Το Trilby και το καπέλο Fedora – Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τη διαφορά

Σήμερα, κανείς δεν φοράει καπέλο για να τηρήσει κανένα κοινωνικό κανόνα ή κώδικα. Αυτό ήταν παρελθόν. Τον τελευταίο καιρό, οι άνθρωποι φορούν καπέλο επειδή θέλουν να φαίνονται κομψοί και καλοβαλμένοι. Υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές καπέλων που έχουν δημιουργήσει ελκυστικές συλλογές καπέλων τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν με βάση την επιλογή και τις προτιμήσεις τους στο στυλ. Όσον αφορά τα καλύτερα καπέλα που φορούν συχνά τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, πρέπει κανείς να ρίξει μια ματιά στα trilby και το fedora.

Εάν είστε λάτρης των καπέλων, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ του trilby και του καπέλο Fedora. Αλλά υπάρχουν ορισμένες διαφορές και ίσως αναρωτιέστε ποιες είναι αυτές. Συγκεκριμένες λεπτότητες σηματοδοτούν τη διαφορά μεταξύ του trilby και του fedora. Για να κατανοήσετε ξεκάθαρα τις διαφορές μεταξύ των στυλ καπέλων trilby και fedora, θα πρέπει να γνωρίζετε το υπόβαθρό του, τα υλικά και άλλες παραλλαγές στην κατασκευή και των δύο καπέλων.

Η ιστορία του καπέλου

Τόσο το στυλ καπέλων trilby όσο και το στυλ Fedora συγκρίθηκαν πάντα, πιστεύοντας ότι έχουν τις ίδιες ιστορίες προέλευσης. Αν ψάξετε βαθιά, το Fedora έκανε το ντεμπούτο του ως το πιο προτιμώμενο αξεσουάρ ενός ομώνυμου χαρακτήρα στο έργο Fedora, που έγραψε ο Victorien Sardou το 1882. Με παρόμοιο τρόπο, το trilby έγινε διάσημο λόγω του μυθιστορήματος Trilby του George du Maurier’s, η οποία είναι μια σκηνική προσαρμογή που έγινε το 1894. Ωστόσο, η Fedora κάπως μειώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’20ου αιώνα, καθώς ήταν λιγότερο της μόδας. Αναρωτιέστε γιατί συνέβη αυτό; Είναι επειδή, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, η τάση της μετακόμισης χωρίς καπέλο γινόταν δημοφιλής, μέχρι που το καπέλο αναζωπυρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, γεγονός που το επανέφερε στη μόδα. Πρόσφατα, δημοφιλείς διασημότητες όπως ο Brand Pitt και ο Justin Timberlake εθεάθησαν να φορούν καπέλο trilby. Από την άλλη, είναι ο Johnny Depp, που φαίνεται να κάνει διάσημο το fedora.

Τα υλικά του καπέλου

Παρόλο που μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις στον κανόνα, τα fedoras και τα καπέλα trilby αποτελούνται από διαφορετικά υλικά. Τα καπέλα trilby, που αναδεικνύουν ένα casual στυλ, γενικά κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας κομψά αλλά οικονομικά υλικά όπως μαλλί και άχυρο. Από την άλλη πλευρά, τα καπέλα Fedora κατασκευάζονται από μαλλί, γούνα υψηλής ποιότητας ή ακόμα και την ύφανση Panama. Αν νομίζετε ότι και τα δύο καπέλα είναι ελκυστικά, ίσως αναρωτηθείτε πότε πρέπει να φορέσετε αυτά τα δύο καπέλα. Εδώ είναι τι μπορεί να σας δώσει λίγη σαφήνεια και προοπτική – σε περίπτωση που ψάχνετε για κάτι απλό και αριστοκρατικό, μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα trilby είτε ένα fedora. Αν όμως θέλεις να δείχνεις αριστοκρατική και να δείχνεις σοφιστικέ, η ιδανική επιλογή εδώ είναι το fedora.

Το στυλ και η κατασκευή

Αναρωτιέστε τι είναι και τα δύο στυλ καπέλων! Η αλήθεια είναι ότι οι οπτικές διαφορές μεταξύ δύο στυλ καπέλων μπορεί να είναι λεπτές. Είναι να το εντοπίσεις, τη στιγμή που θα καταλάβετε τι ψάχνετε. Το καπέλο Fedora έρχεται με το βαθύ κεντρικό βαθούλωμα, το τσιμπημένο στέμμα και το σχήμα σταγόνας. Ωστόσο, το trilby έρχεται με ένα κεντρικό βαθούλωμα και έχει μια κορώνα σταγόνας όταν πρόκειται για το trilby. Επίσης, το μέγεθος του χείλους του καπέλου, θα δείχνει ξεκάθαρα αν το καπέλο είναι fedora ή trilby. Τα fedora έρχονται με μεγαλύτερα χείλη που μπορούν να κουμπώσουν ή να σηκωθούν για να δημιουργήσουν διάφορα look. Το τριπλό χείλος είναι κοντό και στερεώνεται στη γωνιακή θέση, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό δραματικό αποτέλεσμα.

Η ώρα της τελικής απόφασης

Το βρίσκετε δύσκολο να αποφασίσετε αν θα επιλέξετε ένα καπέλο Fedora ή ένα trilby; Σκέφτεστε ποιο θα είναι σωστό για εσάς; Αν ναι, τότε ο καλύτερος τρόπος είναι να δοκιμάσετε και τα δύο. Αυτά τα καπέλα είναι διαχρονικά και ευτυχώς συνυπήρχαν ανά τους αιώνες και το καθένα έχει μια ξεχωριστή αξία που μπορεί να κάνει τα καπέλα κατάλληλα για πολλές καταστάσεις. Μπορεί να ψάχνετε για ένα αριστοκρατικό Fedora για να φορέσετε όταν περπατάτε σε μια συγκέντρωση τζαζ στο κέντρο της πόλης! Εναλλακτικά, θα μπορούσατε επίσης να χαρείτε να επιδεικνύετε ένα μαύρο τρίλμπι και να το συνδυάσετε με το καλύτερο τζιν σας και να πάτε για μεσημεριανό ραντεβού. Και τα δύο στυλ είναι υπέροχα και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τη διάθεσή σας. Το trilby και το καπέλο Fedora θα σας δώσουν ένα πλεονέκτημα και θα σας κάνουν να φαίνεστε ξεχωριστοί.

Η οδηγία αγοράς

Τώρα που είστε έτοιμοι να αγοράσετε και τα δύο ή ένα από τα καπέλα, πρέπει να επιλέξετε τον σωστό κατασκευαστή καπέλων. Σήμερα, θα βρείτε μερικούς από τους καλύτερους κατασκευαστές καπέλων στο διαδίκτυο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνά σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό ηλεκτρονικό κατάστημα καπέλων. Διαβάστε τις κριτικές και υποβάλετε τις απορίες σας πριν λάβετε την τελική απόφαση. Επιπλέον, ερευνήστε την τιμή και κάντε σύγκριση τιμών, ώστε να μην καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δεν πρέπει να αγοράσετε μια φθηνή προσαρμογή καπέλου, επειδή είχε καλή έκπτωση.