Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές κρυπτογράφησης το 2022.

Ο κλάδος του blockchain και των κρυπτονομισμάτων είναι μια παγκόσμια τάση, με επενδυτές και νεοφερμένους να ελπίζουν να κάνουν μια περιουσία επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα. Μερικοί άνθρωποι έχουν κερδίσει εκατομμύρια δολάρια επενδύοντας σε παραδοσιακά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum, ενώ άλλοι έχουν κερδίσει εκατομμύρια επενδύοντας σε νομίσματα meme όπως το Dogecoin και το Shiba Inu.

Εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα, είστε ακόμα στα πρώτα στάδια. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις μια αλλαγή. Δεν είστε μόνοι αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην κρυπτογράφηση φέτος. Αυτή η ανάρτηση περιγράφει τι πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι κρυπτογράφησης, καθώς και πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα και πώς λειτουργεί;

Ας συζητήσουμε τα κρυπτονομίσματα προτού μάθουμε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να τα διατηρήσουν ή να τα τροφοδοτήσουν. Η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων είναι εγγενή νομίσματα δικτύου blockchain. Το blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο καθολικό που επιβάλλεται από ένα δίκτυο υπολογιστών.

Επειδή ένα δίκτυο blockchain είναι αποκεντρωμένο, δεν υπάρχει κεντρική αρχή, καθιστώντας την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα αδιαπέραστα από τις κεντρικές τράπεζες ή την κυβερνητική χειραγώγηση. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα απευθύνονται σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Ένα άλλο πλεονέκτημα των κρυπτονομισμάτων είναι ότι επιτρέπουν φθηνότερες και πιο γρήγορες συναλλαγές και, σε αντίθεση με τα κεντρικά συστήματα, τα αποκεντρωμένα δίκτυα δεν μπορούν να πέφτουν όλα ταυτόχρονα.

Τα κρυπτονομίσματα, από την άλλη πλευρά, έχουν το μειονέκτημα ότι είναι εξαιρετικά ασταθή. Το ένα λεπτό θα μπορούσαν να κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια και το επόμενο θα μπορούσαν να γίνουν διάολο.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε μερικά πράγματα πριν επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα. Ποια είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε την περιπέτεια κρυπτογράφησης;

Τι να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε την περιπέτεια κρυπτογράφησης

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα, όπως και κάθε άλλη οικονομική επιλογή, απαιτεί προσεκτική εξέταση του κόστους και των συνεπειών. Κανείς δεν επενδύει σε ένα περιουσιακό στοιχείο με σκοπό να χάσει χρήματα. Έτσι, προτού επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε.

Προετοιμαστείτε να διεξάγετε τη δική σας έρευνα.
Χιλιάδες παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Στη σημερινή αγορά κρυπτογράφησης, υπάρχουν πάνω από 1000 ψηφιακά νομίσματα. Τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα και τα διάσημα altcoins όπως τα Bitcoin, Ethereum, Solana, Polygon, Tron, Dogecoin και άλλα είναι γνωστά. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα κρυμμένα κοσμήματα στον τομέα των κρυπτογράφησης που αποδίδουν όταν τα άτομα βάζουν τα χρήματά τους σε αυτά.

Για να βρει κανείς αυτά τα κρυμμένα πετράδια, ωστόσο, πρέπει να διεξαγάγει διεξοδική μελέτη για τα κρυπτονομίσματα πριν επενδύσει σε αυτά. Μην αγοράζετε κρυπτονομίσματα μόνο και μόνο επειδή σας το είπε κάποιος. Εάν λαμβάνετε πληροφορίες για ένα κρυπτονόμισμα, πρέπει να κάνετε τη δική σας μελέτη και να αποφασίσετε εάν θέλετε ή όχι να επενδύσετε σε αυτό με βάση τα ευρήματά σας. Πριν επενδύσετε σε ένα έργο κρυπτογράφησης, διαβάστε τη λευκή βίβλο, μελετήστε την ομάδα και κατανοήστε την περίπτωση χρήσης που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το έργο.

Ετοιμαστείτε να μάθετε.
Οι βιομηχανίες blockchain και κρυπτογράφησης είναι τεράστιες και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επωφεληθείτε από αυτές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επωφεληθείτε από το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των DeFi, των NFTs, των συναλλαγών, ακόμη και των παιχνιδιών blockchain play-to-earn.

Κάθε μία από αυτές τις βιομηχανίες απαιτεί να αφιερώσετε χρόνο για να ανακαλύψετε πώς λειτουργούν και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από την επένδυση σε αυτές. Η βασική κατανόηση του blockchain είναι επαρκής, αλλά είναι ανεπαρκής για να κερδίσετε σε ορισμένους κλάδους. Ετοιμαστείτε να μελετήσετε οποιαδήποτε μέθοδο χρησιμοποιείτε για να επωφεληθείτε από το blockchain και τα κρυπτονομίσματα.

Ετοιμαστείτε να πάρετε τις πιθανότητες
Κάθε ευκαιρία χρηματοοικονομικής επένδυσης συνεπάγεται κάποιο επίπεδο κινδύνου. Η αξία ενός ψηφιακού νομίσματος τείνει να κινείται ψηλά και χαμηλά, καθιστώντας τα κρυπτονομίσματα ιδιαίτερα ασταθή. Η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων καθορίζεται συνήθως από την περίπτωση χρήσης του έργου, την υποστήριξη της κοινότητας ή τις τάσεις του κλάδου.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την αστάθεια που συνοδεύει τα ψηφιακά νομίσματα πριν επενδύσετε σε αυτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως συνιστάται στους νεοφερμένους να προσεγγίζουν την αγορά με μακροπρόθεσμη επενδυτική νοοτροπία. Όταν τα ψηφιακά νομίσματα στο χαρτοφυλάκιό σας πέφτουν χαμηλά ή κινούνται ψηλά, μπορεί να παραμείνετε ανενόχλητοι με αυτή τη νοοτροπία.

Είναι καλύτερο να κάνετε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις;
Πριν επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να σκεφτείτε αυτό το βασικό σημείο. Ετοιμαστείτε να εξετάσετε εάν θέλετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα για βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα κέρδη. Όποια απόφαση κι αν πάρετε θα καθορίσει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε για να πραγματοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας.

Η πλειοψηφία των ατόμων θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως μακροπρόθεσμες επενδύσεις, τα αγοράζουν και τα αποθηκεύουν για έως και πέντε χρόνια ή περισσότερο. Άλλοι εισήλθαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων για να επωφεληθούν από τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια των κρυπτονομισμάτων. Όποια επιλογή κι αν διαλέξετε, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε σε τι ασχολείστε πριν δεσμευτείτε σε μια επενδυτική στρατηγική bitcoin.

Είναι το κρυπτονόμισμα η κατάλληλη επιλογή για εσάς;
Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα έχει τη δυνατότητα να σας κάνει εκατομμυριούχους. Ακόμα κι αν τα κρυπτονομίσματα φαίνεται να είναι το νεότερο είδος επένδυσης, αυτό δεν εγγυάται ότι είναι κατάλληλα για εσάς. Λόγω της πίεσης των ομοτίμων, δεν πρέπει να επενδύει κανείς σε ένα περιουσιακό στοιχείο. Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε διαφορετικούς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα με τους οποίους αισθάνεστε άνετα.

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα έχει τη δυνατότητα να σας κάνει πλούσιους, αλλά πρέπει να είστε άνετοι με την απόφασή σας. Εάν δεν είστε σίγουροι ή ενθουσιώδεις για τη δημιουργία χρημάτων με κρυπτονομίσματα, δεν θα είστε πρόθυμοι να πραγματοποιήσετε μια κατάλληλη μελέτη ή να αναλάβετε τους απαραίτητους κινδύνους για να κερδίσετε από την αγορά.

Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε στο Crypto το 2022

Ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε το ταξίδι κρυπτογράφησης το 2022.

