5 επικίνδυνες απάτες δανείων για μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να προσέξετε φέτος

 

Υπάρχουν αρκετές επικίνδυνες μικρές επιχειρήσεις απάτες που πρέπει να προσέξετε φέτος. Οι απάτες με τη μορφή τηλεφωνικών κλήσεων, επαγγελματικών email και επιταγών γίνονται αρκετά συχνές μεταξύ των κακόβουλων απατεώνων. Πολλές από αυτές τις απάτες στοχεύουν ιδιοκτήτες εταιρειών που χρειάζονται απεγνωσμένα δάνεια μικρών επιχειρήσεων ή οικονομική υποστήριξη. Αυτοί οι δόλιοι απατεώνες θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης (PII) από μικρούς οργανισμούς. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες απάτες επιχειρηματικών δανείων για να προστατεύσετε την εταιρεία σας από πιθανούς απατεώνες. Επιπλέον, ερευνήστε όλες τις επιλογές δανεισμού και τις εταιρείες για να διασφαλίσετε ότι τα οικονομικά της μικρής επιχείρησής σας παραμένουν ασφαλή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους επικίνδυνων απατών μικρών επιχειρήσεων που πρέπει να προσέξετε φέτος.

Sly Loan Brokers

Μερικές από τις πιο κοινές απάτες δανείων για μικρές επιχειρήσεις προκύπτουν από πονηρούς μεσίτες. Ένας νόμιμος μεσίτης θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον σωστό τύπο δανείου, να προετοιμάσετε όλα τα έγγραφα της αίτησης και να σας συνδέσει με ειδικευμένους δανειστές. Αν και αυτή η οικονομική πρακτική είναι νόμιμη, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε απάτη. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με οποιονδήποτε μεσίτη που ζητά να πληρωθεί εκ των προτέρων για την υπηρεσία του. Εξάλλου, οι περισσότερες νόμιμες χρηματιστηριακές εταιρείες λειτουργούν βάσει ενός μοντέλου που βασίζεται στην προμήθεια. Αυτό σημαίνει ότι ο μεσίτης θα λάβει ένα συγκεκριμένο ποσοστό του συνόλου του δανείου μετά το κλείσιμο. Οι μεσίτες που ζητούν προκαταβολή, από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλουν να κλέψουν ή να ενεργήσουν ανήθικα με τα χρήματά σας. Βεβαίως, προσέξτε για πονηρούς μεσίτες δανείων που διενεργούν μικρές επιχειρηματικές απάτες.

Δανειστές με Γενική Διεύθυνση Email

Στη συνέχεια, οι απάτες με δάνεια μικρών επιχειρήσεων συχνά περιλαμβάνουν επιχειρηματικούς δανειστές που επικοινωνούν μαζί σας από μια γενική διεύθυνση email. Κάθε φορά που λαμβάνετε ένα ύποπτο email από έναν επιχειρηματικό δανειστή, ρίξτε μια καλή ματιά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Συνήθως, οι δανειστές που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα χρησιμοποιούν παράνομα πλαστές διευθύνσεις email. Προσέξτε για κοινά ορθογραφικά λάθη ή παρόμοια ονόματα στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους και βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση από την ιστοσελίδα είναι ακριβώς το ίδιο email που λάβατε στα εισερχόμενά σας. Αν ποτέ νιώσετε ότι κάτι είναι απενεργοποιημένο, διαγράψτε το email χωρίς να το ανοίξετε. Αυτοί οι δόλιοι δανειστές στέλνουν σκανδαλώδη email με επιβλαβείς συνδέσμους για να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Σίγουρα, οι δανειστές με γενικές διευθύνσεις είναι απάτες δανείων για μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να προσέξετε φέτος.

Επενδυτές φαντάσματα

Επικίνδυνες απάτες επενδυτών-φαντάσματα στοχεύουν επίσης τις μικρές επιχειρήσεις φέτος. Αυτή η απάτη περιλαμβάνει δόλιες, ανώνυμους επενδυτές, οι οποίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να βάλουν χρήματα στην επιχείρησή σας. Θα ζητήσουν αμοιβή για να θέσουν σε κίνηση τα σχέδια. Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί αυτό το είδος απάτης, καθώς κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης θέλει εξωτερική υποστήριξη από εξωτερικούς επενδυτές. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι αν η προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, πιθανότατα να είναι. Τελικά, είναι εύκολο να αποφευχθούν οι απάτες-φαντάσματα επενδυτών έχοντας κατά νου την κοινή λογική και τον σκεπτικισμό. Εάν η μικρή επιχείρησή σας χρειάζεται οικονομική βοήθεια, αναζητήστε υποστήριξη από έναν έμπειρο επαγγελματία. Σίγουρα, αρκετές επικίνδυνες απάτες δανείων μικρών επιχειρήσεων προέρχονται από επενδυτές-φαντάσματα.

Παράνομοι Εμπειρογνώμονες

Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τους επικίνδυνους απατεώνες δανείων μικρών επιχειρήσεων που παρουσιάζονται ως παράνομοι οικονομικοί εμπειρογνώμονες. Αυτοί οι απατεώνες παρέχουν ανακριβή χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας, κάτι που μπορεί να σας οδηγήσει σε κακές συμφωνίες. Θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν τις αμφιβολίες σας και θα ισχυριστούν ότι είναι οικονομικός ειδικός πρόθυμος να σας βοηθήσει. Ορισμένοι υποτιθέμενοι ειδικοί μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στις μικρές επιχειρήσεις σας για ακόμη περισσότερα χρήματα. Για την αποτροπή αυτών των επικίνδυνων μορφών απάτης, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε έρευνα και να εντοπίσετε πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς εμπειρογνώμονες με τα κατάλληλα διαπιστευτήρια. Φυσικά, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αναζήτησης ιστορικού για να διασφαλίσετε ότι ο πάροχος δανείου είναι νόμιμος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα, να αναπτύξετε επαγγελματικές επιχειρηματικές σχέσεις και να διευθύνετε τον οργανισμό σας χωρίς ανησυχία. Σίγουρα, πολλές απάτες επιχειρηματικών δανείων προέρχονται από παράνομους οικονομικούς εμπειρογνώμονες.

Online Phishers

Επιπλέον, οι διαδικτυακές απάτες με δάνεια μικρών επιχειρήσεων με ηλεκτρονικό ψάρεμα επηρεάζουν χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι phishers σας καλούν ή σας στέλνουν email που ισχυρίζονται ότι προέρχεστε από το υπουργείο Οικονομικών ή τη Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων (SBA). Θα συνεχίσουν να προσφέρουν επιχορηγήσεις και πληρωμές κινήτρων στην επιχείρησή σας σε αντάλλαγμα για τις εμπιστευτικές, προσωπικές σας πληροφορίες. Μπορεί να ζητήσουν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία σχετικά με τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Στη συνέχεια, οι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να υποβάλουν αίτηση για δάνεια μικρών επιχειρήσεων για λογαριασμό σας. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να καταλήξετε να είστε υπεύθυνοι για την επιστροφή του. Αν ποτέ συναντήσετε τέτοιου είδους ειδοποιήσεις, το υπουργείο Οικονομικών συνιστά να επικοινωνήσετε αμέσως με το FBI. Φυσικά, ορισμένοι από τους πιο χειραγωγικούς και παραπλανητικούς απατεώνες δανείων μικρών επιχειρήσεων είναι διαδικτυακοί phishers.

Υπάρχουν αρκετές επικίνδυνες απάτες δανείων για μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να προσέξετε φέτος. Βεβαίως, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε εξασφαλισμένα επιχειρηματικά δάνεια για να προστατευτείτε από οικονομικές απειλές. Πρώτον, προσέξτε τους πονηρούς μεσίτες δανείων που ζητούν πληρωμή εκ των προτέρων πριν παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον, ελέγξτε τις γενικές διευθύνσεις email από επιχειρηματικούς δανειστές για κοινά ορθογραφικά λάθη. Στη συνέχεια, οι απάτες ghost invest προσπαθούν να προσφέρουν ευκαιρίες που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές. Επίσης, αποφύγετε με παράνομους οικονομικούς εμπειρογνώμονες να μείνετε μακριά από κακές συμφωνίες. Φυσικά, οι διαδικτυακοί phishers στοχεύουν προσωπικές πληροφορίες από μικρές επιχειρήσεις. Διαβάστε τα παραπάνω σημεία για να μάθετε για τους επικίνδυνους τύπους απατών δανείων για μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να προσέχετε φέτος.