4 βήματα για να μετατρέψετε την ιδέα σας σε ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό εγχείρημα

 

Φανταστείτε ότι έχετε μια ιδέα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η ιδέα που ο κόσμος δεν είχε ποτέ αλλά χρειάζεται τώρα. Αυτή η ιδέα είναι τόσο περίπλοκη και περίπλοκη που είναι σχεδόν τέχνη. Ταυτόχρονα, η ιδέα είναι τόσο απλή και προφανής που δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι δεν την είχατε σκεφτεί πριν. Τι είναι αυτή η απίστευτη ιδέα χωρίς σταθερή επιχειρηματικό σχέδιο για να συμβεί; Είναι επένδυση; Ένα μέλλον; Μια αλλαγή ζωής; Είναι έστω και σίγουρο; Όχι. Είναι ακόμα μια ιδέα. Η ιδέα σας είναι ο σπόρος, αλλά είναι τα βήματα που κάνετε για να μετατρέψετε αυτήν την ιδέα από σκέψη σε επιχείρηση που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Ως επιχειρηματίας, η μετατροπή της ιδέας σας σε επιχείρηση μπορεί να είναι μια απαιτητική και κουραστική διαδικασία. Φυσικά, υπάρχουν αρκετά διαδικτυακά μαθήματα επιχειρηματικότητας που θα σας βοηθήσουν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μετατρέψετε την ιδέα σας σε επιχείρηση.

Ανακαλύψτε το «Γιατί» πίσω από αυτό που κάνετε

Η ιδέα σας πρέπει να καλύπτει το «τι» θα κάνει η επιχείρησή σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε το «γιατί;». Το «γιατί» σας θα είναι οι βασικές αξίες που ενημέρωσαν την επιλογή σας να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και η κατανόηση αυτών είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας αυθεντικής ταυτότητας επωνυμίας γύρω από την εργασία σας.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος και θέλετε να ξεκινήσετε μια υπηρεσία όπου εργάζεστε από τα σπίτια άλλων ανθρώπων για να φροντίζετε τα κατοικίδιά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τι θα κάνεις? Παθητικό κατοικίδιο. Μα ΓΙΑΤΙ θα το κάνεις αυτό; Επειδή αγαπάτε τα ζώα και ξέρετε ότι η χαλαρωτική παρουσία σας γύρω τους τα εμποδίζει να αισθάνονται άγχος όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες τους. Γιατί είναι αυτό σημαντικό για εσάς; Γιατί τα ζώα αισθάνονται το ίδιο με τους ανθρώπους και δεν τους αξίζει ποτέ να νιώθουν μόνα. Και ΕΚΕΙ το γιατί!

Αντί να δημιουργήσετε μια επωνυμία γύρω από το «Παρατηρώ τον σκύλο σου», μπορείτε να δημιουργήσετε μια επωνυμία γύρω από το πώς κανένα πλάσμα δεν αξίζει να αισθάνεται φόβο ή άγχος. Όταν το «γιατί» πίσω από την ιδέα σας είναι ξεκάθαρο, η επωνυμία σας θα έχει απήχηση στους ομοϊδεάτες σας και θα έχετε πάντα μια πιστή βάση πελατών που πιστεύουν στα ίδια πράγματα που κάνετε και εσείς. Για να λάβετε λίγη επιπλέον βοήθεια με αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να κάνετε λήψη του Dawning Digital’s ΔΩΡΕΑΝ Κιτ έναρξης επωνυμίας.

Δημιουργήστε μια ταυτότητα επωνυμίας

Προσπαθήσατε ποτέ να περιγράψετε ένα τρελό όνειρο που είχατε σε κάποιον και στη μέση μιας πρότασης σκεφτήκατε «δαμάρι, αυτό δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, σωστά;» Αυτό είναι πιθανώς επειδή οι ιδέες μπορεί να είναι δύσκολο να επικοινωνούν αποτελεσματικά χωρίς οπτικό στοιχείο. Εκεί έρχεται η ταυτότητα της επωνυμίας σας! Θέλετε να δημιουργήσετε ένα σύνολο οπτικών στοιχείων, όπως λογότυπα, εικονίδια, χρωματικές παλέτες και γραμματοσειρές επωνυμίας, που λένε στο κοινό σας το «γιατί» πίσω από την ιδέα σας. Στο μέλλον, θα είναι σημαντικό να παραμείνετε στην ταυτότητα της επωνυμίας που έχετε δημιουργήσει σε αυτό το βήμα, ώστε η επωνυμία σας να παραμένει αναγνωρίσιμη.

Αφιερώστε χρόνο εδώ και προσπαθήστε να αναπτύξετε κάτι που να έχει αληθινή απήχηση με το «γιατί» που ανακαλύψατε, καθώς και με το κοινό-στόχο σας. Προτείνουμε να συγκεντρώσετε τόνους οπτικής έμπνευσης από ιστότοπους όπως το Pinterest και να τα δείτε όλα μαζί. Στη συνέχεια, επιλέξτε τι σας αρέσει για κάθε ένα από τα παραδείγματα που έχετε επιλέξει και ξεκινήστε να δημιουργείτε από εκεί! Χτίζοντας τα οπτικά σας στοιχεία μετά τον καθορισμό του σκοπού της επωνυμίας σας, θα συσκευάσετε την ιδέα σας με έναν όμορφο και ουσιαστικό τρόπο.