πώς να ανταλλάσσετε κρυπτογράφηση χωρίς τέλη

  1. Πάντα μέσο όρο κόστους σε δολάρια

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εμφανώς απρόβλεπτα ασταθής. Υπάρχουν φορές που ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο είναι trending και κερδοφόρο για όσους το αποκτούν και το κατέχουν. Κανείς δεν θέλει να χάσει αυτή την ευκαιρία. Ακόμη και οι έμπειροι έμποροι κρυπτονομισμάτων επηρεάζονται από τον φόβο να χάσουν ένα νόμισμα με τεράστιες αποδόσεις για όλους.

Η τεχνική DCA θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να αποφευχθεί μια κατάσταση όπου παραμένετε δίπλα σας και παρακολουθείτε άλλους να επωφελούνται από τα κρυπτονομίσματα. Η τεχνική του μέσου κόστους του δολαρίου συνεπάγεται την αγορά μιας συγκεκριμένης ποσότητας κρυπτονομισμάτων σε τακτικές περιόδους. Μπορείτε να αγοράζετε Bitcoin αξίας 15 $ κάθε εβδομάδα ή μήνα με το DCA, ανεξάρτητα από την τιμή του Bitcoin. Η αγορά κρυπτονομισμάτων με αυτόν τον τρόπο μειώνει το άγχος και την ανησυχία που σχετίζεται με τη διαδικασία, ακόμη και όταν πέφτει ή όταν είναι υψηλό.

2 Μάθετε πότε να κάνετε ένα διάλειμμα

Τελικά θα παρερμηνεύσετε την αγορά όταν ψάχνετε για μαργαριτάρια για να επενδύσετε. Κάθε έμπορος κάνει λάθη που και που και δεν χρειάζεται να τα αντισταθμίσετε αυξάνοντας το μέγεθος της θέσης. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνει κανείς.

Κάντε ένα διάλειμμα για μερικές ημέρες εάν είστε σε ένα “κακό σερί”. Οι απώλειες έχουν τεράστιο ψυχολογικό αντίκτυπο και μπορούν να εμποδίσουν την ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά. Ακόμα κι αν παρουσιαστεί μια ξεκάθαρη ευκαιρία, αφήστε αυτήν να φύγει. Κάντε μια βόλτα ή προσπαθήστε να οργανώσετε τη ζωή σας εάν δεν κάνετε συναλλαγές.

3 Μακροπρόθεσμο σχέδιο

Δεν έχει σημασία ποια τεχνική θα υιοθετήσετε. Η επένδυση σε ποιοτικά έργα μακροπρόθεσμα είναι ένας τρόπος για να επωφεληθείτε από τα κρυπτονομίσματα. Δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε.

Η ασύμμετρη φύση της κρυπτογραφίας είναι ένα χαρακτηριστικό που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι κίνδυνοι και τα οφέλη της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα δεν είναι ισορροπημένα. Θα χάσετε οτιδήποτε επενδύετε σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς να υποτιμά την πιθανή ανταμοιβή από μία μόνο επένδυση. Τι είναι μια ασύμμετρη επένδυση και πώς λειτουργεί;
Ας υποθέσουμε ότι αποφασίζετε να βάλετε 100 $ σε κρυπτονομίσματα. Κινδυνεύετε μόνο να χάσετε $100. Ωστόσο, με αυτή τη μοναδική επένδυση, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κέρδη άνω των 1000 $. Μπορείτε να μετατρέψετε τα $1000 σε πολύ περισσότερα από $100,000 χρησιμοποιώντας ασύμμετρη επένδυση, αλλά κινδυνεύετε να χάσετε τα $1000 που βάλατε.
Ας υποθέσουμε ότι έχετε καθαρή αξία 200.000 $ ως αποτέλεσμα της δουλειάς ή της επιχείρησής σας και αποφασίζετε να βάλετε το 5% της σε κρυπτονομίσματα. Συνολικά το 5% της συνολικής καθαρής αξίας σας ισούται με 10.000 $. Είναι μόνο 10.000 $ στη γραμμή για εσάς. Μπορείτε να κερδίσετε δέκα φορές τα χρήματά σας εάν επενδύσετε 10.000 $ στο σωστό έργο. Η επένδυσή σας των 10.000 $ μπορεί να οδηγήσει σε κέρδος 100.000 $.
Αυτό που πρόκειται να χάσετε όταν επενδύετε σε κρυπτονομίσματα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που θέλετε να κερδίσετε. Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα είχατε σήμερα αν είχατε βάλει 10.000 $ σε λογαριασμό ταμιευτηρίου τον Ιανουάριο του 2017. Τι θα γινόταν αν είχατε αγοράσει το Binance Coin (BNB) τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους; Σε μόλις δύο χρόνια, τα 10.000 $ σας θα είχαν αυξηθεί σε 469.956 $. Από μόλις το 5% της καθαρής σας αξίας, αυτό είναι μια φανταστική απόδοση της επένδυσής σας.

