Τι είναι το Impingement Freezing – Οδηγός για αρχάριους

Τα τρόφιμα κατάψυξης διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τύπων και η κατάψυξη με πρόσκρουση είναι μόνο ένας από αυτούς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κατεψυγμένα τρόφιμα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φαγητών, όπως κρέας ή αυτά που θα υποβληθούν σε περαιτέρω επεξεργασία. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ψύξη του αέρα σε εξαιρετικά χαμηλό βαθμό και την εκτόξευση του πάνω στο προϊόν μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία παγώματος. Αυτό παγώνει το εξωτερικό στρώμα στον μέγιστο βαθμό, με μια ομοιόμορφη και καλά απλωμένη διαδικασία κατάψυξης.

Δεδομένου ότι η κατάψυξη επηρεάζει συνήθως μόνο το εξωτερικό στρώμα του κρέατος, η φυσική υφή, η γεύση και το άρωμα που αποθηκεύονται μέσα στο να διατηρούνται στο πλήρες μεγαλείο τους. Ευτυχώς, το εξωτερικό του κρέατος συχνά επεξεργάζεται και καρυκεύεται ανάλογα, επομένως οποιαδήποτε απώλεια λόγω της διαδικασίας κατάψυξης μπορεί να αντιμετωπιστεί ευκολότερα, καθώς εγκλωβίζεται αποτελεσματικά σε πάγο μόνο από το εξωτερικό.

Αυτό Τεχνολογία κατάψυξης IQF χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αναρίθμητων ποιοτικών τροφών που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα φρεσκομαγειρεμένα γεύματα, με το κόστος να είναι επίσης εντυπωσιακά κοντά σε αυτό το πρότυπο. Έτσι, το προϊόν είναι απίστευτης ποιότητας σε προσιτή τιμή. Αυτό είναι και πιο γρήγορο από την αγορά φρέσκων, πιο εύκολο και με μεγαλύτερη διάρκεια. Πιο εύκολο στο μαγείρεμα και συχνά πιο εύκολο στο καθάρισμα, αυτή η μέθοδος συντήρησης φαγητού διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων που θα απολαύσουν οι πελάτες. Είναι γνωστό ότι μπορεί να είναι ακόμη φθηνότερο από την αγορά του εξαρτήματος μεμονωμένα και την προετοιμασία του γεύματος μόνοι σας, καθώς οποιοδήποτε προϊόν διατροφής επιτυγχάνεται μέσω της κατάψυξης από πρόσκρουση, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν εξαρτήματα που αγοράστηκαν χύμα.

Κάθε τι προμαγειρεμένο, προετοιμασμένο και χρησιμοποιημένο σε συνταγές κατεψυγμένης κατσαρόλας είναι τέλειο για επεξεργασία μέσω καταψύκτη πρόσκρουσης καθώς θα εξασφαλίσει ότι το προϊόν είναι ανώτερης ποιότητας από κάθε άποψη. Επιπλέον, το προϊόν είναι εγγυημένο ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, τόσο στους πωλητές όσο και στο σπίτι.

Πώς λειτουργεί;

Τυπικά σχεδιασμένα για μια σειρά απαιτήσεων ψύξης, υπάρχουν πολλές παραλλαγές κατάψυξης που μπορούν να κάνουν αυτά τα μηχανήματα, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Οι σήραγγες έχουν μια φυσική υγιεινή προσέγγιση, παρέχοντας ψυχρό αέρα υψηλής πίεσης στο προϊόν και παγώνοντάς το στη διαδικασία. Διαθέτει τη δυνατότητα επεξεργασίας προϊόντων διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, σε διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετικές δυνατότητες εξοπλισμού.

Έτσι, ο καταψύκτης πρόσκρουσης της Octofrost διαθέτει χωρητικότητες που κυμαίνονται από 500 έως 1.500 kg/h για τις ανάγκες σας. Είναι δυνατό να αποκτήσετε εξειδικευμένους μηχανισμούς τροφοδοσίας για να διασφαλίσετε ότι το προϊόν που φορτώνετε δεν θα υποστεί θραύση ή δομική ζημιά στον τρόπο επεξεργασίας. Ομοίως, η πρόσθετη γνώση που είχε η Octofrost για να τα φτιάξει καταψύκτης σήραγγας πρόσκρουσης Είναι απολύτως ασφαλές για τα τρόφιμα με τη μοναδική τεχνολογία των πιάτων. Πλήρως πρωτότυπα και κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αυτές οι πλάκες κρεβατιού διαθέτουν μια συμπαγή επιφάνεια πάνω στην οποία βρίσκεται το προϊόν, με μικρές τρύπες παντού, όπου ρέει ο ψυχρός αέρας. Αυτός ο αέρας κατάψυξης περιστρέφεται και επαναχρησιμοποιείται αφού ψυχθεί ξανά, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα και επιταχύνει τη διαδικασία ψύξης.

Επιπλέον, η διαδικασία IQF εγγυάται ότι τα μεμονωμένα κομμάτια του προϊόντος δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους – ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης. Είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα κατεψυγμένο προϊόν που καταψύχεται γρήγορα και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εύκολα για περαιτέρω επεξεργασία, διατηρώντας τα κομμάτια καλά διαχωρισμένα. Σκεφτείτε γύρο ή παρόμοια κομμάτια κατεψυγμένου κρέατος, κομμένα σε εύχρηστα κομμάτια για χρήση στο μαγείρεμα ή στην περαιτέρω προετοιμασία – είναι εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό και η επεξεργασία του είναι εύκολη με την τεχνολογία IQF.

Ο αέρας φυσά τόσο από πάνω όσο και από κάτω, δημιουργώντας μια γρήγορη, αποτελεσματική και πλήρη διαδικασία κατάψυξης για το κρέας σας. Η αφυδάτωση διατηρείται στο ελάχιστο, καθώς η διαδικασία για την κατάψυξη της κρούστας γίνεται πολύ γρήγορα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Σε σύγκριση με άλλες προσεγγίσεις, η κατάψυξη πρόσκρουσης έχει αρκετά δυνατά σημεία που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ο πολυστρωματικός καταψύκτης πρόσκρουσης από το εταιρεία εξοπλισμού επεξεργασίας τροφίμων Το Octofrost σημαίνει ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε μια σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος ταυτόχρονα. Αυτό εξοικονομεί χώρο στο εργοστάσιό σας, καθώς και χρόνο παραγωγής – ιδανικό για την περίπτωση που στόχος σας είναι να παράγετε όσο το δυνατόν περισσότερα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και τα κύρια υλικά δεν είναι το κύριο μέλημα.

Δεύτερον, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι πολύ πιο γρήγορο από τις εναλλακτικές. Σε σύγκριση με άλλους καταψύκτες με ιμάντα, ο υψηλός όγκος λόγω πολλαπλών στρώσεων και η ταχύτητα των ρευμάτων ψυχρού αέρα σημαίνει ότι είναι δυνατό να περάσει κανείς από παρτίδες εξαιρετικά γρήγορα και να προετοιμάσει μεγάλο όγκο κατεψυγμένων προϊόντων έτοιμο για αποστολή σε αισθητά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η προσέγγιση πολλαπλών επιπέδων εστιάζει στην ακεραιότητα, τελειοποιώντας τον χρόνο επεξεργασίας χωρίς κόπο. Αυτή η πολυεπίπεδη προσέγγιση συνοδεύεται από το πρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα της διατήρησης του σχήματος του προϊόντος και σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε διάφορα προϊόντα ταυτόχρονα. Τέλειες συνθήκες για να τελειοποιήσετε τη ροή εργασίας σας – αν όχι στην αρχή, τότε σίγουρα παρακάτω!

Η δομική ακεραιότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για μαγειρεμένα κρέατα ή προϊόντα που είναι ιδιαίτερα εύκολο να καταστραφούν. Οι μαγειρεμένες γαρίδες προσφέρουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς είναι προϊόν λιχουδιάς και πολυτέλειας, όπου η εμφάνιση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες, καθώς και ένα ενοχλητικό προϊόν προς επεξεργασία. Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές απαιτήσεις επεξεργασίας της γαρίδας, όταν πρόκειται για διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας και ταχύτητα κατάψυξης, αποφεύγοντας την υπερβολική κατάψυξη, η δομική ακεραιότητα είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της ομοιόμορφης επεξεργασίας της, με τρόπο που της επιτρέπει να παρέχει ό,τι μπορεί να προσφέρει στην τελική προϊόν.

Ο καταψύκτης πρόσκρουσης της Octofrost έχει πολλά πλεονεκτήματα κατά την επεξεργασία τροφίμων:

  • Διατηρεί τη φυσική εμφάνιση – χάρη στη μέθοδο ταχείας κατάψυξης και τον διαχωρισμό των μεμονωμένων κομματιών, είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσετε ένα τελικό προϊόν υψηλής ποιότητας.
  • Υψηλή απόδοση – με εξαντλητικές επιλογές τροφοδοσίας και μεγάλη ικανότητα επεξεργασίας, δεν θα περιοριστείτε ποτέ από τον εξοπλισμό της Octofrost.
  • Υψηλή απόδοση – η επαναχρησιμοποίηση του παγωμένου αέρα και η δημιουργία βέλτιστων ροών αέρα, εκτός από τις ρυθμιζόμενες οπές εξαερισμού, διευκολύνουν τη μείωση του κόστους ενέργειας.
  • Ασφάλεια τροφίμων – η νέα τεχνολογία των πιάτων κρεβατιού εγγυάται ότι το προϊόν που διαθέτετε μέχρι το τέλος υπερβαίνει τους ισχύοντες κανονισμούς της βιομηχανίας, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε τις οδηγίες συντήρησης.