Πώς να διατηρήσετε τα γένια σας για τη χειμερινή περίοδο

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του σκληρά περιβάλλοντα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα γένια σας. Πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν τον χειμώνα έτσι γιατί το μόνο που βλέπουν είναι κρύο και υποθέτουν ότι το κρύο θα κάνει τα γένια να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα γένια σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Για να διασφαλίσετε ότι το ψωμί σας παραμένει υγιεινό, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Περιορίστε τα σαμπουάν

Παρόλο που πρέπει να πλένετε τα γένια σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μειώστε το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Τα σαμπουάν είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά όταν πρόκειται να αφαιρέσουν το υπερβολικό λίπος, και αυτό είναι που θα επηρεάσει τα γένια σας. Εάν θέλετε να καθαρίσετε τα γένια σας περισσότερες από μία φορές, απλώς χρησιμοποιήστε καθαρό νερό και ξεπλύνετε τη συσσώρευση. Θα διασφαλίσει ότι τα γένια σας θα διατηρήσουν την υγρασία που χρειάζεται ενώ θα παραμένουν καθαρά.

Περιορίστε το χρόνο που δαπανάται σε ζεστά ντους

Ο χειμώνας κάνει τα ζεστά ντους να ακούγονται σαν θεϊκό δώρο, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν εναντίον σας. Όταν μένετε επιπλέον 10 λεπτά στο ντους, το μόνο πράγμα που ξεχνάτε είναι ότι θα αφαιρέσει τα γένια και το δέρμα σας από τα έλαια που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές. Ανοίξτε το ζεστό ντους για ένα ζεστό και μειώστε τον χρόνο που περνάτε στο ντους.

Pat Dry

Ενώ το νερό μπορεί να είναι πολύ καλός φίλος για τα γένια σας σε άλλες εποχές, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας τον χειμώνα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι σταγόνες νερού θα παγώσουν στα γένια σας και μπορεί να οδηγήσουν σε διάσπαση. Βεβαιωθείτε ότι στεγνώνετε σωστά τα γένια σας όταν βγαίνετε από το ντους. Να είστε απαλοί με αυτό και να στεγνώνετε μόνο ταμποναριστά, καθώς τρίψτε το γύρω θα κάνει τα μαλλιά να εξασθενήσουν και να σπάσουν.

Ενυδατώστε

Αν υπάρχει κάτι που κάνει ο χειμώνας στο δέρμα και τα μαλλιά μας, αυτό είναι να απαλλαγούμε από την απαραίτητη υγρασία για την ανάπτυξή του. Τα γένια σας πρέπει να έχουν αρκετή υγρασία για να μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Εάν το αφήσετε στεγνό μετά το πλύσιμο, τότε το πιθανότερο είναι ότι ο κρύος αέρας θα κάνει τα γένια να στεγνώσουν μετά από λίγο. Θα παρατηρήσετε ότι μπλέκεται και σπάει περισσότερο όταν το χτενίζετε.

Υπάρχουν μερικά φυσικά προϊόντα ανάπτυξης μαλλιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την ενυδάτωση. Όχι μόνο θα εξασφαλίσουν ότι τα γένια σας δεν θα στεγνώσουν, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι βοηθούν στο να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα γένια σας. Εδώ είναι μερικά από τα προϊόντα που πρέπει να πάρετε για τα γένια σας.

  • Λάδι για γένια- Θα κλειδώσει την υγρασία
  • Βάλσαμο για γένια- Προσθέτει υγρασία στο ψωμί και διασφαλίζει ότι το δέρμα σας δεν στεγνώνει.
  • Conditioner- Εξασφαλίζει ότι τα γένια σας είναι εύκολο να φορμάρετε παρά τον σκληρό αέρα γύρω σας.

Ξεμπερδέψτε τα γένια σας

Για να φαίνεστε προσεγμένη, φροντίστε να χτενίζετε και να ξεμπερδεύετε τα γένια σας. Εφόσον έχετε προϊόντα γενειάδας, θα κάνουν τα γένια σας αρκετά απαλά ώστε να μεγαλώνουν. Να είστε ευγενικοί μαζί του για να μην καταλήξετε να το καταστρέψετε καθώς χτενίζετε τις τρίχες. Το styling της γενειάδας σας διασφαλίζει ότι καμία από τις τρίχες δεν θα μπλέξει και θα σπάσει όταν το πλύνετε ή χτενιστείτε στη συνέχεια.

Ντύσου κατάλληλα

Ένας άλλος λόγος που τα μαλλιά σας θα καταστραφούν τον χειμώνα είναι ότι δεν ντύνεστε για τον καιρό. Εάν σκοπεύετε να φύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε χειμερινά ρούχα. Χρησιμοποιήστε ένα φουλάρι για να καλύψετε τα γένια σας, ώστε να μην υπάρχει επαφή με τον κρύο αέρα από το εξωτερικό. Εάν μπορείτε να φορέσετε μια μάσκα σκι που καλύπτει τα γένια σας, θα λειτουργούσε επίσης. Ο αέρας του χειμώνα τείνει να παγώνει στα γένια σας μετά από λίγο, και ενώ μπορεί να φαίνεται ενδιαφέρον, θα οδηγήσει στο σπάσιμο των γενειάδων σας. Μην βγαίνετε ποτέ από το σπίτι χωρίς να καλύψετε τα γένια σας.

Το να φροντίζεις τα γένια σου δεν πρέπει να είναι κάτι δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι πρέπει να διατηρείτε τα γένια σας πάντα ενυδατωμένα και να μην τα αφαιρείτε από το φυσικό του λάδι. Έχοντας αυτά κατά νου, τα υπόλοιπα πράγματα που κάνετε θα σας έρθουν φυσικά. Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα στα γένια σας και θα παρατηρήσετε ότι μεγαλώνει ακόμα και στην κρύα και σκληρή εποχή.