4 Οπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει

Όταν εκτελείτε τεχνική ανάλυση κατά τις συναλλαγές, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία δεικτών. Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο. Υπάρχει πληθώρα τεχνικών δεικτών για να διαλέξετε.

Μόνο μερικοί τεχνικοί δείκτες περιλαμβάνουν τον Κινητό Μέσο όρο, τα επίπεδα επιστροφών Fibonacci, τις ζώνες Bollinger, τον δείκτη κατευθυντικής κίνησης, το Ichimoku Cloud, τον παραβολικό SAR, τον δείκτη σχετικής ισχύος και άλλα. Αν σκεφτείτε ότι κάθε δείκτης έχει το δικό του σύνολο ρυθμίσεων, υπάρχει πληθώρα τρόπων για να τις παρακολουθείτε.

Οι κορυφαίοι έμποροι κατανοούν ότι η σωστή ανάγνωση της αγοράς είναι πιο σημαντική από την επιλογή του καλύτερου δείκτη. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να εξετάζουν τις παραδοσιακές συσχετίσεις της αγοράς, ενώ άλλοι προτιμούν να εξετάζουν αποκλειστικά τα διαγράμματα τιμών bitcoin. Αν δεν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πέντε διαφορετικούς δείκτες ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν σωστοί ή εσφαλμένοι τρόποι για τη διεξαγωγή της ανάλυσής σας.

5 Να προσέχετε πάντα τις τάσεις

Κάθε χρόνο, ο τομέας των κρυπτονομισμάτων δημιουργεί μια τάση στην οποία όσοι επενδύουν απολαμβάνουν τεράστιες ανταμοιβές. Ο τομέας DeFi, τα NFT και τα παιχνίδια για να κερδίσετε είναι όλα περιπτώσεις τάσεων που έχουν οδηγήσει σε τεράστια κέρδη για άτομα που μπήκαν νωρίς.

Να προσέχετε πάντα τις νέες τάσεις. Πριν ξεκινήσει η φρενίτιδα του FOMO, αναγνωρίστε τους, κάντε αρκετή μελέτη και επενδύστε σε αυτά. Όσοι το κάνουν ανταμείβονται αδρά.

Πώς να κάνετε συναλλαγές κρυπτογράφησης χωρίς τέλη;

Η διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης χωρίς χρεώσεις είναι εύκολη όταν χρησιμοποιείτε τη σωστή πλατφόρμα ανταλλαγής

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ενασχόληση με χρήματα σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να είναι μια προκλητική ιδέα για να κατανοήσετε, ειδικά όταν πρόκειται για επενδύσεις και συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Θα έχετε την ευκαιρία να προετοιμαστείτε κατάλληλα για αυτό το ταξίδι εάν αφιερώσετε χρόνο και ακολουθήσετε τα απλά βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να κάνετε μια ενδελεχή μελέτη, να επιλέξετε μια επενδυτική στρατηγική, να δημιουργήσετε έναν ψηφιακό λογαριασμό και να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε ρίσκα.