Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για την παλινδρόμηση οξέος;

Συχνά ακούμε μέλη της οικογένειάς μας να παραπονιούνται για το τελευταίο φαγητό που έφαγαν και πόσο πολύ χρειάζονται κάποιο φάρμακο για την οξύτητα τώρα, σωστά; Λοιπόν, μερικές φορές συμβαίνει και σε εμάς. Ορισμένα τρόφιμα προκαλούν κάψιμο στο στήθος, δυσάρεστη πικρή γεύση στο λαιμό και φούσκωμα στο στομάχι. Αυτό επιδεινώνει την κατάσταση ως αποτέλεσμα.

Η παλινδρόμηση οξέος λαμβάνει χώρα όταν ο σφιγκτήρας στο κάτω μέρος του οισοφάγου δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, επιτρέποντας στο υγρό από το στομάχι να φτάσει στον οισοφάγο. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της παλινδρόμησης οξέος. Εδώ είναι τα χειρότερες τροφές για παλινδρόμηση αναφέρονται παρακάτω:

Γεύματα με πολλά λιπαρά και τηγανητά

Όταν καταναλώνετε λιπαρά τρόφιμα, κάνουν την πίεση στο LES χαμηλή και το άδειασμα του στομάχου καθυστερεί. Αυτό στη συνέχεια αυξάνει τα συμπτώματα της παλινδρόμησης. Επομένως, εάν θέλετε να αποτρέψετε την παλινδρόμηση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε τη συνολική πρόσληψη λίπους. Μερικές από τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που πρέπει να αποφεύγετε είναι τηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού, βούτυρο, πατατάκια, πλήρες γάλα, παγωτό, τυρί, κρέμα γάλακτος υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τηγανιτές πατάτες, κρεμώδεις σάλτσες και ντιπ, κρεμώδεις σάλτσες σαλάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κομμάτια κόκκινου κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά κ.λπ.

Πικάντικα φαγητά

Μερικές μελέτες αποκάλυψαν ότι τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να είναι η αιτία για πόνο στην κοιλιά και επίσης μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα καύσου. ειδικά εάν έχετε λειτουργική γαστρεντερική διαταραχή. Μια χημική ένωση που ονομάζεται Καψαϊκίνη κάνει το φαγητό να έχει πικάντικη γεύση και επίσης ερεθίζει τον οισοφάγο, κάτι που τελικά οδηγεί σε παλινδρόμηση οξέος. Επομένως, εάν έχετε την τάση για παλινδρόμηση οξέος, θα πρέπει να αρχίσετε να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πικάντικα τρόφιμα.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να καταναλώνονται με χρήση σε καθημερινή βάση για να φροντίζουμε καλά την υγεία μας. Ωστόσο, ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών μπορεί να κάνουν τα συμπτώματά σας ΓΟΠ όχι άσχημα αλλά χειρότερα. Τα φρούτα και τα λαχανικά που μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα είναι ο ανανάς, τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια, τα λάιμ, οι ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο κ.λπ.

Ποτά

Όλοι καταναλώνουμε πολλά είδη ποτών και μερικά από αυτά είναι τα είδη που δεν μπορούμε να παραλείψουμε, σωστά; Λοιπόν, μερικά από τα ποτά μπορεί να προκαλέσουν τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος και να σας προβληματίσουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Μερικά από τα ποτά είναι το αλκοόλ, ο καφές και το τσάι, οι χυμοί εσπεριδοειδών και ντομάτας και τα ανθρακούχα ποτά. Ωστόσο, δεν προκαλούν όλοι μας όλα αυτά τα ποτά. Επομένως, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά που σας δημιουργούν προβλήματα.

Άλλα τρόφιμα, φάρμακα και συμπληρώματα

Υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα, συμπληρώματα και φάρμακα που μπορεί να προβληματίσουν το LES σας και να αρχίσει να λειτουργεί κακώς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει περαιτέρω σε συμπτώματα ΓΟΠ. Μερικά από αυτά είναι μέντα, όπως μέντα ή μέντα, σοκολάτα, βαριά επεξεργασμένα τρόφιμα, ασπιρίνη ή άλλα αναλγητικά, άλφα-αναστολείς, αντιβιοτικά, τρικυκλικά, διφωσφονικά, συμπληρώματα σιδήρου ή καλίου, αναστολείς διαύλων ασβεστίου, νιτρικά, θεοφυλλίνη κ.λπ.

Αυτά είναι μερικά από τα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο στομάχι σας και θα αισθανθείτε αδιαθεσία μόλις τα καταναλώσετε. Αν καταλάβετε ποια τρόφιμα δεν σας ταιριάζουν, η καλύτερη λύση είναι να αρχίσετε να τα αποφεύγετε.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνά παλινδρόμηση οξέος, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό. Η μη λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής και θεραπείας για αυτό μπορεί μόνο να το επιδεινώσει. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ασφάλεια υγείας πολιτική, δεδομένου ότι τα έξοδα συμβουλευτικής και θεραπείας του γιατρού θα καλύπτονται από το συμβόλαιο.

Για να βρείτε μερικά από τα κορυφαία ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας στη χώρα, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο IIFL. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή του ασφαλίστρου ασφάλισης υγείας για να έχετε μια ιδέα για το ποσό του ασφαλίστρου που πρέπει να πληρώσετε.