Πώς να ξεκινήσετε μια εξατομικευμένη επιχείρηση δώρων στο Διαδίκτυο

Η πώληση εξατομικευμένων δώρων είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές ιδέες. Η παγκόσμια αγορά εξατομικευμένων δώρων πιθανότατα θα φτάσει τα 41,3 δισεκατομμύρια USD έως το 2026. Επομένως, εάν έχετε σκεφτεί να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση δώρων, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.

Κάθε επιχειρηματίας χρειάζεται το σωστό σχέδιο που τον βοηθά να διαχειριστεί και να αναπτύξει την επιχείρησή του. Αυτή η ανάρτηση καλύπτει όλες τις λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.

Μιλάει για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής μιας αγοράς-στόχου, των τάσεων των διαδικτυακών αγορών, Λύσεις λογισμικού Web to Printεκπλήρωση παραγγελιών και ούτω καθεξής.

Ας βουτήξουμε κατευθείαν σε αυτό.

Βήμα 1: Επιλέξτε το κοινό-στόχο σας

Παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι. τα δώρα είναι για όλους. Ωστόσο, όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο κατάστημα δώρων, πρέπει να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο κοινό αντί να ελκύετε όλους.

Το να έχετε ένα κοινό-στόχο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισχυρή, πιστή βάση πελατών που αναζητούν πάντα τις προσφορές σας. Αφού έχετε σαφήνεια σχετικά με το κοινό-στόχο σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τα προϊόντα ή τις στρατηγικές μάρκετινγκ που ταιριάζουν καλύτερα στις απαιτήσεις τους.

Για μια επιχείρηση δώρων, οι δύο πιο κοινές κατηγορίες κοινού είναι οι B2B και B2C. Ποιο μοντέλο να επιλέξετε. εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Το B2B και το B2C εξακολουθούν να είναι ευρείες κατηγορίες. Για αυξημένη ορατότητα και μεγαλύτερη ανάπτυξη, περιορίστε το τμήμα κοινού σας. Για παράδειγμα, τι είδους κοινό B2B θέλετε να στοχεύσετε; Εταιρείες ή εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Βήμα 2: Επιλέξτε μια ιδέα προϊόντος

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε τους τύπους δώρων που θέλετε να πουλήσετε. Προϊόντα όπως κούπες καφέ, στυλό, χαρτικά είναι τα πιο προφανή πράγματα που μπορεί κανείς να σκεφτεί. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Επομένως, μια καλή ιδέα είναι να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα.

Σκεφτείτε ένα μοναδικό χειροποίητο δώρο, εξατομικευμένες κάλτσες με στάμπες για κατοικίδια και ούτω καθεξής. Η σε βάθος έρευνα αγοράς θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη ιδέα προϊόντος. Δεύτερον, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Google Trends, μπορείτε να επικυρώσετε τη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα και έτσι να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Ευκαιρίες προϊόντων υπάρχουν και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, η βελτίωση κάτι σε ένα υπάρχον προϊόν. Προσπαθήστε να σκεφτείτε πιθανά προβλήματα πελατών και βρείτε μια λύση.

Όταν βρίσκετε ένα προϊόν, σκεφτείτε τι είναι αυτή τη στιγμή τάση. Η προσαρμογή είναι μια τρέλα μεταξύ των πελατών αυτή τη στιγμή. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα αξέχαστο δώρο για τους αγαπημένους τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι Λύσεις λογισμικού Web to Print όπως ένα εργαλείο σχεδίασης δώρων βοηθούν στην ενεργοποίηση της προσαρμογής στο κατάστημά σας.

Ακολουθεί μια λίστα με δημοφιλείς κατηγορίες δώρων που μπορεί να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

 • Δώρα της τελευταίας στιγμής
 • Μπάνιο και σώμα
 • Δώρα εργασίας από το σπίτι
 • Δώρα που απευθύνονται σε λάτρεις των βιβλίων, παίκτες κ.λπ.
 • Δώρα ειδικά για τους λάτρεις των κατοικίδιων
 • Είδη δώρου φιλικά προς το περιβάλλον

Βήμα 3: Δημιουργήστε ένα Business Pan

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο καθοδηγεί σε κάθε στάδιο έναρξης και διαχείρισης της επιχείρησής σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που κάνουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό σχέδιο.

Πρώτα είναι η εκτελεστική περίληψη, όπου συμπεριλαμβάνετε τη δήλωση αποστολής της εταιρείας σας και μια σύντομη περιγραφή των προϊόντων που προσφέρετε. Στη συνέχεια, συγκεντρώστε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες όπως το όνομα, την αποστολή, το όραμα, την ιστορία της επωνυμίας σας κ.λπ.

