Πώς να αναμίξετε ένα τραγούδι: Συμβουλές και κόλπα των επαγγελματιών

Γνωρίζατε ότι η παγκόσμια μουσική βιομηχανία άξιζε 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021? Αυτό περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του χώρου, όπως εκπομπές περιοδειών, ψηφιακές λήψεις κ.λπ. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, η αξία δεν θα ήταν καθόλου κοντά σε αυτόν τον αριθμό εάν οι παραγωγοί και οι μηχανικοί δεν ήταν διαθέσιμοι για επαγγελματική μίξη.

Αν και η μίξη ήχου μπορεί να φαίνεται περίπλοκη στην αρχή, είναι μια απλή διαδικασία στις περισσότερες περιπτώσεις. Ας εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με τον τρόπο μίξης ενός τραγουδιού.

Δοκιμάστε και χρησιμοποιήστε την καλύτερη δυνατή εγγραφή ή δείγμα

Για κάθε κομμάτι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, είναι προς το συμφέρον σας να διασφαλίζετε ότι κάθε ήχος με τον οποίο εργάζεστε είναι όσο το δυνατόν πιο ευκρινής. Αυτό θα κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη και τα αποτελέσματα καλύτερα. Διαφορετικά, θα ξοδέψετε περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται προσπαθώντας να «διορθώσετε» ένα κομμάτι που είναι κατώτερο.

Οι συμπιεστές είναι ο φίλος σας

Ο συμπιεστής είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε μίκτη, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τα επίπεδα ενός κομματιού και να το κάνει να ακούγεται πιο γεμάτο. Γενικά, θέλετε να συμπιέσετε κομμάτια που έχουν πολλή δυναμική (δηλαδή, συχνά πηγαίνουν από αθόρυβα σε δυνατά).

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ντραμς, καθώς τείνουν να είναι ένα από τα πιο δυναμικά όργανα σε ένα τραγούδι.

EQ Κάθε κομμάτι ξεχωριστά

Θα θέλετε να προσαρμόσετε το EQ κάθε κομματιού έτσι ώστε να ταιριάζει καλά με το υπόλοιπο τραγούδι. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα τύμπανο κλωτσιών που είναι πολύ έντονο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο χαμηλής κοπής για να μειώσετε τις συχνότητες μπάσων. Καθώς ισοσταθμίζετε κάθε κομμάτι, σκεφτείτε πώς ταιριάζει στον συνολικό ήχο του τραγουδιού.

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες

Όταν μιξάρετε ένα τραγούδι, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στις λεπτομέρειες και να βεβαιωθείτε ότι όλα ακούγονται καλά.

Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η επίθεση και η απελευθέρωση κάθε ήχου, το επίπεδο αντήχησης κ.λπ. Είναι επίσης σημαντικό να ακούτε τυχόν ανεπιθύμητο θόρυβο στο κομμάτι και να τον αφαιρείτε εάν είναι απαραίτητο.

Κόψτε το χαμηλό τέλος από τα φωνητικά

Όσον αφορά τα φωνητικά, γενικά θέλετε να κόψετε το χαμηλό άκρο, ώστε οι λέξεις να είναι πιο ξεκάθαρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν υπάρχει πολύς χαμηλός θόρυβος στην πίστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υψηλοπερατό φίλτρο για να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες συχνότητες.

Στόχος να δημιουργήσετε μια ισορροπία

Ο στόχος της μίξης είναι να δημιουργήσει μια ισορροπία μεταξύ όλων των κομματιών ενός τραγουδιού.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κομμάτι πρέπει να ακούγεται, αλλά κανένα κομμάτι δεν πρέπει να κυριαρχεί στα άλλα. Ένα καλό μείγμα θα έχει μια υγιή ισορροπία χαμηλών, μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων.

Το να ξέρεις πώς να μιξάρεις ένα τραγούδι είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις

Οι παραπάνω πληροφορίες έχουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς να μιξάρετε ένα τραγούδι σαν επαγγελματίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας αυτόν τον οδηγό, ώστε να έχετε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε.

Ψάχνετε να μάθετε άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη μουσική βιομηχανία; Το ιστολόγιό μας έχει πολλά ποιοτικά άρθρα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.

The post How to Mix a Song: Tips and Tricks of the Pro appeared first on Reality Paper.