Τα οφέλη από τη χρήση κρυπτονομισμάτων στην επιχείρησή σας

Το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να είναι μια νέα έννοια για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι μια νέα μορφή ψηφιακού νομίσματος που έχει σαρώσει γρήγορα το διαδίκτυο από τη θύελλα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι το μέλλον και πολλές επιχειρήσεις το δέχονται ως πληρωμή για τις υπηρεσίες τους. Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει πολλά οφέλη από τη χρήση Κρυπτονομισμάτων στην επιχείρησή σας και ορισμένους κινδύνους που ενδέχεται να ενέχουν τα κρυπτονομίσματα στην επιχείρηση. Θα δούμε επίσης βήματα για το πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας!

Τι είναι το Κρυπτονόμισμα;

Το κρυπτονόμισμα είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια μορφή ψηφιακού νομίσματος που έχει σαρώσει γρήγορα τον τρόπο πληρωμής και συγκεκριμένα τις διαδικτυακές πληρωμές. Αν και εξακολουθεί να είναι μια νέα ιδέα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι το μέλλον και πολλές επιχειρήσεις το δέχονται για να λαμβάνουν πληρωμές για υπηρεσίες. Το Bitcoin, το Litecoin και το Ethereum είναι τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα σήμερα, αλλά και άλλα κρυπτονομίσματα αυξάνονται επίσης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που το κρυπτονομίσματα δεν έχει σημειώσει άνοδο από την εισαγωγή του το 2009, δεν φαίνεται ότι η τρέχουσα διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με αυτό θα τελειώσει σύντομα.

Το κρυπτονόμισμα υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά μόλις πρόσφατα το ευρύ κοινό άρχισε να το παρατηρεί. Το Bitcoin ήταν το πρώτο Κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε ποτέ. Κατασκευασμένο από μια ανώνυμη ομάδα υπό τον Satoshi Nakamoto, το Bitcoin σχεδιάστηκε ως ένα peer-to-peer σύστημα κρυπτονομισμάτων. Ο στόχος του Bitcoin είναι να εξαλείψει τον κεντρικό έλεγχο των χρημάτων από μια κεντρική αρχή και να εξασφαλίσει την ταχεία διεκπεραίωση μιας συναλλαγής.

Το κρυπτονομίσματα αλλάζει τον αριθμό των επιχειρήσεων που λειτουργούν. Εδώ είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης Κρυπτονομισμάτων στην επιχείρησή σας.

Οφέλη από τη χρήση κρυπτονομισμάτων στην επιχείρησή σας.

Αποκεντρωμένη

Η αποκέντρωση συνεπάγεται ότι το κρυπτονομίσματα δεν βασίζεται σε κεντρικές τράπεζες ή σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ταυτόχρονα, δεν δεσμεύεται από κυβερνητικούς κανονισμούς και μπορεί να μεταφερθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε δευτερόλεπτα.

Γρήγορες συναλλαγές

Το χαρακτηριστικό αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα το καθιστά ιδανικό νόμισμα για διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές λόγω της ταχύτητας και των χαρακτηριστικών ασφαλείας του. Τα άτομα που προσπαθούν να πληρώσουν με συναλλαγές μέσω Bitcoin μπορούν να εγγυηθούν μια βολική και απρόσκοπτη μέθοδο για την πραγματοποίηση πληρωμών για προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό καθιστά την πληρωμή με κρυπτογράφηση καλύτερη εναλλακτική λύση πληρωμής από μια πιστωτική κάρτα, επειδή οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα χρειάζονται λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πληρωμής.

Ιδιωτικός και Ανώνυμος

Το κρυπτονόμισμα είναι γνωστό για το απόρρητο και την ανωνυμία του. Παρόλο που απαιτούνται λεπτομέρειες όπως το όνομα του χρήστη, η φυσική διεύθυνση ή ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού κατά τη διεξαγωγή τακτικών επιχειρηματικών συναλλαγών, δεν υπάρχουν πληροφορίες που συνδέονται με τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Το απόρρητο και η ανωνυμία το καθιστούν εξαιρετικά ασφαλές, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να στέλνουν χρήματα στο διαδίκτυο χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους σε δημόσια αρχεία. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το κρυπτονομίσματα για να παρέχουν μια λεωφόρο απορρήτου, κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει το fiat νόμισμα.

Στη σημερινή εποχή, πολλοί θέλουν να έχουν ιδιωτικότητα λόγω των ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως οι παραβιάσεις δεδομένων και η κλοπή ταυτότητας. Ωστόσο, αυτά τα ζητήματα μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια οικονομικών. Με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, υπάρχει ανωνυμία επειδή οι χρήστες αποφασίζουν ποιες προσωπικές πληροφορίες θα παρέχουν. Ως εκ τούτου, μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες εάν γνωρίζουν ότι δέχεστε κρυπτογράφηση εκτός από μετρητά.