Οι οικονομικές προβλέψεις αποτελούν επίσης κρίσιμο μέρος ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Βοηθά στη μείωση των περιττών δαπανών και στη διασφάλιση της σταθερότητας και της κερδοφορίας.

Σε αυτό το στάδιο, σκεφτείτε να ολοκληρώσετε όλες τις νομικές εργασίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Έχετε ταξινομήσει όλες τις απαραίτητες άδειες και εγγραφές πριν ξεκινήσετε την κατασκευή του καταστήματός σας.

Βήμα 4: Επιλέξτε το επιχειρηματικό σας μοντέλο

Έχετε έτοιμη την ιδέα προϊόντος για την επιχείρηση δώρων σας. Τέλειος! Τώρα, η επόμενη εργασία είναι να μάθετε πώς θα εκπληρώσετε τις παραγγελίες.

Το μοντέλο εκπλήρωσης ηλεκτρονικού εμπορίου που επιλέγετε εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες όπως ο όγκος παραγγελιών, οι τύποι προϊόντων που πουλάτε και ο τρόπος διαχείρισης του αποθέματός σας.

Η πρώτη επιλογή είναι η αυτοεκπλήρωση όπου διαχειρίζεστε κάθε πτυχή της επιχείρησής σας μόνοι σας. Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή DIY, περιλαμβάνει τα ακόλουθα πράγματα: εξασφάλιση χώρου αποθήκης, στελέχωση (εάν είναι απαραίτητο), αγορά απαραίτητου εξοπλισμού εκτύπωσης και ούτω καθεξής. Αυτό είναι ένα μοντέλο χαμηλού κόστους, αλλά χρονοβόρο.

Η δεύτερη επιλογή είναι η εκτύπωση κατ’ απαίτηση dropshipping. Τι είναι αυτό? Η εκτύπωση κατ’ απαίτηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία συνεργάζεστε με έναν προμηθευτή για να προσαρμόσετε προϊόντα λευκής ετικέτας με διαφορετικά σχέδια και στη συνέχεια να τα πουλήσετε βάσει προπαραγγελίας.

Μπορείτε να συνεργαστείτε με παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης κατ’ απαίτηση όπως Printful, Printify, Lulu Xpress κ.λπ. Θα φροντίσουν για λογαριασμό σας τα πάντα, όπως εκτύπωση, συσκευασία, αποστολή κ.λπ. Τα πλεονεκτήματα της επιλογής εκτύπωσης κατά παραγγελία έναντι της αυτοεκπλήρωσης είναι τα παρακάτω.

 • Δεν διακινδυνεύετε να αγοράσετε απόθεμα που ενδέχεται να μην πουληθούν.
 • Είναι ένα χαμηλό σημείο εισόδου για τις επιχειρήσεις.
 • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επεξεργασία, την εκπλήρωση, την αποστολή κ.λπ.
 • Σας παρέχει τη δυνατότητα να κλιμακώνεστε γρήγορα.

Βήμα 5: Ξεκινήστε τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος

Η διαδικασία κατασκευής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ξεκινά με την επιλογή μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Πλατφόρμες όπως το Magento, το Shopify, το WooCommerce, το Bigcommerce κ.λπ., προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες. Για να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή, εξετάστε παράγοντες όπως η ασφάλεια, οι ενσωματώσεις, τα θέματα, η εμπειρία χρήστη, η ταχύτητα, η επεκτασιμότητα, η ευκολία χρήσης κ.λπ.

Η διαδικασία ανάπτυξης ενός καταστήματος από την αρχή είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη. Αλλά ευτυχώς, η τεχνολογία Web to Print βοηθά τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν αυτήν την επιχείρηση στο διαδίκτυο σε πολύ λιγότερο χρόνο. Ένα Web to Print Store σάς παρέχει ολόκληρη τη ροή ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως διαχείριση καταλόγου, πύλη πληρωμής, παραγγελίες πελατών κ.λπ.

Σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαδικασία ανάπτυξης, μπορείτε να έχετε έτοιμο το δικό σας κατάστημα σε χρόνο μηδέν. Ένα Web to Print Store διαθέτει πολλά θέματα που σας βοηθούν να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας για να δημιουργήσετε μια μοναδική ταυτότητα.

Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις στις ηλεκτρονικές αγορές για να συμβαδίζετε με τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Ακολουθούν ορισμένες τάσεις που είναι πιθανό να κυριαρχήσουν το 2022 και μετά.

