Πόσο συχνά ταΐζω τα ψάρια μου Betta;

Τα ψάρια Betta είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα είδη ψαριών του γλυκού νερού. Απαιτούν πολλή φροντίδα και προσοχή. Ένα καλά ανατροφοδοτημένο κατοικίδιο θα ευδοκιμήσει, αλλά χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να συνηθίσετε να βρίσκεστε κοντά στα ψάρια και να εμπιστεύεστε ότι είναι καθαρά και καλοφαγισμένα. Η τροφοδοσία των ψαριών Betta συχνά είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες betta.

Όταν ταΐζετε συχνά τα ψάρια Betta, ο γενικός κανόνας είναι να ταΐζετε τα ψάρια σας https://jvbettafishforsale.com/ Betta Fish μία φορά την ημέρα. Ωστόσο, αυτό ποικίλλει ανάλογα με το μεμονωμένο ψάρι σας και το μέγεθός του. Για παράδειγμα, τα μικροσκοπικά ψάρια Betta χρειάζονται μόνο μικρές τροφές. Άλλα καλά τροφοδοτούμενα ψάρια Betta μπορεί να χρειάζονται συχνότερες ταΐσματα. Εάν έχετε ένα μεγάλο ενυδρείο ή ένα ενεργό ψάρι Betta, ίσως χρειαστεί να το ταΐζετε πιο συχνά. Ακολουθεί μια γενική οδηγία για το πόσο συχνά να ταΐζετε τα ψάρια Betta σας.

Τύποι τροφίμων Betta

Όσον αφορά τα τρόφιμα betta, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι: ζωντανή και κατεψυγμένη. Το ζωντανό φαγητό είναι πιο φυσικό και μπορεί να καταναλωθεί τόσο από εσάς όσο και από το Betta Fish σας. Περιλαμβάνει πράγματα όπως σκουλήκια, μικρά έντομα, γαρίδες άλμης και αιματοσκώληκες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατεψυγμένα τρόφιμα! Περιλαμβάνει πράγματα όπως νιφάδες, σφαιρίδια και λυοφιλοποιημένα σκουλήκια αίματος.

Ζωντανό φαγητό:

Αυτός ο τύπος φαγητού betta απαιτεί λίγη δουλειά από την πλευρά σας, επειδή πρέπει να προετοιμάσετε μόνοι σας το γεύμα. Το ζωντανό φαγητό είναι ένας πιο φυσικός τρόπος για να ταΐσετε τα ψάρια Betta σας, αλλά μπορείτε να το φάτε και εσείς! Θα χρειαστεί να στραγγίσετε το νερό πριν ταΐσετε τη ζωντανή τροφή betta, διαφορετικά το γόνο θα καταλήξει στη δεξαμενή σας. Διαβάστε περισσότερα για τους σωστούς τρόπους για να πάρετε το κρέας από τον αστακό: Πρέπει να ξέρετε!

Κατεψυγμένων τροφίμων:

Αυτό το είδος τροφής betta είναι βολικό για εκείνες τις πολυάσχολες μέρες που δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε ζωντανή τροφή για τα κατοικίδια ψάρια σας. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα έρχονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη που είναι εύκολο να καταναλωθούν από τα ψάρια. Αυτό είναι τέλειο για νέους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που μπορεί να μην ξέρουν ακόμα πώς να χειρίζονται ζωντανές τροφές! Κυκλοφορούν σε νιφάδες, νιφάδες που επιπλέουν πάνω από το νερό ή κάτω από την επιφάνεια, σφαιρίδια που μπορούν να βυθιστούν ή να επιπλέουν πάνω από την ίσαλο γραμμή, καθώς και λυοφιλοποιημένα σκουλήκια αίματος ή σκουλήκια που μπορούν να τροφοδοτηθούν απευθείας στη δεξαμενή σας χωρίς να χρειάζονται επιπλέον προετοιμασία καθόλου.

Τα μικρά ψάρια Betta πρέπει να τρώνε μία φορά κάθε δύο μέρες

Εάν έχετε ένα μικρό ψάρι Betta, ταΐστε το μία φορά κάθε δύο ημέρες. Αυτά τα μικρά παιδιά δεν τρώνε τόσο πολύ όσο άλλα είδη ψαριών Betta, εν μέρει επειδή είναι μικροσκοπικά!

Τα μεσαία ψάρια Betta πρέπει να τρώνε μία φορά κάθε τρεις μέρες

Το μεσαίου μεγέθους Betta Fish θα τρώει μία φορά κάθε τρεις ημέρες. Αυτό περιλαμβάνει τα ψάρια Betta που έχουν μήκος περίπου 1,5 ίντσες ή μεγαλύτερα.

Τα μεγάλα ψάρια Betta πρέπει να τρώνε μία φορά κάθε τέσσερις ημέρες

Τα μεγάλα ψάρια Betta δεν χρειάζεται να ταΐζονται τόσο συχνά. Θα πρέπει να τα ταΐζετε μία φορά κάθε τέσσερις ημέρες. Αυτό ισχύει τόσο για ενήλικες όσο και για ανήλικους.

Άλλες συμβουλές για να ταΐζετε συχνά τα ψάρια Betta

– Ταΐστε το Betta Fish σας μία ή δύο φορές την ημέρα για 2-4 σφαιρίδια κάθε φορά – Ανακατέψτε φρέσκα λαχανικά για να συμπληρώσετε τη διατροφή τους με βιταμίνες και μέταλλα.