Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του ταξιδιού με τρένο;

Μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα ταξίδια με τρένο αυξάνονταν σταθερά σε δημοτικότητα για πάνω από σαράντα χρόνια. Μόνο το 2019, 80 δισεκατομμύρια επιβατικά χιλιόμετρα είχαν διανυθεί στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΗΒ, απεικονίζοντας το μέγεθος και την πολυάριθμη σιδηροδρομική υποδομή της. Ποια είναι όμως ακριβώς τα οφέλη από τα ταξίδια με τρένο; Συχνά θεωρείται ότι τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι πιο βολικά, αλλά πώς γίνεται το ταξίδι με τρένο να είναι μια τόσο δημοφιλής εναλλακτική λύση;

Ταξιδέψτε όταν θέλετε

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια εκτελούνται όλες τις ώρες της ημέρας, με α μεγάλη ποικιλία δρομολογίων τρένων που είναι διαθέσιμα για να ταξιδέψετε. Πολλές υπηρεσίες είναι επίσης 24 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί για να φτάσετε κάπου όταν ταξιδεύετε με τρένο. Αν σας πιάσει η επιθυμία να επισκεφτείτε μια νέα πόλη ή πόλη, μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας ένα εισιτήριο και να πάτε στην πλατφόρμα μέσα σε λίγα λεπτά. το τεράστιο εύρος των δυνατοτήτων σημαίνει ότι μπορείτε να ταιριάξετε το ταξίδι στο χρονοδιάγραμμα ή τα σχέδιά σας και να ανταλλάξετε εύκολα το εισιτήριό σας σε περίπτωση που αλλάξουν τα σχέδια. Αυτή η ελευθερία είναι απαράμιλλη όσον αφορά τις μορφές ιδιωτικής μεταφοράς ή την εξάρτηση από ανελκυστήρες.

Ταξιδέψτε στην καρδιά μιας πόλης

Κάθε μεγάλη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της. Όταν ταξιδεύετε σε μια πόλη ή έναν προορισμό πόλης με τρένο, κατεβαίνετε στη μέση όλων – επιτρέποντάς σας να μπείτε κατευθείαν στη δράση. Εάν βρίσκεστε στην πόλη για επαγγελματικό ταξίδι, ο σιδηροδρομικός σταθμός θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα ξενοδοχεία της πόλης, την οικονομική περιοχή και τους πιο δημοφιλείς χώρους συναντήσεων. Ως επισκέπτης, ο σταθμός θα έχει μια ζώνη κόμβου όπου μπορείτε να λάβετε οδηγίες για αξιοθέατα και ορόσημα – τα οποία, και πάλι, δεν θα είναι μακριά. Η άνεση είναι αξιοσημείωτη σε σύγκριση με τη μέση εμπειρία οδήγησης σε μια πόλη.

Εξοικονομήστε πολύτιμο χρόνο

Συνολικά, η σύλληψη ενός τρένου μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο από την προσπάθεια να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο ή ακόμα και να ταξιδέψετε με πτήση εσωτερικού. Η πτήση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί ώρες check-in και αναμονή στις πύλες του τερματικού σταθμού, ενώ το ταξίδι με το τρένο είναι τόσο απλό όσο η έγκαιρη σάρωση στο σταθμό για το τρένο που θέλετε να πάρετε. Οι διαδρομές των τρένων είναι άμεσες και απρόσκοπτες από την κυκλοφορία, όπου τα αυτοκίνητα μπορεί να επιβραδυνθούν από ατυχήματα στον αυτοκινητόδρομο ή οδικά έργα.

Ταξιδέψτε με βιώσιμο τρόπο

Τέλος, και ίσως το πιο προφητικό, το ταξίδι με τρένο είναι η πολύ πιο βιώσιμη μορφή ταξιδιού πάνω από την οδήγηση ή την πτήση. Ειδικότερα, οι πτήσεις παράγουν σημαντική ποσότητα CO2 ανά επιβάτη, ενώ τα τρένα έχουν σχετικά χαμηλό αποτύπωμα λόγω του όγκου των επιβατών που μεταφέρουν. Καθώς η κλιματική έκτακτη ανάγκη γίνεται όλο και πιο επείγουσα, η επιλογή του ταξιδιού με τρένο ως πράσινη εναλλακτική λύση για την οδήγηση ή την πτήση είναι μια θετική ηθική θέση που πρέπει να λάβετε και μια καλή κίνηση για την υγεία του πλανήτη.