Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο ειδικό για στέγες για το σπίτι σας

Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, μαθαίνετε γρήγορα ότι εκτός από την πληρωμή των φόρων στεγαστικών δανείων, τόκων και ακινήτων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε σημαντικά έξοδα για αναβαθμίσεις και επισκευές σπιτιού. Ορισμένα έργα, όπως η αναδιαμόρφωση της κουζίνας ή η ενημέρωση και η ανανέωση του μπάνιου, μπορούν να προγραμματιστούν για μεταγενέστερη ημερομηνία, εάν υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα. Άλλα πράγματα, όπως η επισκευή ενός σωλήνα που παρουσιάζει διαρροή, δεν είναι πολύ δαπανηρά και πρέπει να τα φροντίσετε αμέσως.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε είναι να αντικαταστήσετε μια υπάρχουσα στέγη που παρουσιάζει διαρροές ή δεν επισκευάζεται. Όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τη στέγη σας, συχνά θα χρειαστεί να το φροντίσετε αμέσως διαφορετικά κινδυνεύετε να βλάψετε τη δομή και το περιεχόμενο του σπιτιού σας. Είναι επίσης ένα από τα πιο ακριβά έργα που θα αντιμετωπίσετε, επομένως θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε βασικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προσλάβετε την κατάλληλη εταιρεία για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Έχετε άδεια και είστε πλήρως ασφαλισμένοι

Το πρώτο πράγμα για το οποίο πρέπει να βεβαιωθείτε είναι ότι σας ειδικοί στεγών έχουν άδεια από το κράτος και ότι η άδειά τους είναι τρέχουσα και σε καλή κατάσταση. Για να επαληθεύσετε τα πάντα, επικοινωνήστε με την υπηρεσία που ρυθμίζει την αδειοδότηση εργολάβων στην πολιτεία σας. Θα βρείτε συχνά ότι το πρακτορείο έχει ένα όνομα όπως το Division of Consumer Affairs. Μεταβείτε στον ιστότοπό τους και θα μπορείτε να λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Προτού προσλάβετε οποιαδήποτε εταιρεία στέγης, θα θελήσετε επίσης να επαληθεύσετε ότι είναι πλήρως ασφαλισμένη. Πρέπει να έχουν πλήρη ασφάλιση εργατικής αποζημίωσης, η οποία θα καλύπτει κάθε εργαζόμενό τους σε περίπτωση που υπάρξουν τραυματισμοί κατά την εργασία. Θα χρειαστούν επίσης γενική κάλυψη ευθύνης που θα προστατεύει την περιουσία σας σε περίπτωση που ο ανάδοχος προκαλέσει ζημιά στο σπίτι σας.

Πόσο καιρό είστε στην επιχείρηση και θα παρέχετε αναφορές

Η κατασκευή στέγης είναι μια μεγάλη δουλειά και θέλετε ο ανάδοχός σας να είναι μια βιώσιμη επιχείρηση που έχει ιδρυθεί και εξυπηρετεί με επιτυχία την περιοχή σας για πολλά χρόνια. Νέοι εργολάβοι έρχονται και φεύγουν, οπότε επιλέξτε έναν καθιερωμένο παίκτη που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Ο υποψήφιος ανάδοχός σας θα πρέπει επίσης να μπορεί να σας παρέχει μια μακρά λίστα με αναφορές πελατών από την περιοχή σας. Διαβάστε περισσότερα για Πώς να κάνετε την εταιρεία στέγης σας να ξεχωρίζει από το πλήθος;

Εκτός από τον έλεγχο παραπομπών για εργασίες όπως η δική σας, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στο Διαδίκτυο διαβάζοντας για την εταιρεία και εξετάζοντας τις διαδικτυακές κριτικές της. Αυτές οι κριτικές συχνά σας δίνουν ένα εξαιρετικό παράθυρο για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε και πολλά άλλα. Μπορούν επίσης να σας δώσουν μια υπέροχη αίσθηση του πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πελάτες τους.

Παρέχετε γραπτή συμφωνία και προσφέρετε ισόβια εγγύηση

Η αγορά μιας νέας στέγης είναι ίσως η μεγαλύτερη επισκευή που σχετίζεται με το σπίτι που θα κάνετε στη ζωή σας. Θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι ο ειδικός στεγών σας παρέχει μια λεπτομερή γραπτή συμφωνία που περιγράφει όλες τις υπηρεσίες και τα κόστη που σχετίζονται με το έργο σας. Αυτό θα πρέπει να προσδιορίζει τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, εάν θα αφαιρεθεί η παλιά στέγη και τυχόν άλλες σημαντικές περιοχές.

Εφόσον κάνετε μια τόσο σημαντική επένδυση, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι πρέπει να το κάνετε μόνο μία φορά. Μάθετε εάν ο ανάδοχος προσφέρει εγγύηση εφ’ όρου ζωής που θα σας καλύπτει για τα επόμενα χρόνια. Όλα αυτά θα πρέπει να γράφονται γραπτώς ως μέρος της εκτίμησης και της σύμβασης που πρέπει να υπογράψετε.

Όταν πρόκειται για την αντικατάσταση μιας υπάρχουσας στέγης, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τον εαυτό σας κάνοντας τη δέουσα επιμέλεια και βεβαιώνοντας ότι ο ανάδοχος που θα επιλέξετε θα κάνει τη δουλειά σωστά. Κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις εκ των προτέρων, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει την καλύτερη εταιρεία.