Σωστοί τρόποι για να πάρετε το κρέας από τον αστακό: Πρέπει να ξέρετε!

Είστε μεγάλος λάτρης του πολυτελούς φαγητού όπως ο αστακός; Ενώ υπάρχουν τόσα πολλά πιάτα με διαφορετική αξία ανάλογα με την περιοχή ή τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, υπάρχουν μερικά delicatessen που ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει από όπου κι αν είστε. Ακόμη και όταν αυτά τα θαλασσινά δεν προτιμούνταν τόσο τους τελευταίους δύο αιώνες, και δεν ήταν καν κοντά στη φήμη που έχει τώρα, οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας του νόστιμοι αστακοίγια να πάρει τη μέγιστη γεύση και να διατηρήσει τη φρεσκάδα του καθώς και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Αν θέλετε να μάθετε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε αστακό στην κανονική διατροφή σας, με στόχο να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερο κρέας από αυτό το θαλάσσιο καρκινοειδές, τότε αυτό το άρθρο είναι απαραίτητο να διαβάσετε για εσάς. Θα μοιραστούμε τις κατάλληλες μεθόδους για να κόψετε και να αφαιρέσετε τα κρεατικά μέρη ενός αστακού, ώστε να μπορείτε να το κάνετε με αποτελεσματικό τρόπο. Συνεχίστε να διαβάζετε και προετοιμαστείτε για τη γιορτή της ζωής σας.

Ας ξεκινήσουμε από πίσω προς τα εμπρός

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το μαγείρεμα αυτού του είδους θαλασσινά καρκινοειδών, θα παρατηρήσετε ότι έχει ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα που διαφέρει από άλλα θαλάσσια ζώα όπως τα ψάρια. Όταν πρόκειται για το μαγείρεμα ενός αστακού, μπορεί να φαίνεται λίγο πολύ περίπλοκο και πολύ περισσότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, θα θελήσετε να ξεκινήσετε από την ουρά αντί να πάρετε το μπροστινό μέρος. Αφού ψηθεί σωστά ο αστακός σας και τον αφήσετε να κρυώσει σε εύχρηστη θερμοκρασία, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στο κανονικό σας ξύλο κοπής. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε μια περιστροφική κίνηση και με τα δύο σας χέρια, καθένα από αυτά να πηγαίνει προς τις αντίθετες κατευθύνσεις, με στόχο να στρίψετε το πίσω μέρος του σώματος.

Αφαιρέστε τη σκοτεινή φλέβα

Στη συνέχεια, θα αφαιρέσετε τα πτερύγια της ουράς με αρκετή δύναμη, και σε αυτό το σημείο, θα χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε το κρέας της ουράς από το κέλυφος. Μια άλλη τεχνική που προτείνεται συχνά από τους σεφ είναι να χρησιμοποιήσετε το σωματικό σας βάρος και τα δύο σας χέρια για να σπάσετε το κέλυφος, το οποίο σας επιτρέπει στη συνέχεια να το διαχωρίσετε με τους αντίχειρές σας. Και στις δύο περιπτώσεις, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το εντερικό κομμάτι του αστακού με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

Μην ξεχνάτε τις αρθρώσεις και τα νύχια

Με τα χέρια σας, στρίψτε τα νύχια και τις αρθρώσεις του σώματος, εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι. Μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος ενός μαχαιριού ή άλλου εργαλείου σπασίματος που έχετε, για να σπάσετε τις αρθρώσεις και το κέλυφος των νυχιών, προχωρώντας στο να αφαιρέσετε το κρέας από αυτό.

Κρεατώδη πόδια

Θυμηθείτε ότι υπάρχει κρέας και στα πόδια και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρόμοια τεχνική για να το βγάλετε από το κέλυφος. Στρίψτε τα πόδια του σώματος και, στη συνέχεια, με τη στήριξη ενός κυλίνδρου μαγειρέματος, θα σπρώξετε το κρέας του αστακού προς τα έξω. Ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι μπορεί να είναι χρήσιμο αν δεν βγαίνει εύκολα.