Πώς μπορούν οι επιχειρηματίες να κάνουν τις επιχειρήσεις τους να ξεχωρίζουν;

Εκατομμύρια άνθρωποι ονειρεύονται να έχουν τη δική τους επιχείρηση. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, όπως η επιθυμία να έχετε τον έλεγχο της μοίρας σας, το πάθος για το προϊόν ή την υπηρεσία που πουλάτε ή επειδή πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο από τους σημερινούς παίκτες σε μια αγορά.

Στην εποχή του διαδικτύου και των διασυνδεδεμένων παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού στις οποίες βρισκόμαστε, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να δημιουργήσουμε μια επιχείρηση, βοηθώντας πολλούς περισσότερους ανθρώπους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Δυστυχώς, το ποσοστό αποτυχίας των επιχειρήσεων παραμένει πεισματικά υψηλό. Σύμφωνα με τον Fundera, δύο στις δέκα μικρές επιχειρήσεις δεν τα καταφέρνουν στα πρώτα τους γενέθλια, ενώ το 30% δεν τα καταφέρνει ούτε δύο χρόνια. Μετά από πέντε χρόνια, οι μισές από όλες τις εταιρείες έχουν πέσει, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα δεν φτάνουν σε μια δεκαετία.

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, ένας από τους μεγαλύτερους είναι το γεγονός ότι τα χαμηλά εμπόδια εισόδου που διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση διευκολύνουν επίσης και τους ανταγωνιστές τους να εισέλθουν στην ίδια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από ένα πολύ μεγάλο πλήθος.

Οι καλύτεροι επιχειρηματίες θα βρουν καινοτόμους και δημιουργικούς τρόπους για να το κάνουν, αλλά εδώ είναι μια μικρή έμπνευση που θα σας βοηθήσει να βρείτε μερικές ιδέες.

Εκτέλεση Προσφορών

Οι προωθήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή για την επιχείρηση ή το προϊόν σας, καθώς σας δίνουν την ευκαιρία να προβάλλετε διαφημίσεις για να επικοινωνείτε με δυνητικούς πελάτες, ενώ τους προσφέρετε κάτι πραγματικής αξίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη και να λάβετε κάλυψη οργανικού τύπου, εάν η προώθησή σας είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη ή σπάνια. Στις αρχές Μαΐου 2021, η αλυσίδα καφέ Costa μείωσε την τιμή των ποτών της σε μόλις 50 p για αρκετές ημέρες, μια πώληση που αναφέρθηκε από τις περισσότερες από τις μεγάλες εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτές οι προσφορές μπορεί να είναι χρονικά περιορισμένες ή μπορείτε να επιλέξετε να τις εκτελείτε επ’ αόριστον. Πολλά διαδικτυακά καζίνο προσφέρουν δωρεάν μπόνους περιστροφής στους πελάτες τους ως μέρος των προσφορών ή για την ολοκλήρωση ορισμένων προκλήσεων. Ενώ ορισμένες από αυτές τις προσφορές θα διαρκέσουν μόνο για λίγες εβδομάδες, υπάρχουν πολλά παιχνίδια κουλοχέρη που προσφέρουν δωρεάν περιστροφές όλο το χρόνο.

Μερικές φορές, οι επιχειρηματίες μπορεί να επιλέξουν να πραγματοποιήσουν προωθήσεις που κοστίζουν περισσότερο από ό,τι θα λάβουν σε αντάλλαγμα. Αυτά είναι γνωστά ως «ηγέτες απώλειας» και χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν την προσοχή των πελατών, συχνά για να τους οδηγήσουν σε ένα κατάστημα, όπου η επιχείρηση ελπίζει ότι θα ξοδέψουν περισσότερα σε άλλα είδη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα εκπτωτικά σούπερ μάρκετ Aldi και Lidl χρησιμοποιούν κορυφαία απώλειες σε οτιδήποτε, από κονσόλες παιχνιδιών μέχρι ηλεκτρικά εργαλεία, για να προσελκύσουν τον κόσμο στα καταστήματά τους. Ενώ βρίσκονται εκεί, τα σούπερ μάρκετ γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι πελάτες θα αγοράσουν τα παντοπωλεία τους ταυτόχρονα για να τους γλιτώσουν από το να κάνουν πολλά ταξίδια εκείνη την εβδομάδα.

