Τρόποι για να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας στον τομέα σας χωρίς να πηγαίνετε σχολείο

Ο κοινωνικός κανόνας είναι να πηγαίνεις στο κολέγιο για να πάρεις την εκπαίδευσή σου… Λοιπόν, η αλήθεια του θέματος είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να πας στο κολέγιο για να λάβεις εκπαίδευση. Μάλιστα, μπορείς να φτάσεις πολύ μακριά σε συγκεκριμένα επαγγέλματα χωρίς πτυχίο. Το κολέγιο είναι σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία για μερικούς και μπορεί να είναι μια πολύ περήφανη στιγμή στη ζωή κάποιου, αλλά με όλες τις πληροφορίες και τους πόρους που είναι διαθέσιμοι σήμερα, το κολέγιο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ή να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας στον τομέα σας.

Είτε θέλετε να ξεκινήσετε σε ένα συγκεκριμένο επάγγελμα είτε έχετε ήδη ένα επάγγελμα και θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας, δεν χρειάζεται να πάτε στο κολέγιο ή να επιστρέψετε στο κολέγιο. Ακολουθώντας αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να αυξήσετε τις γνώσεις σας στον τομέα σας χωρίς να πατήσετε το πόδι σας σε μια πανεπιστημιούπολη.

Βρείτε έναν μέντορα

Σε όποιο τομέα και αν βρίσκεστε, σκεφτείτε να βρείτε έναν μέντορα που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Η καθοδήγηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τις γνώσεις σας, επειδή όχι μόνο μπορούν να σας μεταδώσουν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά μπορούν επίσης να σας προσφέρουν ευκαιρίες δικτύωσης και να σας περιβάλλουν με άλλους επιτυχημένους ανθρώπους στον τομέα σας.

Σκέψου να σκιάσεις τον μέντορά σου για μια μέρα για να δεις τι ακριβώς κάνουν. Αυτό θα σας δώσει πραγματική εμπειρία ως προς το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις δικές σας διαδικασίες ή να τις ξεκινήσετε. Μπορεί να είναι σε θέση να αφιερώσουν μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα ή τον μήνα, αλλά όταν έχετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους, φροντίστε να μάθετε ό,τι μπορείτε.

Λάβετε άδεια ή πιστοποίηση

Σίγουρα, υπάρχουν ορισμένα πτυχία που είναι εύκολο να αποκτηθούν στο διαδίκτυοαλλά αν δεν έχετε τον χρόνο, τα χρήματα ή τη δέσμευση να το κάνετε, τότε το επόμενο καλύτερο πράγμα σε ένα πρόγραμμα πτυχίου θα ήταν ένα πρόγραμμα πιστοποιητικών.

Τα προγράμματα πιστοποιητικών είναι βραχυπρόθεσμα προγράμματα κατάρτισης ειδικά για τον τομέα σας. Συνήθως κοστίζουν λιγότερα χρήματα και απαιτούν λιγότερο από τον χρόνο σας. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένες άδειες. Για παράδειγμα, αν θέλετε αποκτήσετε την άδεια του εργολάβου σας, θα πρέπει να περάσετε ορισμένες εξετάσεις. Φυσικά, θα χρειαστείτε υλικό προετοιμασίας για τις εξετάσεις για να σπουδάσετε, αλλά δεν είναι τίποτα σαν να πληρώνετε για βιβλία για μια ολόκληρη καριέρα στο κολέγιο.

Διαβάστε το πεδίο ενδιαφέροντός σας

Τίποτα δεν ξεπερνά τη δύναμη της ανάγνωσης. Μερικές φορές, αν θέλετε να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας, πρέπει να το κάνετε μόνοι σας, και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό! Υπάρχουν όλων των ειδών οι πόροι, τα power points, τα PDF, τα σεμινάρια και οι οδηγοί σχεδόν για τα πάντα, και μπορείτε να τα αναζητήσετε όλα στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν μπορείτε να ξεχάσετε τη δύναμη της βιβλιοθήκης επίσης.

Εθελοντής

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία είναι ο εθελοντισμός. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι θέσεις εργασίας θέλουν να έχετε τόσα χρόνια εμπειρίας σε έναν τομέα πριν σας προσλάβουν. Πώς λοιπόν αποκτάτε την εμπειρία που απαιτούν οι θέσεις εργασίας; Εθελοντές.

Οι εταιρείες σπάνια απορρίπτουν τη δωρεάν εργασία, οπότε αν βρείτε μια εταιρεία στον τομέα των ενδιαφερόντων σας, δείτε ποιες είναι οι οδηγίες τους για την εθελοντική εργασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα πληρώνεστε, αλλά η εμπειρία που θα αποκτήσετε στον τομέα σας θα είναι ανεκτίμητη.

Μόνο το 27% των αποφοίτων κολεγίου εργάζονται θέσεις εργασίας στον τομέα σπουδών τους. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χρέη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων για κολεγιακές σπουδές που δεν χρησιμοποιούν καν.

Εάν το κολέγιο δεν είναι για εσάς, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Μην σπαταλάτε χρόνο ή χρήμα σε κάτι που πιστεύετε ότι δεν θα σας ωφελήσει. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και να ανεβάσετε την καριέρα σας στο επόμενο επίπεδο.