 • Αύξηση της φωνητικής αναζήτησης καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σε βοηθούς φωνής για να ψωνίζουν στο διαδίκτυο.
 • Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση βοηθούν στην παροχή μιας πιο εξατομικευμένης εμπειρίας αγορών.
 • Αύξηση σε προγράμματα αφοσίωσης όπως επιστροφή μετρητών, έκπτωση, δωρεάν κ.λπ.
 • Οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τα chatbot για να βελτιώσουν την εμπειρία αγορών.

Βήμα 6: Ενσωματώστε ένα εργαλείο σχεδίασης προϊόντος

Σύμφωνα με την Ανασκόπηση πελατών της Deloitte, περισσότερο από το 50% των καταναλωτών ενδιαφέρονται να αγοράσουν προσαρμοσμένα δώρα. Μια άλλη έρευνα της Etsy λέει ότι το 39% των ανθρώπων νιώθουν χαρούμενοι όταν κάνουν δώρο ένα εξατομικευμένο αντικείμενο στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το να προσφέρουμε στους πελάτες ακριβώς αυτό που θέλουν είναι ο πυρήνας κάθε επιχείρησης. Η εφαρμογή προσαρμογής στο κατάστημα δώρων σας μπορεί να καταστεί δυνατή με την ενσωμάτωση του προηγμένου λογισμικού σχεδιασμού δώρων.

Εάν επιλέξετε να αξιοποιήσετε ένα έτοιμο Κατάστημα Web to Print, θα έχετε ένα εργαλείο ενσωματωμένο στο κατάστημα. Αλλά αν επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα από την αρχή, μπορείτε να ενσωματώσετε το εργαλείο με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν ιστότοπο Magento, πολλοί Εργαλεία σχεδίασης δώρων Magento είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Οποιοδήποτε αξιόπιστο εργαλείο θα προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την επιτυχή προσαρμογή. Μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός σχεδιαστή δώρων είναι:

 • Προφορτωμένα έτοιμα πρότυπα σχεδίασης
 • Διαφορετικά στυλ γραμματοσειρών
 • Μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη clipart
 • Επιλογή κοινής χρήσης, αποθήκευσης και προεπισκόπησης
 • Επεξεργαστής εικόνας, κειμένου και φόντου
 • Διαχείριση επιπέδων και αντικειμένων

Βήμα 7: Αγοράστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Από την προσέλκυση νέων πελατών στο μάρκετινγκ έως τους υπάρχοντες, ανακαλύψτε μερικές τακτικές για την προώθηση της επιχείρησής σας με δώρα σε αυτήν την ενότητα.

Το πρώτο είναι να ενισχύσετε την οργανική σας παρουσία. Ξεκινήστε βελτιστοποιώντας τον ιστότοπό σας για SEO. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης έχει να κάνει με το να έχετε κατά νου το κοινό σας. Τι θέλουν να μάθουν για τα προϊόντα σας; Πώς θα χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο στις περιγραφές προϊόντων ή στις ιστοσελίδες σας με τρόπο που να συνδέεται με το κοινό-στόχο σας;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να προωθήσετε την επωνυμία σας καθώς περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν τον χρόνο τους σε αυτό. Δημιουργήστε μια συγκεκριμένη στρατηγική για κάθε πλατφόρμα. Σκεφτείτε το είδος των αναρτήσεων που θέλετε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε. Μόλις έχετε έτοιμο ένα σχέδιο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να είστε συνεπείς για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Άλλες συμβουλές για την επιτυχή διάδοση της επιχείρησής σας είναι η προσφορά εξαιρετικής υποστήριξης πελατών, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης με κριτικές προϊόντων, η αξιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η χρήση του Google Ads κ.λπ.

Τελικές παρατηρήσεις

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε με επιτυχία μια εξατομικευμένη επιχείρηση δώρων. Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να εργάζεστε για το εγχείρημα των ονείρων σας το συντομότερο δυνατό.

Πάνω απ’ όλα, να είστε πάντα μπροστά στο παιχνίδι εμπειρίας πελάτη. Οι πελάτες δεν λαμβάνουν πλέον υπόψη μόνο την τιμή ή το προϊόν όταν πραγματοποιούν μια αγορά. Περιμένουν από τις επιχειρήσεις να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία αγορών.

Παρέχοντας μια αξέχαστη εμπειρία, χτίζετε με επιτυχία μια πιστή βάση πελατών και τελικά μια ισχυρή και κερδοφόρα επωνυμία.