Παλεύετε με τα Μαθηματικά; Πώς να ξεπεράσετε τα κοινά εμπόδια και να βελτιώσετε τους βαθμούς σας

Εάν δυσκολεύεστε με την εργασία στα μαθηματικά, δεν είστε μόνοι. Πολλοί μαθητές έχουν προκλήσεις όσον αφορά τη μελέτη των μαθηματικών. Ακόμη και οι ευφυείς μαθητές έχουν προβλήματα όταν πρόκειται να κάνουν μαθηματικές εργασίες και να λύσουν μαθηματικά προβλήματα.

Συχνά θεωρούνται ως η βασίλισσα των επιστημών, τα μαθηματικά διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην απόδοση άλλων μαθημάτων. Ως εκ τούτου, το να είσαι φτωχός στα μαθηματικά μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να μην έχεις απόδοση και στις επιστήμες. Ευτυχώς, ήρθατε σε αυτή τη θέση. Εδώ θα μάθετε πώς να μελετάτε αποτελεσματικά τα μαθηματικά και να βελτιώνετε τους βαθμούς σας.

Ας αρχίσουμε:

Μην θεωρείτε δεδομένη την εργασία των μαθηματικών σας

Πολλοί μαθητές δεν δίνουν στο σχολείο τους την προσοχή που τους αξίζει. Είναι ακόμη χειρότερο όταν πρόκειται για μαθηματικά για το σπίτι, καθώς οι περισσότεροι μαθητές το θεωρούν βαρετό και περίπλοκο. Αυτό θα πρέπει να το αποφύγετε εντελώς.

Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η εργασία σας, προσπαθήστε να την ολοκληρώσετε. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να μάθετε και να εξασκήσετε τις έννοιες που μάθατε στην τάξη.

Αν έχετε πρόβλημα να βρείτε απαντήσεις για τις εργασίες για τα μαθηματικά, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Ενώ μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για την εργασία από άλλους μαθητές, μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια για τα μαθηματικά στο σπίτι μέσω διαδικτυακών πόρων.

Ναι, μπορείτε να λάβετε οποιεσδήποτε απαντήσεις για τα μαθηματικά στο σπίτι, συνδέοντάς το με διαδικτυακούς καθηγητές και σεμινάρια. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να συνδεθείτε με διαδικτυακούς καθηγητές οποιαδήποτε στιγμή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Είτε θέλετε να μάθετε μια νέα ιδέα είτε να επανεξετάσετε τις έννοιες που μπορεί να έχετε ξεχάσει, η σύνδεση με διαδικτυακούς εκπαιδευτές θα σας φανεί χρήσιμη.

Αποφύγετε την απώλεια μαθημάτων

Τα μαθηματικά είναι ένα αθροιστικό μάθημα, που σημαίνει ότι αυτό που μαθαίνετε σήμερα θα δημιουργήσει τη βάση για το τι θα μελετήσετε αύριο και τις επόμενες μέρες. Η αποτυχία παρακολούθησης ορισμένων μαθημάτων θα σημαίνει ότι θα χάσετε κάποια θέματα και έννοιες που θα χρειαστείτε σε μελλοντικά θέματα.

Αν, τυχαία, χάσετε τα μαθήματα των μαθηματικών, αφιερώστε χρόνο για να αναθεωρήσετε και να μάθετε τι μπορεί να χάσατε. Κατά κανόνα, αποφύγετε να μεταβείτε στο επόμενο θέμα πριν κατακτήσετε το τρέχον.

Μιλήστε με τον δάσκαλό σας για να δείτε εάν μπορείτε να λάβετε επιπλέον βοήθεια ή να λάβετε βοήθεια από διαδικτυακούς καθηγητές. Όποια και αν είναι η περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει και ότι μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα με επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα απογοητευτείτε όταν μεταβείτε στο επόμενο θέμα.

Κάντε την εργασία σας σε ένα ήσυχο μέρος

Μερικοί μαθητές ακούν όλα τα είδη μουσικής όταν κάνουν την εργασία τους. Αυτό είναι κακό, καθώς θα επηρεάσει τη συγκέντρωσή σας, καθιστώντας δύσκολο να λάβετε τις απαντήσεις της μαθηματικής εργασίας σας. Αντίθετα, βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να μελετάτε και να κάνετε τα μαθήματά σας.

Η μελέτη σε ένα πιο ήσυχο μέρος θα βοηθήσει βελτιώστε την εστίασή σας, το οποίο θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο που εργάζεστε για την εργασία σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βρείτε χρόνο για να εργαστείτε σε άλλα απαιτητικά θέματα.

Βρείτε έναν συνεργάτη μελέτης

Όπως με οτιδήποτε άλλο στη ζωή, η δημιουργία καλών σχέσεων με άλλους μαθητές είναι ζωτικής σημασίας. Η εύρεση ενός συνεργάτη μελέτης θα διασφαλίσει ότι θα έχετε κάποιον να αναζητήσετε όταν λείπετε ή εάν δεν καταλάβατε μια έννοια κατά τη διάρκεια του μαθήματος των μαθηματικών.

Εάν είναι δυνατόν, εγγραφείτε σε μια ομάδα μελέτης μαθηματικών όπου μπορείτε να συζητήσετε προκλητικά θέματα και έννοιες. Οι περισσότεροι μαθητές βρήκαν ότι αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν προετοιμάζονται για τεστ.

Προσπαθήστε να βοηθήσετε άλλους μαθητές

Η βρύση που δίνει νερό δεν στεγνώνει ποτέ. Αυτό ισχύει επίσης όταν πρόκειται να βοηθήσουμε άλλους μαθητές να λύσουν δύσκολα προβλήματα. Εάν θέλετε να είστε ο καλύτερος μαθητής στα μαθηματικά, προσπαθήστε να είστε χρήσιμοι στους άλλους μαθητές όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι μαθητές που αργούν να το καταλάβουν ή δεν μπορούν απλώς να το καταλάβουν είναι πιθανό να έρθουν σε εσάς για βοήθεια. Μην τους αρνηθείτε. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι βοηθάτε άλλους να πετύχουν, η αλήθεια είναι ότι θα βελτιώσετε τις γνώσεις και την κατανόησή σας στα μαθηματικά όταν εξηγείτε το θέμα σε άλλους.

Γνωρίστε την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την εργασία σας

Ενώ οι περισσότεροι μαθητές θα το προτιμούσαν χειρίζονται την εργασία τους αργά το βράδυ, μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Οι εργασίες μαθηματικών απαιτούν πολλή σκέψη και το να τις κάνετε το βράδυ όταν το μυαλό σας είναι κουρασμένο μπορεί να μην λειτουργήσει.

Εκτός από το γεγονός ότι θα χάσετε κρίσιμες λεπτομέρειες, το μυαλό σας μπορεί να μην είναι σε θέση να λύσει ακόμη και τα απλά προβλήματα αυτή τη στιγμή. Εάν είναι δυνατόν, δουλέψτε την εργασία σας στα μαθηματικά όταν το μυαλό σας είναι ενεργό, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες.