Πώς μπορείτε να τακτοποιήσετε το σπίτι σας με ευκολία;

Πρόσφατα, ο μινιμαλισμός έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, με πολλούς ανθρώπους να μετατοπίζονται από τον υλισμό σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Αν και στο παρελθόν, η συσσώρευση υλικού ήταν σεβαστή και συνδεόταν με την ευτυχία, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ελκυστική τη ζωή μιας απλής ζωής. Μερικοί μάλιστα έχουν συνδέσει την ευτυχία και την ευημερία με το να έχουν λιγότερα υλικά πράγματα.

Με τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας στις μέρες μας να είναι ούτως ή άλλως ψηφιακή, όταν οι άνθρωποι συνήθιζαν να παίζουν μόνο με αληθινές κάρτες, μπορούν πλέον να παίξουν online στο Μπόνους μετρητών Slotoή όταν έπρεπε να πας πραγματικά σε ένα θέατρο για να δεις μια παράσταση!

Το θέμα μου είναι ότι πολλά πράγματα που κατέχουμε σήμερα απλώς μένουν αχρησιμοποίητα. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσετε να συσσωρεύονται πολλά πράγματα καθώς το σπίτι σας μετατρέπεται σε κάποιο είδος δοχείου αποθήκευσης για πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στα μινιμαλιστικά bandwagons και να επιτύχετε τα υποτιθέμενα οφέλη. Το να εγκαταλείψετε πράγματα που έχετε συγκεντρώσει μπορεί να φαίνεται επώδυνο στους άλλους. Πιθανότατα δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μερικά από αυτά τα πράγματα για χρόνια, ωστόσο το να ξεφορτωθείτε τη ζωή σας μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσετε.

Μερικοί άνθρωποι βρήκαν βοήθεια προσλαμβάνοντας υπηρεσίες καθαρισμού και απορρόφησης ή επαγγελματίες διοργανωτές για να τους βοηθήσουν να ξεφορτωθούν. Οι μινιμαλιστές πιστεύουν ότι η απορρόφηση του σπιτιού σας θα σας βοηθήσει να νιώσετε ανάλαφροι και χαρούμενοι. Είναι σαν να ρίχνεις βαριές αποσκευές που κουβαλάς εδώ και αρκετό καιρό.

Εάν το σπίτι σας είναι γεμάτο με παλιά παιχνίδια, αχρησιμοποίητα ρούχα, παπούτσια, εξοπλισμό και σκεύη, μπορεί να είναι συντριπτικό να απαλλαγείτε από αυτά τα πράγματα αμέσως. Λοιπόν, πώς το κάνετε; Ο καλύτερος τρόπος είναι να αποφορτίσετε το σπίτι σας σταδιακά, εστιάζοντας σε έναν χώρο πριν μετακομίσετε σε έναν άλλο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και εμπειρία καθώς περνούν οι μέρες.

Πριν συζητήσουμε πώς να ξεφορτώσετε το σπίτι σας, ας επισημάνουμε ορισμένα οφέλη.

Τα πλεονεκτήματα της απομάκρυνσης του σπιτιού σας

Η πλάνη ότι πολλά υλικά πράγματα κάνουν ευτυχισμένες ζωές καταρρέει καθώς ο μινιμαλισμός βαθμολογείται υψηλότερα στο διάγραμμα ευτυχίας. Μερικά από τα οφέλη της απομάκρυνσης περιλαμβάνουν:

  • Λιγότερο καθάρισμα: Ο καθαρισμός ολόκληρου του σπιτιού δεν είναι εύκολη δουλειά. μπορεί να σε εξαντλήσει. Τώρα, το καθάρισμα των πραγμάτων με τα οποία δεν έχετε συναισθηματικό δέσιμο ή δεν θα κάνει ποτέ το καθάρισμα ενοχλητικό. Ωστόσο, με λίγα πράγματα που χρειάζεστε πραγματικά, θα βρείτε το καθάρισμα μια απόλαυση και θα σας πάρει λιγότερο χρόνο.
  • Εύκολο στην οργάνωση: Μια ακατάστατη μπορεί να σας πάρει μια ολόκληρη μέρα οργάνωσης και δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι θα παραμείνει οργανωμένη για πολύ. Έτσι, είναι ένας φαύλος κύκλος οργάνωσης κάθε εβδομάδα και πολύς χρόνος που χάνεται προσπαθώντας να βρεις κάτι χαμένο στην ακαταστασία. Ένα ακατάστατο σπίτι είναι εύκολο να οργανωθεί και να διατηρηθεί τακτοποιημένο. Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι ένα σπίτι που νομίζατε ότι ήταν μικρό έχει περισσότερο χώρο για την οικογένειά σας.
  • Λιγότερο άγχος: Αν μπείτε σε ένα ακατάστατο μέρος με ρούχα και πιάτα παντού, πώς αισθάνεστε; Για μένα προκαλεί ναυτία. Η ακαταστασία και η αποδιοργάνωση αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα και αν δεν γίνει κάτι γι ‘αυτό, μπορεί να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους. Επομένως, εάν θέλετε ηρεμία και ένα ευχάριστο μέρος για να μείνετε, η απορρόφηση είναι ο τρόπος.
  • Λιγότερο χρέος: Χρειάζονται τόνοι χρημάτων για να γεμίσετε το σπίτι σας με περισσότερη υλική κατοχή. Η ακαταστασία προσθέτει στα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών σας και περισσότερα χρέη. Αντί να προσθέσετε τη νέα μηχανή καφέ που δεν χρειάζεστε χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα, μπορείτε να πουλήσετε την παλιά και να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για να πληρώσετε τα χρέη σας.
  • Σας εξασφαλίζει οικονομική ελευθερία: Γνωρίζατε ότι το 64% των αμερικανικών νοικοκυριών ζουν από μισθό σε μισθό; Τα περισσότερα από αυτά τα νοικοκυριά έχουν χρέη πιστωτικών καρτών. Απορρίπτοντας και υιοθετώντας τον μινιμαλισμό, οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικονομούν χρήματα για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Λιγότερο χρέος, καθαρό σπίτι και οικονομική ελευθερία θα σας ενθουσιάσουν με την ενέργεια να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία αντί να προσπαθείτε να συμβαδίσετε με τους Τζόουνς.

Πρακτικοί τρόποι για να αποφορτίσετε το σπίτι σας

Αναβάλλατε ή σας λείπει η ενέργεια για να ακαταστήσετε τους χώρους διαβίωσής σας; Θα χρειαστείτε δημιουργικότητα και ένα πρακτικό σχέδιο για να αποκομίσετε το όφελος του να είστε ελεύθεροι υλικών. Εξετάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές:

Εκχωρήστε χρόνο αποσυμπίεσης

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε από μικρά, αφιερώνοντας από 10 έως 30 λεπτά στις καθημερινές σας δουλειές για να ξεκουραστείτε. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο και κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά για να εστιάσετε στην εργασία. Μερικοί αρχάριοι κάνουν επίσης το λάθος να περνούν όλη την ημέρα προσπαθώντας να ξεφορτωθούν αφού παρακολουθήσουν βίντεο με κίνητρα.

Αυτός μπορεί να μην είναι ένας πρακτικός τρόπος απορρόφησης και μπορεί να είναι εξουθενωτικός και αποθαρρυντικός. Ωστόσο, ο καθορισμός χρόνου για τακτική απορρόφηση κάνει τη διαδικασία λιγότερο συναισθηματική και ενισχύει την αντικειμενικότητα. Θα αναρωτηθείτε αν χρειάζεστε κάτι πριν το κρατήσετε ή το πετάξετε. Αυτό απαιτεί χρόνο και προγραμματισμό.

Ο γκουρού της οργάνωσης Nicola Lewis συμβουλεύει ότι χρειάζεστε ένα εφαρμόσιμο σχέδιο στο οποίο μπορείτε να τηρήσετε. Η ρύθμιση ενός χρονοδιακόπτη χωρίς απόσπαση της προσοχής θα σας βοηθήσει να κάνετε μια καλή δουλειά αποσυμφόρησης. Εάν είστε νέοι στη διαδικασία, επιλέξτε ημέρες που θέλετε να ξεφορτωθείτε και βάλτε ρεαλιστικούς στόχους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσετε να νικάτε το πρόβλημα της αναβλητικότητας.

Ορίστε 5 σημαντικούς τομείς για να ξεκινήσετε

Δεν είστε σούπερ άτομο, γι’ αυτό μην αρχίσετε να γεμίζετε όλο το σπίτι. Μερικοί άνθρωποι μετακινούνται από ένα δωμάτιο σε κομμάτια, αλλά αυτό μπορεί να είναι συντριπτικό. Η απορρόφηση ενός ολόκληρου σπιτιού απαιτεί σωστή στρατηγική. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα απορρόφησης για να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εργασία.

Είναι σαν τον βαθύ καθαρισμό που απαιτεί να χειρίζεστε ένα δωμάτιο τη φορά. Ο Nicola Lewis συμβουλεύει να ξεκινήσετε με πέντε κρίσιμους τρόπους, αλλά αν αυτό είναι ακόμα συντριπτικό, επιλέξτε ένα δωμάτιο ή χώρο και προχωρήστε στο επόμενο όταν ο χώρος είναι εντελώς ακατάστατος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατηγορίες προτεραιότητας ξεκινώντας με μέρη όπως συρτάρια κρεβατοκάμαρας ή ντουλάπια μπάνιου. Το μυστικό είναι να ξεκινάς από μικρό και να ανεβαίνεις. Όταν έχετε δημιουργήσει ένα σχέδιο, επιμείνετε σε αυτό. Αποφύγετε τον πειρασμό να πηδήξετε σε άλλο χώρο πριν ολοκληρώσετε αυτόν που χειριζόσασταν.

Τραβήξτε φωτογραφίες πριν και μετά

Το Decluttering είναι ένας αγώνας μεγάλων αποστάσεων και η κατάρριψή του είναι ο σίγουρος τρόπος για να πετύχεις. Στην αρχή, μπορεί να είναι αφόρητο, αλλά με τον καιρό θα γίνει καλύτερο. Η λήψη φωτογραφιών πριν και μετά θα σας ενθαρρύνει να επιτεθείτε στο διπλανό δωμάτιο με εκδίκηση.

Ζητήσετε βοήθεια

Εάν είστε νέοι στην οργάνωση ή έχετε πολυάσχολο πρόγραμμα, μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία να ακαταστήσετε το σπίτι σας. Αντί να απορρίπτετε την ιδέα της απορρόφησης, μπορείτε να ζητήσετε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία. Γιατί να μην εντάξετε τα παιδιά σας στο σχέδιο ή να συζητήσετε ως οικογένεια πώς μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαδικασία κρατώντας μια λίστα με πράγματα που πρέπει να απορρίψετε και αυτά που πρέπει να κρατήσετε;

Μπορείτε επίσης να προσλάβετε επαγγελματίες για να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε το σπίτι σας. Δεν έχουν συναισθηματικό δέσιμο με πράγματα που κατέχετε και πιθανότατα θα είναι αντικειμενικοί σε αυτό που χρειάζεστε. Αν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε αναβάλει την απορρόφηση επειδή φοβάστε να χάσετε τα πράγματά σας, η αναζήτηση βοήθειας θα μπορούσε να είναι μια ιδανική επιλογή για εσάς.

Έτοιμο για ανακύκλωση, πώληση, δωρεά ή σακούλες σκουπιδιών

Όταν σκοπεύετε να γεμίσετε το σπίτι σας, χρειάζεστε τσάντες στην άκρη για να βάλετε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Αυτές οι τσάντες θα μπορούσαν να φέρουν την ένδειξη ανακύκλωση, δωρεά, πώληση ή επισκευή. Αφού γεμίσετε αυτές τις τσάντες, βεβαιωθείτε ότι φεύγουν από το σπίτι.

