5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις τεχνολογίες PEMF

Είναι μια τεχνολογία που οι ερευνητές έχουν βελτιώσει όλα αυτά τα χρόνια. Έχει πολλά φανταστικά οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι μερικά από τα συναρπαστικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το PEMF:

Είναι μια τεχνολογία του 21αγ αιώνα που δημιουργήθηκε τον 20όου αιώνας

Ναι, το PEMF δεν είναι μια νέα τεχνολογία και είναι κάτι που δημιουργήθηκε στη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή, αν και κερδίζει δημοτικότητα το 21οαγ αιώνας. Μάλιστα, μια από τις πρώτες συσκευές PEMF εγκρίθηκε από τον FDA των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι μερικές από τις πρώτες έρευνες για την τεχνολογία έγινε από τη διαστημική υπηρεσία NASA. Ο κύριος λόγος ενδιαφέροντος για αυτή την τεχνολογία ήταν να βρεθεί ένας νέος τρόπος τόνωσης της ανάπτυξης διαφόρων ιστών. Επιπλέον, η NASA ενδιαφέρθηκε να βρει εάν η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση της κατάθλιψης.

Είναι μια εγκεκριμένη από τον FDA των ΗΠΑ θεραπευτική προσέγγιση

Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν γίνει πολλές κλινικές δοκιμές που επιβεβαιώνουν τα οφέλη του για την υγεία. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία είναι εγκεκριμένη από τον FDA των ΗΠΑ για την ενίσχυση της επούλωσης των οστών και τη διαχείριση της κατάθλιψης. Ωστόσο, έχει πολλές άλλες χρήσεις όπως βελτιωμένη επούλωση πληγών, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κ.λπ.

Φαίνεται να λειτουργεί με πολύπλοκους και διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της μιτοχονδριακής δυσλειτουργίας και έτσι να ενισχύσει την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας. Φαίνεται επίσης να διεγείρει τη λειτουργία των βλαστοκυττάρων, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει μερικές από τις εκπληκτικές του επιπτώσεις στην υγεία.

Το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για να στείλει σήματα

Πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι σχετικά με το πώς θα μπορούσε μια μηχανή που παρέχει κάποιο χαμηλό βαθμό ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων να έχει τόσες πολλές επιπτώσεις στην υγεία. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το ανθρώπινο σώμα ελέγχεται κυρίως με τη βοήθεια ηλεκτρικών παρορμήσεων. Σχεδόν κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα αντιδρά στις ηλεκτρικές δυνάμεις.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό όργανο, που είναι ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα, λειτουργεί εξ ολοκλήρου μέσω του ηλεκτροδυναμικού. Αυτά τα ηλεκτροσήματα μπορούν να ελέγξουν περαιτέρω τα ενδοκρινικά όργανα, τη λειτουργία διαφόρων οργάνων του σώματος και πολλά άλλα.

Το PEMF είναι ασφαλές να συνδυαστεί με άλλες συσκευές και θεραπείες

Καμία τεχνολογία ή θεραπεία δεν είναι τέλεια, και ως εκ τούτου οι άνθρωποι συχνά χρειάζεται να χρησιμοποιούν πολλαπλές θεραπείες για να διαχειριστούν τις συνθήκες υγείας τους. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας οποιαδήποτε συσκευή ή τεχνολογία να είναι ασφαλής για συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Φαίνεται ότι το PEMF είναι απολύτως ασφαλές για χρήση με διάφορες μεθόδους θεραπείας. Έτσι, μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει με άλλες θεραπείες με παρόμοια αποτελέσματα όπως η υπέρυθρη θεραπεία, η βαθιά υπέρυθρη θεραπεία, η θεραπεία φωτονίων, η θεραπεία με θερμές πέτρες, η θεραπεία με αρνητικά ιόντα και πολλά άλλα. Επιπλέον, το καλό είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα πολλών από αυτές τις θεραπείες είναι προσθετικό.

Αλλά αυτό δεν είναι όλο και φαίνεται ότι το PEMF είναι επίσης ασφαλές να συνδυαστεί με διάφορα συμπληρώματα υγείας. Έτσι, μπορεί κανείς να το συνδυάσει με βιταμίνες, φυτικά συμπληρώματα για πρόσθετα οφέλη.

Ακόμη περισσότερο, οι μελέτες δεν δείχνουν κινδύνους για την υγεία από το συνδυασμό του με ιατρικά φάρμακα και χειρουργικές παρεμβάσεις. Στην πραγματικότητα, σε κακώς επουλωμένες πληγές και κατάγματα, χρησιμοποιείται μαζί με άλλα φάρμακα και αποκατάσταση μετά από χειρουργική θεραπεία.

Το PEMF είναι ασφαλές για παρατεταμένη χρήση

Όλοι έχουν ακούσει για τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και τους σχετικούς κινδύνους για την υγεία, και επομένως πολλές αμφιβολίες. Ωστόσο, αξίζει να γίνει κατανοητό ότι οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εξαρτώνται από δύο πράγματα, αυτά είναι η συχνότητα και η ένταση.

Πάρτε ένα παράδειγμα κύματος φωτός, το οποίο είναι 100% ασφαλές και καλό, αλλά γίνεται υπεριώδες καθώς αυξάνεται η συχνότητα. Ναι, το φως είναι επίσης ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Πάνω από το ορατό φως είναι οι ακτίνες Χ και οι ακτίνες γάμμα. Ωστόσο, κάτω από το ορατό φως υπάρχουν υπέρυθρες, οι οποίες παρέχουν ζεστασιά και είναι ασφαλείς. Τα κύματα PEMF είναι εξαιρετικά μικρής συχνότητας για να προκαλέσουν οποιαδήποτε πιθανή βλάβη, καθιστώντας τα απολύτως ασφαλή.

Επιπλέον, η ένταση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Το PEMF παρέχει κύματα χαμηλής συχνότητας σε πολύ μικρή ποσότητα. Αυτή η ποσότητα είναι μόλις μεγαλύτερη από το βαρυτικό πεδίο καθώς η ενέργεια είναι πολύ μικρή, ωστόσο είναι αρκετή για να βοηθήσει με παρατεταμένη και τακτική έκθεση.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η NASA άρχισε να πειραματίζεται με αυτά τα κύματα είναι η κατανόηση ότι οι άνθρωποι εκτίθενται φυσικά σε αυτά μέσω του μαγνητικού πεδίου της γης. Ωστόσο, κάτι λείπει στον χώρο. Η απουσία αυτών των κυμάτων χαμηλής συχνότητας και έντασης στο διάστημα μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό.