Να γίνεις επιχειρηματίας μετά την αποφοίτησή σου

Καθώς οι θέσεις μεταπτυχιακού επιπέδου γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικές, περισσότεροι απόφοιτοι από ποτέ σκέφτονται να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση και να ακολουθήσουν τη διαδρομή των αυτοαπασχολούμενων. Πώς όμως ξεκινάς; Πώς προμηθεύεστε τη χρηματοδότηση και την καθοδήγηση; Εδώ θα δούμε πώς οι απόφοιτοι μπορούν να μετατρέψουν τις εξαιρετικές ιδέες και δεξιότητές τους σε μια πλήρως κερδοφόρα επιχείρηση.

Μην περιμένετε μέχρι την αποφοίτηση

Τα πανεπιστήμια προσφέρουν συχνά μαθήματα ή προγράμματα καθοδήγησης σε μια επιχείρηση που είναι ιδανική για επίδοξους επιχειρηματίες. Αυτά τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και να μάθετε τις λεπτομέρειες του τι χρειάζεται για να έχετε επιτυχία στην επιχείρηση. Αυτά τα μαθήματα μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να έρθετε μπροστά σε ειδικούς του κλάδου και δυνητικούς επενδυτές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε την επιχειρηματική σας ιδέα στο επόμενο επίπεδο.

Προσέξτε για Προγράμματα Θερμοκοιτίδας

Τα εκκολαπτήρια, ή οι θερμοκοιτίδες, όπως συχνά αποκαλούνται, είναι ένα τέλειο περιβάλλον για νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες. Μέσα σε μια θερμοκοιτίδα, θα σας ανατεθεί συχνά ένας μέντορας και θα λαμβάνετε συνεχή καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σας. Η ιδέα σας θα δοκιμαστεί και θα λάβετε σχόλια από ειδικούς σε όλους τους τομείς της επιχείρησής σας, με συζητήσεις για το τι θα λειτουργήσει και τι όχι. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχουν περιοχές όπου οι ικανότητες σου δεν είναι τόσο δυνατοί – ίσως με λογαριασμούς ή μάρκετινγκ – και εδώ η θερμοκοιτίδα μπορεί να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε και να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες.

Ποιος είναι ο Επιχειρηματικός Σκοπός σας;

Πολλές προκλήσεις έρχονται με τη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Αυτές οι προκλήσεις μπορεί να γίνουν συντριπτικές μερικές φορές, ακόμη και για τους πιο σκληροπυρηνικούς επιχειρηματίες, και να σας αποθαρρύνουν από το να κυνηγήσετε τις φιλοδοξίες σας. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε ένα ξεκάθαρη εστίαση και στόχος για να σας κρατήσει στο σωστό δρόμο και στην πορεία για να πετύχετε τους στόχους σας. Αν και το κέρδος και τα χρήματα θα είναι συχνά ο πρώτος λόγος για την έναρξη μιας επιχείρησης, είναι σημαντικό να έχετε στόχους που ξεπερνούν αυτό για να σας κρατούν παθιασμένους με αυτό που κάνετε. Αυτοί οι στόχοι θα μπορούσαν να είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν το κόστος, να σώσουν το περιβάλλον ή απλώς να βελτιώσουν τη δική τους επαγγελματική ζωή.

Να το πάτε μόνοι ή να εργαστείτε με συνεργάτες;

Αν και το να το κάνεις μόνος σου ως επιχειρηματίας σημαίνει ότι θα πάρεις όλα τα κέρδη στο σπίτι σου και θα βάλεις όλα τα δυνατά, σημαίνει επίσης ότι όλη η πίεση είναι πάνω σου. Έχοντας συνέταιροι αφαιρεί την εστίαση από πάνω σας, που σημαίνει ότι οι αποτυχίες και τα άγχη μοιράζονται καθώς και οι επιτυχίες. Οποιοσδήποτε επιχειρηματικός συνεργάτης που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι κάποιος/άτομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε απόλυτα και με τα οποία μπορείτε να τα πάτε καλά ακόμα και σε περιόδους ακραίου στρες. Οι επιχειρηματικοί εταίροι πρέπει να επαινούν τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία σας, καθώς η συνεργασία με τον λάθος συνεργάτη θα προκαλέσει την αποτυχία της επιχείρησής σας πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο.

Επιδίωξη επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου

Είναι πιθανό ότι εάν δημιουργείτε μια επιχείρηση ως νέος πτυχιούχος, θα περιοριστείτε από κεφάλαια. Θα έρθει ένα σημείο αργά ή γρήγορα όπου θα σκεφτείτε εάν η επιδίωξη επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου είναι κατάλληλη για εσάς και την επιχείρησή σας. Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων προσπαθούν να επενδύσουν σε επιχειρήσεις με δυνατότητες τεράστιας ανάπτυξης. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επιχείρησή σας πρέπει να έχει ήδη κέρδη, αλλά σημαίνει ότι οι επενδυτές θέλουν να δουν μεγάλες δυνατότητες στην ιδέα σας και σε εσάς ως επιχειρηματία. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να βρείτε τους κατάλληλους επενδυτές επιχειρηματικού κεφαλαίου για την επιχείρησή σας. Πολλοί επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων θα διοργανώσουν επενδυτικές συνόδους κορυφής και εκδηλώσεις όπου μπορείτε να παρευρεθείτε και να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας μπροστά στους κατάλληλους ανθρώπους. να προσέχετε στην περιοχή σας για εκδηλώσεις τοπικής δικτύωσης και επενδύσεων που θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αυξήσετε την προβολή της επιχείρησής σας.