Επένδυση και εισόδημα

Το κρυπτονόμισμα είναι ασταθές, γεγονός που το καθιστά μια επιθετική επενδυτική επιλογή. Ωστόσο, μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε για την επιχείρησή σας σήμερα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης κρυπτογράφησης στην επιχείρησή σας είναι ότι μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας μια σταθερή πηγή εισοδήματος. Δεδομένου ότι το Κρυπτονόμισμα δεν δεσμεύεται από καμία κυβέρνηση, η αξία του μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται κάθε μέρα ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς για αυτά τα ψηφιακά νομίσματα. Ωστόσο, να ξέρετε ότι αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε κρυπτονομίσματα σε συναλλαγές, καθώς οι αξίες τους υπόκεινται σε συνεχείς διακυμάνσεις όπως το χρηματιστήριο.

Χαμηλό τέλος συναλλαγής

Το καλό με τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα είναι ότι δεν έχετε πολλές χρεώσεις όταν κάνετε ηλεκτρονικές πληρωμές. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν περιορισμένοι μεσάζοντες ή μεσάζοντες. Οι περισσότερες εταιρείες και επιχειρήσεις που δέχονται κρυπτογράφηση μπορούν να συναλλάσσονται με απευθείας συναλλαγές με τους πελάτες τους ή να χρησιμοποιήσουν έναν μεσάζοντα. Εάν δεν υπάρχει μεσάζων, υπάρχει μόνο μια χαμηλή χρέωση συναλλαγής που μπορεί να ωφελήσει τις μικρές επιχειρήσεις.

«Τα χαρτονομίσματα φεύγουν». – Έλον Μασκ

Μειονεκτήματα του Crypto on Business

Φυσικά, τίποτα δεν είναι τέλειο. Αν και το κρυπτονομίσματα έχει πολλά πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Αστάθεια και Απρόβλεψη

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι γνωστό ότι είναι ασταθής. Επομένως, η σταθερή ανάπτυξη δεν είναι εγγυημένη. Επιπλέον, η αξία του νομίσματος δεν είναι σταθερή, γεγονός που μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να υποστεί ζημιές εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Επίλυση Θεμάτων

Οι τράπεζες ή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν ρυθμίζουν τα κρυπτονομίσματα. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλύσετε ζητήματα όπως αντιστροφές χρεώσεων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κρυπτονόμισμα στην επιχείρησή σας

Εάν θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Κρυπτονομίσματα για την επιχείρησή σας, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε μια ομαλή συναλλαγή.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το νόμισμα με βάση αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας και στους πελάτες της. Αρκετά κρυπτονομίσματα έχουν παρουσιαστεί στο κοινό, επομένως είναι απαραίτητη η επιλογή ενός με μεγάλους ακόλουθους και λογικές χρεώσεις συναλλαγών.

Αφού επιλέξετε το νόμισμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπου οι πελάτες θα μπορούν να πληρώνουν για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το ψηφιακό σας πορτοφόλι είναι ασφαλές και ότι το ενημερώνετε τακτικά για να αποτρέψετε τυχόν κακόβουλο λογισμικό ή ιούς υπολογιστών.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, βεβαιωθείτε ότι τα χρήματα έχουν μεταφερθεί επαρκώς από τον έναν λογαριασμό στον άλλο, ελέγχοντας εάν αντικατοπτρίζονται στην κίνηση κίνησης της τράπεζάς σας. Διαφορετικά, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας σχετικά.

Αφού προσδιορίσετε ποιο Κρυπτονόμισμα και ποιο πορτοφόλι θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αποφασίσετε πώς να το χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, εκτός από τη χρήση της κρυπτογράφησης ως τρόπου πληρωμής των πελατών, μπορείτε να πληρώσετε τους υπαλλήλους σας ή τους προμηθευτές σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση.

συμπέρασμα

Το κρυπτονόμισμα αλλάζει το παιχνίδι για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων λόγω των πλεονεκτημάτων του. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μελετήσουν πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με σύνεση στην επιχείρησή τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν επιχειρήσεις που βασίζονται σε νομίσματα fiat έναντι της πληρωμής με κρυπτογράφηση, επειδή δεν γνωρίζουν τα πιθανά οφέλη ή τα μειονεκτήματά τους. Επομένως, κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να έχει επίγνωση των κινδύνων πριν κάνει οποιεσδήποτε κινήσεις με κρυπτονομίσματα στην επιχείρησή σας και στη διεκπεραίωση πληρωμών.