Συμβουλές για την επιλογή της σωστής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού

Σήμερα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στην ανάπτυξη προσαρμοσμένου λογισμικού για να τις βοηθήσουν να λύσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά προβλήματα. Το προσαρμοσμένο λογισμικό μπορεί να προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με το λογισμικό off-the-shelf, όπως μεγαλύτερη ευελιξία, καλύτερη ενοποίηση με τα υπάρχοντα συστήματα και αυξημένη λειτουργικότητα.

Αλλά όχι όλα προσαρμοσμένες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού δημιουργούνται ίσοι. Πώς λοιπόν επιλέγετε το κατάλληλο για την επιχείρησή σας;

Τι είδους IT Outsourcing είναι κατάλληλο για τις επιχειρήσεις;

Οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, με μια ποικιλία διαφορετικών ειδικοτήτων. Ορισμένες εταιρείες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη προσαρμοσμένου λογισμικού για συγκεκριμένες βιομηχανίες, ενώ άλλες είναι πιο γενικές στη φύση. Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε το μέγεθος της εταιρείας – χρειάζεστε μια μεγάλη ομάδα προγραμματιστών ή μια μικρότερη εταιρεία θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σας;

Όταν πρόκειται για την επιλογή μιας εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε μια που μπορεί να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ζητήστε από την εταιρεία αναφορές από προηγούμενους πελάτες και ελέγξτε το χαρτοφυλάκιό τους για να κατανοήσετε τις δυνατότητές τους. Φροντίστε να συζητήσετε λεπτομερώς τις απαιτήσεις του έργου σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι η εταιρεία έχει τις απαραίτητες δεξιότητες και εμπειρία.

Φροντίστε να ρωτήσετε και για τη διαδικασία ανάπτυξης της εταιρείας. Πώς θα διαχειριστούν το έργο και ποια ορόσημα θα τεθούν στην πορεία; Τι είδους κανάλια επικοινωνίας θα είναι ανοιχτά ανάμεσα σε εσάς και τους προγραμματιστές; Θα έχετε πρόσβαση σε έναν διαχειριστή έργου που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να αντιμετωπίσει τυχόν ανησυχίες;

Η επιλογή της σωστής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία, αλλά αν αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε την έρευνά σας και να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια που να ταιριάζει απόλυτα στην επιχείρησή σας.

Συμβουλές για να επιλέξετε τη σωστή εταιρεία ανάπτυξης προσαρμοσμένου λογισμικού

Όταν ψάχνετε για μια προσαρμοσμένη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, είναι σημαντικό να βρείτε μια που μπορεί να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό:

  1. Κάντε την έρευνά σας – Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε τον ιστότοπο και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και να διαβάσετε τις κριτικές τους από προηγούμενους πελάτες.
  2. Ζητήστε συστάσεις – Μιλήστε με προηγούμενους πελάτες της εταιρείας για να πάρετε μια αίσθηση της εμπειρίας τους από τη συνεργασία μαζί τους.
  3. Συζητήστε λεπτομερώς τις απαιτήσεις του έργου σας – Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία έχει τις απαραίτητες δεξιότητες και εμπειρία για να καλύψει τις ανάγκες σας.
  4. Ελέγξτε τις τιμές τους – Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή σχέση ποιότητας τιμής.
  5. Ρωτήστε για το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξής τους – Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόσο χρόνο θα διαρκέσει το έργο και ποια ορόσημα θα τεθούν στην πορεία.
  6. Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα με την εταιρεία – Νιώθετε ότι μπορείτε να την εμπιστευτείτε για να χειριστεί το έργο σας;
  7. Διαβάστε προσεκτικά τη σύμβαση – Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν υπογράψετε οτιδήποτε.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα είστε σίγουροι ότι θα βρείτε ένα εταιρεία ανάπτυξης προσαρμοσμένου λογισμικού που ταιριάζει απόλυτα στην επιχείρησή σας.