Μπορείς να ασχοληθείς με τη μουσική χωρίς εμπειρία;

Ναι και ΟΧΙ! Εξαρτάται. Ωχ! Παρακαλώ ακολουθήστε. Ορισμένα ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια μπορούν να σας επιτρέψουν να ξεκινήσετε ως αρχάριος στη μουσική σχολή. Αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να γίνετε η μουσική ιδιοφυΐα που πάντα ονειρευόσασταν να γίνετε ακόμη και χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου, σωστά;

Γιατί όχι? Επειδή θα χρειαστεί να κάνετε ακρόαση πριν την εισαγωγή στα περισσότερα Πανεπιστήμια για μια σπουδή μουσικής. Ας υποθέσουμε ότι σκοπεύετε να ασχοληθείτε με ένα συγκεκριμένο όργανο. Πώς θα κάνατε πέρα ​​από μια ακρόαση χωρίς προηγούμενη γνώση του πώς να παίξετε το όργανο; Με λίγα λόγια, πρέπει να έχετε κάποια εμπειρία στον τομέα που σκοπεύετε να ακολουθήσετε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Εξαρτάται επίσης από τη μουσική ειδικότητα που σκοπεύετε να ακολουθήσετε. Ορισμένα μουσικά προγράμματα δεν απαιτούν οντισιόν. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε προγράμματα μουσικών σχολείων όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα για να βελτιώσετε την ικανότητά σας για αυτό που σκοπεύετε να ακολουθήσετε αργότερα.

Η εμπειρία δεν είναι το παν

Μερικοί από εμάς έχουν δύο αριστερά πόδια. Αλλά μήπως αυτό κρατάει από το να φτάσει στην πίστα; Το κάνουμε ούτως ή άλλως, αλλά φυσικά όχι ως μέρος του main event. Εμείς είμαστε η εκδήλωση! Εντάξει, αυτό είναι λίγο τέντωμα. Γιατί το κάνουμε; Γιατί η ζωή είναι σύντομη και δεν αφήνουμε τίποτα να μπει στο δρόμο μας – δύο αριστερά πόδια να είναι ματωμένα! Αλλά παρεκκλίνω.

Θα αφήσετε την απειρία σας να σας εμποδίσει να ακολουθήσετε το όνειρό σας; Σχεδιάστε να κάνετε τα βήματα του μωρού σας. Δεν χρειάζεται να είσαι ο επόμενος Μπετόβεν, η Τέιλορ Σουίφτ ή ο Έλβις Πρίσλεϊ. Αλλά μπορείτε να ανακαλύψετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας με την εγγραφή σας σε ένα πρόγραμμα μουσικής σχολής της επιλογής σας χωρίς εμπειρία.

Αλλά θυμηθείτε, η εμπειρία αποκτάται μέσω της εξάσκησης. Πώς μπορείτε να αποκτήσετε τεχνογνωσία εάν δεν μάθετε τα μυστικά ενός συγκεκριμένου τομέα; Προσπαθήστε να τραγουδήσετε, να διαβάσετε, να παίξετε πιάνο ή ντραμς – ό,τι έχετε στο μυαλό σας.

Μια απότομη καμπύλη μάθησης

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί σε κάθε τομέα. Ακόμα κι αν είστε λίγο πίσω από τα χρόνια που εγγραφείτε σε ένα μουσικό πρόγραμμα, καταβάλετε την επιπλέον προσπάθεια για να προπονηθείτε εκ των προτέρων. Γιατί; Μια σπουδαία μουσική δεν είναι για τους λιπόψυχους. Αν δεν θέλετε ένα μουσικό πρόγραμμα να σας φάει ζωντανούς, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ (όλα τα κεφαλαία για έμφαση).

