλυκάνισος.

  • Ο αστεροειδής γλυκάνισος περιλαμβάνει πολλές βασικές ενώσεις που είναι ευεργετικές για την υγεία. Για παράδειγμα, ο αστεροειδής γλυκάνισος περιέχει σικιμικό οξύ, λιναλοόλη, ανηθόλη κ.λπ.
  • Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο αστεροειδής γλυκάνισος παρουσιάζει ρόλο στη μείωση του μεγέθους του όγκου.
  • Οι επαγγελματίες υγείας συνταγογραφούν σικιμικό οξύ που υπάρχει στον αστεροειδή γλυκάνισο για τη θεραπεία της γρίπης. Δείχνει ότι περιέχει αντι-ιικές ιδιότητες. Χειραγωγείται για να σχεδιαστούν πολλά φάρμακα από φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως.

3. Τι είναι τα Γαρύφαλλα; Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε γαρίφαλο στη διατροφή σας;

Τα γαρίφαλα είναι σκούρες καφέ ουσίες που θυμίζουν μακρόστενο ραβδί με λουλουδάτο σχέδιο στην κορυφή. Τα γαρίφαλα είναι απαραίτητα συστατικά της οικογένειας «The Garam Masala».

  • Τα γαρίφαλα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της υγείας των δοντιών. Πολλές γνωστές εταιρείες όπως η Colgate ενσωματώνουν γαρίφαλο στην οδοντόκρεμα τους για να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος τους. Τα γαρίφαλα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς όταν τα δόντια πονάνε και πονάνε. Παρέχουν άμεση ανακούφιση από τον πόνο.
  • Τα γαρίφαλα βοηθούν στην καταπολέμηση των μικροβίων και βελτιώνουν τη συνολική υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα, διατηρώντας το απαλλαγμένο από εισβολή βακτηρίων. Για αγορά βιολογικών γαρίφαλων και άλλων αποξηραμένων μπαχαρικών, μπορείτε να επικοινωνήσετε

Τελική Δήλωση

Φυσικά μπαχαρικά είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν θετικά τη συναισθηματική, ψυχική και σωματική υγεία σας. Τα αποξηραμένα μπαχαρικά έχουν αντι-ιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των μικροβίων και διατηρούν το έντερο καθαρό και υγιές.