Οργάνωση & Βελτιστοποίηση: 5 Συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε τη ζωή σας

Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη προκλήσεις και μερικές φορές μπορεί να νιώθεις ότι δεν μπορείς να ξεπεράσεις το χάος για να βιώσεις μια αίσθηση ηρεμίας και κανονικότητας. Μπορεί να έχετε μια απαιτητική δουλειά, μια ταραχώδη ζωή στο σπίτι ή συνεχείς δουλειές που γεμίζουν κάθε ώρα της ημέρας σας.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει τρόπος να απλοποιήσετε τη ζωή σας, μπορεί να εκπλαγείτε με τον τρόπο που μικρές αλλαγές μπορούν να μεταμορφώσουν την καθημερινότητά σας. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με τις παρακάτω στρατηγικές.

Διορθώστε τα οικονομικά σας

Ακόμα κι αν είστε απόλυτα σταθεροί στην οικονομική σας κατάσταση, είναι εύκολο να νιώθετε ότι δεν έχετε τον έλεγχο των δαπανών σας ή ότι δεν είστε οργανωμένοι για εκείνη τη φοβερή φορολογική περίοδο. Ωστόσο, έχετε πολλές οικονομικές διορθώσεις στη διάθεσή σας για να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη, όπως ένας λογιστής που θα υποβάλει για λογαριασμό σας και υπολογιστής φόρου εισοδήματος για να μάθετε τι μπορείτε να περιμένετε από τη φετινή φορολογική δήλωση.

Μπορεί ακόμη και να δείτε την αξία της συνεργασίας με έναν σύμβουλο υπηρεσιών προϋπολογισμού για χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων σας.

Ανάθεση εργασιών

Μερικές φορές, απλά δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε τη ζωή σας λιγότερο απασχολημένη όταν έχετε τόσα πολλά στο πιάτο σας. Μπορεί να προσπαθείτε να διαχειριστείτε ένα νοικοκυριό ενώ εργάζεστε α εργασία πλήρους απασχόλησης και διασφαλίζοντας ότι όλες οι ανάγκες της οικογένειάς σας ικανοποιούνται.

Ο εξορθολογισμός της ζωής σας μπορεί να απαιτήσει από εσάς να αναθέσετε ορισμένες από τις εργασίες που καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο μέρος του χρόνου σας. Για παράδειγμα, αν η συντήρηση της αυλής παίζει στο μυαλό σας, η πρόσληψη κάποιου για να το φροντίσει μπορεί να αξίζει τον κόπο σας. Μπορεί ακόμη και να σας αρέσει να προσλάβετε μια καθαρίστρια για να μειώσετε τον χρόνο που ξοδεύετε με προϊόντα καθαρισμού στο χέρι.

Δημιουργία συστήματος και ρουτίνας

Όταν αισθάνεστε εκτός ελέγχου στην καθημερινή σας ζωή, σκεφτείτε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αντιμετωπίζετε τα πράγματα στρατηγικά; Ή τρέχετε χωρίς να καταφέρετε ποτέ όσα ήλπιζατε;

Αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε ένα σύστημα και μια ρουτίνα που αφαιρεί τις εκπλήξεις από κάθε μέρα. Αυτή η ρουτίνα μπορεί να είναι μόνο για εσάς ή μπορεί να είναι για όλους στην οικογένειά σας. Σε λίγο, μπορείτε να πλοηγείστε κάθε μέρα με απόλυτη σιγουριά, γνωρίζοντας τη σειρά με την οποία πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Κάντε την ώρα του γεύματος πιο εύκολη

Όλοι πρέπει να φάμε, αλλά μαγείρεμα μπορεί να καταναλώνει ώρες από το χρόνο μας κάθε εβδομάδα, και αυτό δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτούμε τι θα μαγειρέψουμε και όλα τα ταξίδια στο παντοπωλείο για να αγοράσουμε υλικά.

Η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν αλλάζετε τον τρόπο προετοιμασίας του γεύματος στο νοικοκυριό σας. Μπορεί να ζητήσετε από την οικογένειά σας να σας βοηθήσει επιλέγοντας ένα βράδυ για να μαγειρέψετε ή ακόμα και να αγοράσετε συνδρομητικές υπηρεσίες γευμάτων για να εξοικονομήσετε επιπλέον χρόνο.

Βρείτε χρόνο για αυτοφροντίδα

Ανεξάρτητα από το πόσο οργανώνετε και βελτιστοποιείτε, μπορεί να φαίνεται ότι έχετε περισσότερο άγχος να αντιμετωπίσετε από ό,τι θα έπρεπε. Μπορεί να μην μπορείτε να αφαιρέσετε όλους τους στρεσογόνους παράγοντες από τη ζωή σας, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που ανταποκρίνεστε σε αυτούς.

Σπουδές έχουν δείξει ότι οι μαθητές που ασκούσαν αυτοφροντίδα ανέφεραν λιγότερο άγχος και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Έτσι, προτού τα επίπεδα άγχους σας απειλήσουν να σας κατακλύσουν, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να ασκηθείτε, να διαλογιστείτε, να κάνετε ένα ζεστό αφρόλουτρο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο για μια ώρα.