Επιχειρηματίες Ενισχύστε την επιχείρησή σας
επιχειρηματίες

Βρείτε το USP σας

Ορισμένες επιχειρήσεις είναι οι φθηνότερες. Ορισμένα παρέχουν μεγαλύτερη άνεση. Άλλα προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα. Δεν μπορείτε να ανταγωνιστείτε σε όλα αυτά τα σημεία, στην καλύτερη περίπτωση μπορείτε να διαχειριστείτε δύο, επομένως είναι σημαντικό για τους επιχειρηματίες να βρουν το μοναδικό τους σημείο πώλησης (USP).

Το USP σας είναι κάτι που κάνετε διαφορετικά από τον ανταγωνισμό σας. Η British Airways και η Ryanair προσφέρουν τις ίδιες βασικές υπηρεσίες, σας μεταφέρουν από τη μια τοποθεσία στην άλλη. Ωστόσο, και οι δύο έχουν πολύ διαφορετικούς USP που τους βοηθούν να ξεχωρίσουν.

Η Ryanair είναι μια φθηνή και χαρούμενη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει χαμηλές τιμές σε αντάλλαγμα για υποκειμενικά κατώτερες υπηρεσίες και χρεώνει επιπλέον τους πελάτες για πράγματα που θα περιμένατε να έχετε δωρεάν αλλού. Από την άλλη πλευρά, η British Airways έχει χτίσει την επωνυμία της γύρω από την προσφορά μιας «premium» υπηρεσίας με τα περισσότερα πράγματα για τα οποία θα πληρώνατε επιπλέον με τη Ryanair να περιλαμβάνονται στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Η BA είναι επίσης πιθανό να πετάξει σε μεγαλύτερα αεροδρόμια, ενώ τα αεροπλάνα της Ryanair ενδέχεται να σας προσγειώσουν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες που έχουν μεγαλύτερους χρόνους μεταφοράς.

Προσφέρετε Προσωπική Υπηρεσία

Με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, η προσωπική υπηρεσία που προσφέρουν πολλές μικρότερες επιχειρήσεις έχει χαθεί. Ενώ σε μερικούς ανθρώπους αρέσει η ευκολία που προκύπτει από το να μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί και να παραδίδεται ό,τι παραγγείλατε μέσα σε λίγες μόνο ώρες, άλλοι λαχταρούν για ένα χρόνο όπου θα μπορούσατε να συνομιλήσετε με έναν καταστηματάρχη για να λάβετε συμβουλές για το ποιο ήταν το καλύτερο επιλογή.

Οι επιχειρηματίες αρχίζουν να το συνειδητοποιούν και έχουν αρχίσει να προσφέρουν μια υπηρεσία που είναι πιο προσωπική. Κάποιοι το κάνουν αυτό με τον παραδοσιακό τρόπο, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους για να απαντούν σε ερωτήσεις για τους πελάτες τους, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κάνουν συστάσεις ή για να επιτρέψουν στους αγοραστές να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους.

Η Nike είναι μια εταιρεία που συνδυάζει και τα δύο. Εάν επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματά της, ένας υπάλληλος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα παπούτσια και τα αθλητικά ρούχα που θα σας ταιριάζουν περισσότερο όσον αφορά το είδος της άσκησης που κάνετε. Θα χρησιμοποιήσουν επίσης την τεχνολογία για να αναλύσουν τον τρόπο που περπατάτε και κινείστε για να κάνουν καλύτερες προτάσεις.