Λάβετε υπόψη ότι χωρίς προηγούμενη εμπειρία, η καμπύλη μάθησής σας είναι πιθανό να είναι απότομη. Αλλά, εάν ένα μονοπάτι στη μουσική είναι κάτι που σκέφτεστε, μην αφήσετε τίποτα να σας κρατήσει πίσω.

Το μέλλον σας είναι στα χέρια σας. Κάνοντας ένα προληπτικό βήμα και μπαίνοντας στη μουσική σχολή, θα χαράξετε το πεπρωμένο σας – προετοιμαζόμενοι για μια καριέρα στον κλάδο. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να κάθεστε στα πόδια επαγγελματιών και ειδικών που θέλουν να ακονίσουν ή να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές σας.

Η μουσική είναι πολύπλευρη

Ακριβώς επειδή δεν είστε στο επίκεντρο δεν σημαίνει ότι δεν είστε μέρος της πράξης, όχι; Μπορείτε να δείτε τους παραγωγούς του αγαπημένου σας μουσικού κατά τη διάρκεια μιας παράστασης; Ελπίζω να γνωρίζετε ότι χωρίς τη συμμετοχή τέτοιων ανθρώπων, οι αγαπημένες σας επιτυχίες μπορεί να μην είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Επιπλέον, η μουσική δεν έχει να κάνει μόνο με το να αποκτήσετε ένα μικρόφωνο και να παρέχετε συναρπαστικές ερμηνείες για τις οποίες το κοινό σας μπορεί να ενθουσιαστεί. Υπάρχουν και άλλες πτυχές της μουσικής στις οποίες μπορείτε να εμβαθύνετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συνθέσετε συναρπαστικές σονάτες, να σκηνοθετήσετε, να παράγετε ή να ηχογραφήσετε, να παίξετε ένα όργανο και πολλά άλλα. Τέτοιοι βασικοί παίκτες είναι πάντα στα φτερά, τραβούν τα νήματα, κάνουν τα πράγματα πίσω από τις κουρτίνες για να εξασφαλίσουν ότι οι παραστάσεις πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι θα ήσουν εξίσου σημαντικός με τον μουσικό στη σκηνή.

Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που σκοπεύετε να ακολουθήσετε τελικά μετά την εκπαίδευση, η ειδικότητα στη μουσική είναι ο ιδανικός δρόμος για να φτάσετε εκεί. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να το φτιάχνουν χωρίς προπόνηση και απέτυχαν θεαματικά στη διαδικασία.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μάθηση εγγυάται την επιτυχία. Τι γίνεται αν εγγραφείτε σε ένα μουσικό πρόγραμμα και επιλέξετε να τεμπελιάζετε; Θα είναι αρκετό το ταλέντο σας για να σας οδηγήσει στη γραμμή του τερματισμού;

Ένα σημείο εκκίνησης

Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων…Πού θα θέλατε να ξεκινήσει το μουσικό σας ταξίδι;

Η ειδικότητα της μουσικής διασφαλίζει ότι είστε πιο πάνω από τους υπόλοιπους παίκτες που δεν έχουν αφιερώσει χρόνο για να μελετήσουν, να προπονηθούν ή να εξασκηθούν. Επιπλέον, σας δίνει ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα. Φανταστείτε ότι πρέπει να μάθετε στη δουλειά χωρίς ένα θεωρητικό ή ακόμα και πρακτικό πλαίσιο για την εργασία που έχετε στο χέρι. Θα ήταν απλή ιστιοπλοΐα; Το μαντέψατε – Θα ήταν κολασμένο βουνό να ανέβεις.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Το να βάλετε τα θεμέλια είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις τα σχοινιά. Αυτό σας βοηθά να κάνετε ένα μουσικό πρόγραμμα: δημιουργεί το σταθερό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε την υπόλοιπη δομή σας. Ελπίζω να πετύχεις το drift;

Εάν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με τη μουσική, έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε το μέλλον σας συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα μουσικής σχολής. Τι περιμένεις? Καλή επιτυχία καθώς εγγραφείτε!