Δημιουργία Ιστοσελίδας

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ακούτε για κάτι νέο και συναρπαστικό; Το γκουγκλάρεις! Τώρα που η ιδέα σας έχει ονομαστεί και έχει καλυφθεί με μια ελκυστική ταυτότητα επωνυμίας, ήρθε η ώρα να δώσετε στην επωνυμία ένα σπίτι. Τι καλύτερο μέρος για να το κάνετε αυτό από τον πιο εκτεταμένο κατάλογο στον κόσμο, το Διαδίκτυο; Η δημιουργία ενός ιστότοπου ακούγεται σαν τρομακτικό εγχείρημα, αν δεν είστε εκπαιδευμένος προγραμματιστής, αλλά το 2022 υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων δημιουργίας ιστότοπου που κάνει τη δημιουργία του ψηφιακού σας χώρου όχι μόνο εύκολη, αλλά και διασκεδαστική! Θα συνιστούσαμε να ξεκινήσετε με το WordPress, ένα εύχρηστο και απίστευτα προσαρμόσιμο εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων. Μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας αυτήν την πτυχή της διαδικασίας ιδέας προς επιχείρηση ή να στρατολογήσετε μια ομάδα δημιουργίας ιστού για να σας βοηθήσει.

Ο ιστότοπός σας έχει δύο πρωταρχικούς στόχους. Το πρώτο είναι να επικοινωνήσετε επαρκώς ποιος είστε. Αυτό σημαίνει το “γιατί” σας και τις λεπτομέρειες των προσφορών σας και πώς μπορούν να εμπλακούν τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο ιστότοπός σας πρέπει να κοινοποιεί το πρόβλημα που λύνει η ιδέα σας και να εξηγεί πώς το λύνετε! Το δεύτερο είναι η μετατροπή. Πρέπει να αιχμαλωτίσετε το κοινό σας, να το κάνετε να ενδιαφέρεται για το ποιος είστε, να το κάνετε να επιθυμεί την προσφορά σας και, στη συνέχεια, να το συνδέσετε στη μετατροπή με τη σωστή φράση ή κουμπί την κατάλληλη στιγμή! Μπορείτε να δημιουργήσετε μετατροπές μέσω του ιστοτόπου σας που είναι εύκολος στην πλοήγηση, είναι ενδιαφέρων και περιέχει σαφείς, άμεσες παροτρύνσεις για δράση.

Αποκτήστε Μάρκετινγκ

Τώρα που η ιδέα σας έχει ένα μέρος για να ζήσετε, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να προσκαλείτε επισκέπτες να έρθουν για να ρίξουν μια ματιά! Αυτό σημαίνει να βγάζετε την επωνυμία σας μπροστά σε όσο το δυνατόν περισσότερα μάτια και να προσκαλείτε ενεργά τη δημογραφική ομάδα-στόχο σας να έρθει για να δει κάτι νέο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό, όπως το μάρκετινγκ για κινητά, αλλά ανακαλύψαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ουσιαστικές συνδέσεις με ένα μεγάλο κοινό είναι να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δημιουργήσει μια προσωπικότητα για την ιδέα σας, στην οποία οι άνθρωποι έλκονται και επενδύουν. Θα σας επιτρέψει επίσης να αλληλεπιδράσετε με τους ανθρώπους μέσω της επωνυμίας σας, για να τους δείξετε πόσο αυθεντικό είναι πραγματικά το «γιατί» που έχετε ορίσει. Υπάρχει μια σειρά από δωρεάν και εκπαιδευτικά άρθρα ιστολογίου για να διευκολύνετε την πλοήγηση στις κοινωνικές πλατφόρμες ως έμπορος. Σε αυτό το βήμα, η ιδέα σας ζωντανεύει πραγματικά. Δεν είναι πια μόνο ΔΙΚΗ ΣΟΥ ιδέα. Είναι μια επιχείρηση που μοιράζονται και βιώνουν οι άνθρωποι. Μπράβο! Μετατρέψατε αυτό που ήταν μια σκέψη σε μια απτή οντότητα που προσθέτει αξία στον κόσμο.

Εάν έχετε ιδέες επιχειρηματικότητας, πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να τις δείξετε στον κόσμο. Τελικά, είναι τόσα πολλά έξυπνες ιδέες που μπορείτε να εκτελέσετε τώρα. Εάν επιλέξετε να κάνετε τη βουτιά και να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, η επιχείρησή σας μπορεί να έχει μια γερή, ουσιαστική βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί και θα αναπτυχθεί. Αυτά τα βήματα μπορούν να απλοποιήσουν τη διαδικασία έναρξης μιας επιχείρησης. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφορα εργαλεία και πλατφόρμες που μπορούν να φέρουν την επωνυμία σας από την ιδέα στο εμπόριο σε μόλις τρεις μήνες. Σίγουρα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μετατρέψετε την ιδέα σας σε επιχείρηση και να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα!