10 Μοναδικές και Τάσεις Τρόποι Πληρωμής

Η ψηφιακή πληρωμή έχει καταφέρει να επιτύχει γρήγορες, ασφαλείς και βολικές μεθόδους πληρωμής. Η τεχνολογία αιχμής είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις σημερινές πληρωμές και η νεότερη γενιά την έχει αγκαλιάσει πλήρως.

Η γενιά Z, που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 7 έως 20 ετών, είναι πιο έμπειρη στην τεχνολογία. Οι νεαροί ενήλικες σε αυτό το ηλικιακό κλιμάκιο χρησιμοποιούν υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών περισσότερο από άλλες γενιές.

Αυτό συμβαίνει γιατί η νέα γενιά ενδιαφέρεται για τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας. Περισσότερες επιχειρήσεις θα προσφέρουν σε αυτούς τους πελάτες αυτό που τους αρέσει. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν λιγότεροι τρόποι πληρωμής με μετρητά και περισσότερες ψηφιακές πληρωμές στο μέλλον.

Αυτό οφείλεται στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας που οδήγησε επίσης στην εξέλιξη των μεθόδων πληρωμής τα τελευταία 5 χρόνια. Περισσότερες αλλαγές αναμένονται στο μέλλον. Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους αποτελεσματικά, πρέπει να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η ψηφιακή πληρωμή.

Τι είναι η ψηφιακή μέθοδος πληρωμής;

Η ψηφιακή πληρωμή είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να μεταφέρουν χρήματα από έναν λογαριασμό χρήστη σε έναν άλλο. Τα χρήματα είναι ως επί το πλείστον σε ψηφιακή μορφή και μεταφέρονται χρησιμοποιώντας ψηφιακές μεθόδους, όπως πορτοφόλια για κινητά, POS για κινητά ή ανεπαφική μέθοδο.

Ονομάζονται επίσης ηλεκτρονικές μέθοδοι πληρωμής που επιτρέπουν στους πελάτες να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς μετρητά. Πολλοί άνθρωποι υιοθετούν αυτόν τον τρόπο πληρωμής επειδή έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Η ψηφιακή μέθοδος μεταφοράς χρημάτων εστιάζει στο να προσφέρει στους καταναλωτές μια απρόσκοπτη λύση πληρωμής. Οι μέθοδοι πρέπει να είναι γρήγορες, ασφαλείς και βολικές. Ακολουθούν ορισμένες μοναδικές και σύγχρονες μέθοδοι ψηφιακής πληρωμής.

1. Χρεωστικές και Πιστωτικές Κάρτες

Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες είναι ψηφιακές μέθοδοι πληρωμής που προσφέρουν άνεση και ασφάλεια στους χρήστες. Οι καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις κάρτες για πολλά χρόνια και θα συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν και στο μέλλον επειδή είναι ενσωματωμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες είναι παλιές ψηφιακές μέθοδοι πληρωμής που χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογία όπως η Επικοινωνία κοντινού πεδίου. Η σημασία του τονίζεται καθώς η αγορά προσφέρει ακόμη και αξεσουάρ καρτών για να προστατεύσει αυτόν τον τρόπο πληρωμής.

Οι κορυφαίες μάρκες χρησιμοποιούν μανίκια για να οργανώνουν και να προστατεύουν τις κάρτες που διανέμονται στους πελάτες τους, συχνά με τυπωμένο σχέδιο. Μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν και να επανατοποθετήσουν τις κάρτες στα μανίκια ενώ τις προστατεύουν από παραβιάσεις και γρατσουνιές.

2. Βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας

Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας είναι μια μοναδική μέθοδος πληρωμής που παρέχει ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Είναι επίσης γνωστό για την αξιοπιστία και τα οφέλη ασφαλείας του.

Αυτό συμβαίνει επειδή περιλαμβάνει τη χρήση των μοναδικών βιολογικών χαρακτηριστικών ενός ατόμου ως μέθοδο επαλήθευσης. Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας χρησιμοποιεί δακτυλικά αποτυπώματα, φωνητική αναγνώριση, αναγνώριση προσώπου, υπογραφές και χαρτογράφηση φλεβών για την αναγνώριση ενός ατόμου.

Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και έχει αποδειχθεί μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας. Είναι αξιόπιστο, αν και μπορεί να είναι μια δαπανηρή μέθοδος στην εφαρμογή του.

Αυτή η μέθοδος βοήθησε στην προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κλοπής ταυτότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι προτιμούν βιομετρικές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας πληρωμών. Υπολογίζεται ότι το 2021, περίπου 2,5 εκατ θα εκδοθούν κάρτες πληρωμής.

3. Έξυπνο ηχείο

Τα έξυπνα ηχεία αναφέρονται επίσης ως βοηθοί στο σπίτι. Είναι μια τεχνολογία που λαμβάνει και ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές. Ένας χρήστης μπορεί να δώσει οποιαδήποτε οδηγία σε ένα έξυπνο ηχείο, όπως να ελέγξει τις ενημερώσεις κυκλοφορίας ή τον καιρό.

Τα έξυπνα ηχεία έχουν εξελιχθεί. Τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε προϊόντα όπως είδη παντοπωλείου ή ρούχα. Οι στατιστικές το δείχνουν Το 35% των ανθρώπων χρησιμοποιούν έξυπνα ηχεία για να αγοράσετε είδη παντοπωλείου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έξυπνα ηχεία για αποστολή και λήψη χρημάτων. Μεγάλες επωνυμίες όπως η Amazon, η Apple και το Google Home χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο πληρωμής.

4. Πορτοφόλι κινητού

Περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κινητά πορτοφόλια και ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Αυτή η μέθοδος μεταφοράς χρημάτων παρέχει ευκολία στους χρήστες.

Είναι εύκολο στη χρήση και γρήγορο. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον τρόπο πληρωμής χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή. Οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πορτοφόλια κινητών για να αυξήσουν τις πωλήσεις και να προσφέρουν άνεση στους πελάτες.

Το κινητό πορτοφόλι είναι ένας τύπος πορτοφολιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αποστολή, λήψη ή αποθήκευση χρημάτων. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ένα πραγματικό πορτοφόλι.

Είναι μια εύκολη μέθοδος για να μάθετε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως. Οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, μικροί και μεγάλοι, μπορεί να το χρησιμοποιήσει γιατί απαιτεί μικρότερη περίοδο μάθησης.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε αγαθά και υπηρεσίες, να πληρώσετε λογαριασμούς κοινής ωφελείας για να αγοράσετε εισιτήρια και να λάβετε ανταμοιβές. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν πορτοφόλια κινητών είναι η Apple, η Samsung και η Google.

5. Mobile PoS (Point of Sale)

Ένας τρόπος πληρωμής POS για κινητά απαιτεί να χρησιμοποιείτε το κινητό σας ως ταμειακή μηχανή. Οι έμποροι λαμβάνουν πληρωμές από τους πελάτες τους σχεδόν χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία όπου η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα. Αυτό που χρειάζεστε είναι μια πλατφόρμα POS για κινητά και μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

6. Ανεπαφική Πληρωμή

Μια μέθοδος ανέπαφων πληρωμής προσφέρει μια γρήγορη και βολική διαδικασία μεταφοράς χρημάτων. Είναι μια μέθοδος που είναι ευρέως αποδεκτή ως μέτρο υγείας και ασφάλειας. Δεν πραγματοποιείται καμία επαφή μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή.

Δύο συσκευές τοποθετούνται η μία κοντά στην άλλη και πραγματοποιείται επικοινωνία. Οι συσκευές μπορεί να είναι ένα ρολόι ή ένα smartphone που διαθέτει τεχνολογία Near Field Communication.

Η μέθοδος ανέπαφων πληρωμής χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για τη μεταφορά κρυπτογραφημένων πληροφοριών στη συσκευή του σημείου πώλησης. Η μεταφορά κρυπτογραφημένων δεδομένων καθιστά αυτή τη μέθοδο πιο ασφαλή.

Είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος που οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να ασπάζονται. Η κρυπτογράφηση δεδομένων εξαλείφει τον κίνδυνο να υποκλαπούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ευαίσθητες πληροφορίες πελατών. Η μεταφορά χρημάτων πραγματοποιείται αμέσως και μεγάλες επωνυμίες υιοθετούν αυτόν τον τρόπο πληρωμής.

7. Τραπεζικά εμβάσματα

Οι τραπεζικές μεταφορές είναι μέθοδοι ηλεκτρονικής πληρωμής που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι πελάτες. Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική και να πραγματοποιούν πληρωμές από τους λογαριασμούς τους.

Αυτή η μέθοδος πληρωμής λειτουργεί καλά για πελάτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές τους κάρτες ή προτιμούν να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες. Οι τραπεζικές μεταφορές είναι πιο λεπτομερείς και παρέχουν ασφάλεια, καθώς ο κάτοχος λογαριασμού πρέπει να αποδείξει την ταυτότητά του.

Πριν πραγματοποιήσετε την πληρωμή, πρέπει να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας πριν από το ταμείο.

8. Ηλεκτρονικοί Έλεγχοι

Μια ηλεκτρονική επιταγή ονομάζεται επίσης επιταγή μέσω διαδικτύου, επιταγή άμεσης χρέωσης ή διαδικτυακός έλεγχος. Αυτή η ηλεκτρονική πληρωμή επιτρέπει την ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό ενός πελάτη σε έναν λογαριασμό εμπόρου.

Είναι μια ασφαλής μέθοδος πληρωμής που παρέχει έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας δημόσιο κλειδί. Ορισμένες από τις μεθόδους ελέγχου ταυτότητας περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση, κρυπτογραφία και ψηφιακές υπογραφές.

Ένα Αυτοματοποιημένο Γραφείο Εκκαθάρισης (ACH) ρυθμίζει αυτήν την απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό του εμπόρου από τον λογαριασμό πελάτη. Ένας πελάτης εξουσιοδοτεί την πληρωμή από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Η διαδικασία είναι παρόμοια με την τακτική πληρωμή με επιταγή.

9. Τεχνολογία κωδικών (EMV).

Η τεχνολογία EMV (Europay, Mastercard, Visa) χρησιμοποιεί κωδικούς για μεταφορά χρημάτων κάθε φορά που πραγματοποιείται μια συναλλαγή. Οι κωδικοί είναι προσωρινοί και είναι διαφορετικοί για κάθε συναλλαγή. Οι κωδικοί που δημιουργούνται από υπολογιστή καθιστούν αυτή τη μέθοδο πιο ασφαλή σε σύγκριση με το πλαστικό χρήμα.

10. BNPL (Αγοράστε τώρα Πληρώστε αργότερα)

Αυτή είναι μια μέθοδος στιγμιαίου δανεισμού που είναι δημοφιλής στη νεότερη γενιά. Οι καταναλωτές επιτρέπεται να ψωνίζουν χωρίς χρήματα και να πληρώνουν αργότερα.

Το πρόγραμμα buy- now-and-pay-later επηρεάζει την επιλογή του πελάτη. Καθορίζει τον τύπο του προϊόντος που θα αγοράσει ένας πελάτης. Οι επιχειρήσεις προσφέρουν BNPL επειδή κατανοούν ότι η πληρωμή είναι σημαντικό μέρος της πώλησης.

Αυτή η υπηρεσία δεν απαιτεί πίστωση. Προσφέρει ευκολία καθώς οι αγοραστές επιτρέπεται να αγοράζουν με δόσεις. Οι πάροχοι αυτής της υπηρεσίας περιλαμβάνουν Afterpay, Zip, Klarna και Affirm.

Άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Apple και το PayPal προσφέρουν επίσης BNPL στους πελάτες τους. Η BNLP εισάγει μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που θα επιτρέπει στους πελάτες να κατεβάζουν μια εφαρμογή και να αγοράζουν οτιδήποτε στο διαδίκτυο.

Τεχνολογία στις ψηφιακές πληρωμές

Οι ψηφιακές μέθοδοι πληρωμής είναι δυνατές χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, όπως η μηχανική εκμάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη (τεχνητή νοημοσύνη). Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις δίνουν τη δυνατότητα στους αγοραστές να χρησιμοποιούν τα πορτοφόλια κινητών ή τις εφαρμογές τους για να μεταφέρουν χρήματα από έναν λογαριασμό σε άλλο.

Οι τεχνολογίες τροφοδοτούν ψηφιακές μεθόδους πληρωμής που είναι βολικές και γρήγορες. Αυτές οι μέθοδοι πληρωμής συνοδεύονται επίσης από προκλήσεις όπως η ασφάλεια.

Τεχνολογία Μηχανικής Μάθησης

Αυτή η τεχνολογία βοηθά στη μελέτη και τη βελτίωση της ασφάλειας και της εμπειρίας χρήστη. Ενισχύει την προστασία έναντι απάτης στις διαδικτυακές μεθόδους πληρωμής.

Τεχνολογία NFC

Το NFC (Near Field Communication) είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για μεθόδους ανέπαφων πληρωμής. Μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα μεταξύ δύο ηλεκτρονικών συσκευών που είναι κοντά η μία στην άλλη.

Οι καταναλωτές μεταφέρουν χρήματα χρησιμοποιώντας τα smartphone, τα ρολόγια και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές τους χρησιμοποιώντας ανέπαφη τεχνολογία.

MST (Μαγνητική ασφαλής μετάδοση)

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί μαγνητικά σήματα. Πολλοί επεξεργαστές πληρωμών μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ένα μαγνητικό σήμα μεταδίδεται από μια ηλεκτρονική συσκευή όπως ένα κινητό τηλέφωνο σε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών.

Key Takeaway

Οι ψηφιακές μέθοδοι πληρωμής είναι εδώ για να μείνουν. Οι μέθοδοι πληρωμής θα συνεχίσουν να μεταβαίνουν από τα φυσικά μετρητά σε πιο βολικές, γρήγορες και απρόσκοπτες διαδικτυακές πληρωμές.

Οι συναλλαγές χωρίς μετρητά ελπίζουν να μειώσουν τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διαχείριση φυσικών μετρητών και να αυξήσουν τη διαφάνεια στις συναλλαγές. Αυτό καθιστά την ψηφιακή πληρωμή μια πιο αποδεκτή μέθοδο πληρωμής σε πολλά μέρη.

Θα εμφανιστούν επίσης πολλές τάσεις που θα οδηγήσουν σε πιο εύρωστες διαδικτυακές συναλλαγές. Εφαρμογές όπως το Square cash, το Venmo και το Zelle θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να διαμορφώνουν το ψηφιακό σύστημα πληρωμών.

Θα προκύψουν επίσης διαφορετικές μορφές μεθόδων πρόληψης της απάτης για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές είναι ασφαλείς στις συναλλαγές τους στο διαδίκτυο.