Μετακόμιση: Τι πρέπει να οργανώσετε για το νέο σας σπίτι

Η μετακόμιση είναι συναρπαστική – επιτέλους το να έχεις το δικό σου σπίτι συνοδεύεται από ανεξαρτησία αλλά και πολλά που πρέπει να οργανώσεις. Η μεταφορά των επίπλων σας στο διαμέρισμα, η αγορά νέων αγαθών και η πιθανή ανακαίνιση κομματιών εδώ και εκεί μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα.

Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το διαμέρισμά σας οργανώνοντας πράγματα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί πριν.

Οργανώστε την αλληλογραφία σας

Είναι σημαντικό να τακτοποιείτε την αλληλογραφία σας πριν αλλάξετε θέση, ειδικά όταν δεν είναι το σπίτι των γονιών σας από το οποίο μετακομίζετε. Δεν θέλετε να χάσετε λογαριασμούς που δεν παραδίδονται στη νέα σας διεύθυνση. Εάν γνωρίζετε ότι περιμένετε κάποια σημαντική ανάρτηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακατευθύνετε την αλληλογραφία σας. Είναι λίγο ακριβό, επομένως θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε να κανονίσετε επείγουσες παραδόσεις πριν φύγετε.

Για να φτάσει η αλληλογραφία σας στο σωστό μέρος, θα πρέπει να ελέγξετε όλους τους λογαριασμούς που τρέχουν στο όνομά σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ειδικά καθώς πιθανότατα δεν έχετε έτοιμη λίστα με όλα αυτά. Ωστόσο, αυτό είναι κρίσιμο καθώς Οι απλήρωτοι λογαριασμοί μπορεί να βλάψουν το πιστωτικό σας αρχείο. Μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο για εσάς στο μέλλον καθώς, για παράδειγμα, οι τράπεζες θα ελέγχουν την πιστωτική σας αναφορά και ενδέχεται να μην σας χορηγήσουν πιστωτική κάρτα.

Ταξινόμηση του δημοτικού φόρου

Μόλις μετακομίσετε στο νέο σας διαμέρισμα, θα πρέπει να ενημερώσετε τις τοπικές αρχές καθώς θα πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε δημοτικούς φόρους. Αυτός ο φόρος διασφαλίζει ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν τοπικές υπηρεσίες, όπως η αστυνομία, οι βιβλιοθήκες ή η συλλογή απορριμμάτων.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε έκπτωση ή μείωση στον δημοτικό φόρο. Για παράδειγμα, εάν είστε φοιτητής, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για δημοτικό φόρο.

Προστατέψτε τα υπάρχοντά σας

Μπορεί να πιστεύετε ότι τίποτα σοβαρό δεν θα συμβεί ποτέ στο διαμέρισμά σας, αλλά μόλις κάποιος διαρρήξει το διαμέρισμά σας ή κάτι ανάψει, θα μετανιώσετε που δεν αγοράσατε μια ασφάλεια περιεχομένου εκ των προτέρων. Ενώ είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη σας να καλύψει το διαμέρισμά σας με ασφάλεια κατοικίας, μπορείτε προστατέψτε τα υπάρχοντά σας με ασφάλιση περιεχομένου.

Δεν είστε νομικά υποχρεωμένοι να έχετε αυτού του είδους την ασφάλιση, αλλά επειδή είναι σχετικά φθηνή, ίσως θέλετε να επενδύσετε σε μία.

Παραγγείλετε Wi-Fi

Ακόμα κι αν έχετε ένα καλό συμβόλαιο τηλεφώνου με πολλά δωρεάν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα hotspot για συνεχή ροή. Αν μεταδώσετε κάτι στο Netflix σε μέτρια ποιότητα, θα χρησιμοποιηθεί 0,7 GB την ώρα. Αυτό αθροίζεται γρήγορα και μπορεί να μην έχετε αρκετά δεδομένα για να περάσετε τον μήνα.

Μόλις μάθετε την ακριβή ημερομηνία που θα φύγετε, μπορείτε να κανονίσετε μια ευρυζωνική σύμβαση. Εάν έχετε ήδη ένα, μπορείτε να καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών και να τους ενημερώσετε για τη νέα σας διεύθυνση. Διαφορετικά, μπορείτε να συγκρίνετε διαφορετικούς παρόχους και τις κανονικές τους προσφορές αλλά και εάν είναι διαθέσιμοι στην περιοχή σας. Εάν χρειάζεστε έναν ηλεκτρολόγο για να εγκαταστήσει το Wi-Fi σας, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να μπορέσει να σας επισκεφτεί. Έτσι, εάν τακτοποιήσετε την ευρυζωνική σύνδεση πριν μετακομίσετε, θα εξοικονομήσετε πολλά από τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας.

Δίπλα σε όλα αυτά, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να οργανώσετε. Ωστόσο, αυτό το άρθρο θα σας έχει δώσει πιθανώς μια ιδέα για μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να φροντίσετε πριν φύγετε.

Μόλις τακτοποιηθούν όλα αυτά, μπορείτε να εστιάσετε στο ωραίο μέρος του νέου σας σπιτιού – σχεδιάζοντάς το όπως θέλετε να είναι και απολαμβάνοντας τη νέα ελευθερία.