Αν και μπορείτε να πουλάτε μεταχειρισμένα πράγματα από το σπίτι σας, αποφύγετε να πέσετε σε έναν κύκλο ακατάλληλων για να πουλήσετε. Πρέπει να αξιολογήσετε εάν έχετε τον χρόνο και την ενέργεια να διαθέσετε στην αγορά τα μεταχειρισμένα σας πράγματα. Διαφορετικά, μπορεί να έχετε τσάντες να κρέμονται στο σπίτι ή στο κατάστημά σας για μήνες.

Μπορείτε να βάλετε πράγματα που θέλετε να ανακυκλώσετε ή να φτιάξετε νέα στη σακούλα ανακύκλωσης. Αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα που θα μπορούσατε να ξοδέψετε αγοράζοντας νέα μοντέρνα πράγματα.

Οργανώστε τον χώρο αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε ό,τι κρατάτε

Έχουμε ήδη τονίσει την ανάγκη να αποκτήσουμε σακούλες για δωρεά, ανακύκλωση και σκουπίδια. Ωστόσο, χρειάζεστε επίσης σακούλες αποθήκευσης για ό,τι απομένει μετά την απορρόφηση. Δεδομένου ότι αυτά που κρατάτε είναι τα πράγματα που χρειάζεστε, θέλετε να τα κρατήσετε και να δημιουργήσετε όμορφα περισσότερο χώρο στο σπίτι.

Μερικές φορές το σπίτι σας είναι μικρό με λιγότερα συρτάρια. Σε αυτήν την περίπτωση, θέλετε να αξιολογήσετε ποιες είναι οι ανάγκες αποθήκευσης και να τις ψωνίσετε. Δεν θέλετε αυτό που έχετε αποφασίσει να κρατήσετε να ακαταστήσει το σπίτι λόγω ανοργανωσιάς.

Χρησιμοποιήστε τα κριτήρια Mario Kondo: Το αντικείμενο προκαλεί χαρά;

Ένας κόσμος καταστρέφει μαέστρο. Η Μαρί παραδέχεται ότι είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να χωρίσουν τους δρόμους τους με υλικά που έχουν στην κατοχή τους εδώ και χρόνια. Παρέχει πρακτικές προτάσεις δοκιμάζοντας αν το αντικείμενο προκαλεί χαρά.

Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως: γιατί κράτησα αυτό το αντικείμενο; Έχω συναισθηματικό δέσιμο με αυτό το αντικείμενο; Πότε χρησιμοποίησα τελευταία φορά αυτό το στοιχείο και θα το χρησιμοποιήσω ξανά; Εάν απαντήσετε ειλικρινά σε αυτές τις ερωτήσεις, θα πάρετε καλύτερες αποφάσεις για το αν χρειάζεστε κάτι ή όχι.

Η κ. Kondo προτείνει επίσης να βελτιωθεί η απορρόφηση, έχοντας ένα μόνιμο σπίτι για το αντικείμενο. Οι άνθρωποι μερικές φορές έχουν ακαταστασία επειδή αποτυγχάνουν να επιστρέψουν κάτι από εκεί που τα πήραν. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί αποδιοργάνωση και καθαριστικούς εφιάλτες.

Ένας γρήγορος τρόπος αξιολόγησης είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας εάν χρησιμοποιείτε το αντικείμενο και αν σας ανήκει κάτι παρόμοιο. Εάν η απάντηση είναι ναι, θα μπορούσατε να απορρίψετε αυτό το αντικείμενο πουλώντας το ή δωρίζοντάς το σε κάποιον που το χρειάζεται.

Ενσωματώστε την απορρόφηση στην καθημερινότητά σας

Εάν η οικογένειά σας έχει πολυάσχολα προγράμματα με πολλά πράγματα που απαιτούν προσοχή, μπορείτε να εντάξετε την ακαταστασία στην καθημερινότητά σας. Αντί να περιμένετε μέχρι το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να τοποθετήσετε καλάθια και τσάντες γύρω από το σπίτι σας για καθημερινή απορρόφηση αντί να περιμένετε μέχρι το Σαββατοκύριακο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Τι είναι το μικρό ράφι Baker – και είναι κατάλληλο για μένα;

Καθώς περπατάτε στο σπίτι σας, καθημερινά συναντάτε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, αλλά αναρωτιέστε πού να τα κρατήσετε. Μπορούμε να τα βάλουμε στα σακουλάκια. Αντικείμενα όπως DVD, ρούχα και παιχνίδια μπορεί να χρειαστούν μήνες αχρησιμοποίητα στο σπίτι, αλλά μπορείτε να τα τακτοποιήσετε με αυτές τις τσάντες πιο γρήγορα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια τσάντα απορρόφησης στην ντουλάπα σας όπου μπορείτε να κρατήσετε ρούχα που δεν χρειάζεστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσθέσετε χώρο στην γκαρνταρόμπα σας και να κάνετε εύκολη την επιλογή ενός ρουχισμού. Μόλις γεμίσουν οι τσάντες καθαρισμού, μπορείτε να τις δωρίσετε ή να τις πουλήσετε.

Επενδύστε σε καλά ακατάστατα καλάθια

Εάν η ιδέα που συζητήσαμε παραπάνω φαίνεται πρακτική, αλλά πιστεύετε ότι κάτι πιο μόνιμο θα κάνει καλύτερη δουλειά, προτιμήστε καλάθια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλάθι κατά μήκος του διαδρόμου για να αποθηκεύσετε αντικείμενα όπως γάντια, κασκόλ και καπέλα. Δεδομένου ότι είναι αναπνεύσιμα κουτιά αποθήκευσης που επιτρέπουν στον αέρα να ρέει, δεν θα κρατήσουν το σπίτι σας βουλωμένο.

Επιπλέον, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε αντικείμενα που θα ήθελε να αρπάξει η οικογένεια καθώς φεύγουν για τη δουλειά ή βγαίνουν έξω, όπως μαντηλάκια, γυαλιά ηλίου ή χαρτομάντιλα. Ωστόσο, εάν έχετε παιδιά, θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε ετικέτες για τα καλάθια για κάθε μέλος της οικογένειας για να τα βοηθήσετε να βρίσκουν τα πράγματά τους εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι τα καλάθια έχουν λεία εσωτερικά τοιχώματα για να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα καπέλα ή τα κασκόλ σας από το να πιαστούν.

Δείτε το σπίτι σας ως επισκέπτη

Μπορείτε να αποφασίσετε να δείτε το σπίτι σας ως επισκέπτη για πρώτη φορά για να έχετε μια σωστή προοπτική. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο επειδή έχετε συνηθίσει στο σπίτι σας, αλλά μπορείτε να βάλετε το μυαλό σας να κοιτάξει το σπίτι σας από την οπτική γωνία του επισκέπτη. Σημειώστε τι σας κάνει εντύπωση και τι πιστεύετε ότι χρειάζεται βελτίωση. Αν δείτε πράγματα που χρειάζονται καθάρισμα και οργάνωση, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές εγκαίρως.

Η κατώτατη γραμμή

Η προσκόλληση σε υλικά πράγματα μπορεί να σας κάνει δύσκολο να χωρίσετε τους δρόμους σας με πράγματα που δεν χρειάζεστε. Μερικοί άνθρωποι επίσης αποτυγχάνουν να αποφορτιστούν λόγω της πολυάσχολης ζωής τους. Ωστόσο, αυτός ο οδηγός έχει αποδείξει τα πλεονεκτήματα του να καταστρέφεις τη ζωή σου. Οδηγεί σε βελτιωμένο τρόπο ζωής και ευτυχία.