5 Συνήθεις Απάτες σε Αναφορά Απάτης Μικρών Επιχειρήσεων

 

Υπάρχουν πολλές κοινές απάτες στην αναφορά μικρών επιχειρήσεων. Οι σύγχρονες απάτες έχουν επιπτώσεις σε μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και μεγάλες εταιρικές οντότητες κάθε χρόνο. Όταν οι απατεώνες επιτίθενται σε επιτυχημένες εταιρείες, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τα οικονομικά τους, τη φήμη και τη συνολική τους απόδοση. Γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, όπως εσείς, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τις πιο συνηθισμένες απάτες που μπορεί να συναντήσει ο οργανισμός σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προστατεύσετε τους υπαλλήλους, την εταιρεία και τα εταιρικά σας περιουσιακά στοιχεία από σοβαρές απειλές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις πιο κοινές και καταστροφικές απάτες στις αναφορές μικρών

Απάτες τραπεζικών λογαριασμών

Οι πιο συνηθισμένες και επικίνδυνες επιθέσεις στον κόσμο της αναφοράς επιχειρηματικής απάτης είναι οι εξαγορές τραπεζικών λογαριασμών. Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν την αποστολή πλαστών e-mail για την απόκτηση ονομάτων χρήστη και κωδικού πρόσβασης για διαδικτυακούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Φυσικά, μπορούν να χτυπήσουν σημαντικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όπως η Citibank Business. Στη συνέχεια, οι απατεώνες μπορούν να ανοίξουν νέους λογαριασμούς και να κάνουν αναλήψεις χωρίς την έγκρισή σας. Εκτός από το να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε τραπεζικές συναλλαγές στο διαδίκτυο, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τους λογαριασμούς σας για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. Σίγουρα, οι απάτες τραπεζικών λογαριασμών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αναφοράς μικρών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες σήμερα

Τηλεφωνικές απάτες

Καθώς εξοικειώνεστε με την αναφορά επιχειρηματικής απάτης, πρέπει να μάθετε περισσότερα για τις τηλεφωνικές απάτες. Τα τηλεφωνικά προγράμματα περιλαμβάνουν κλοπή των εμπιστευτικών προσωπικών σας πληροφοριών ή χρημάτων. Αυτοί οι τύποι απάτης μπορεί να έχουν τη μορφή αυτοματοποιημένων κλήσεων, μηνυμάτων SMS ή τηλεφωνικών κλήσεων από πραγματικό άτομο. Συχνά, οι απατεώνες προσφέρουν ψεύτικες υποσχέσεις για ευκαιρίες προϊόντων, επενδύσεις χρημάτων και δωρεάν δοκιμές για μια συγκεκριμένη υπηρεσία. Μερικοί απατεώνες θα προσφέρουν ακόμη και χρήματα μέσω δωρεάν επιχορηγήσεων, λαχειοφόρων αγορών ή κερδών σε διαγωνισμούς. Άλλοι καλούντες θα απειλήσουν με φυλάκιση ή μήνυση εάν αρνηθείτε να τους πληρώσετε. Σίγουρα, ο κόσμος της αναφοράς επιχειρηματικής απάτης είναι γεμάτος με συνεχείς επιθέσεις απάτης.

Απάτες ψαρέματος και πλαστογράφησης

Επιπλέον, πολλές εταιρείες που αντιμετωπίζουν αναφορές επιχειρηματικής απάτης έχουν επίσης αντιμετωπίσει απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος και πλαστογράφησης. Αυτού του είδους τα συστήματα συμβαίνουν μέσω πλαστών ή πλαστών ψηφιακών εγγράφων. Οι απάτες πλαστογράφησης περιλαμβάνουν συνήθως ευρέως διαδεδομένα e-mail που έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται αυθεντικά. Το phishing και άλλοι τύποι επιθέσεων phishing, όπως το vishing και το pharming, συνεργάζονται με επιθέσεις πλαστογράφησης. Αυτές οι απάτες επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς της πιστωτικής σας κάρτας, στα αντίγραφα κίνησης τραπεζικών λογαριασμών ή σε άλλους ευαίσθητους κωδικούς πρόσβασης. Σίγουρα, πολλά περιστατικά αναφοράς επιχειρηματικής απάτης ξεκινούν αρχικά με απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος και πλαστογράφησης.

Προηγμένα σχήματα τελών

Επιπλέον, τα προηγμένα συστήματα τελών είναι κοινές απάτες που πρέπει να προσέχετε στις αναφορές απάτης σε μικρές επιχειρήσεις. Αυτά τα προγράμματα συμβαίνουν κάθε φορά που ένα θύμα πληρώνει χρήματα προσδοκώντας να λάβει κάτι υψηλότερης αξίας, αλλά τελικά λαμβάνει ελάχιστα ή καθόλου σε αντάλλαγμα. Ορισμένοι απατεώνες εκτελούν αυτά τα προγράμματα πουλώντας ένα προϊόν, προσφέροντας χρήματα που βρέθηκαν ή προτείνοντας μια νέα επενδυτική ευκαιρία. Σε άλλες περιπτώσεις, κακόβουλοι παράγοντες μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε ρυθμίσεις χρηματοδότησης για την προκαταβολή μιας προμήθειας εύρεσης. Σίγουρα, τα προηγμένα συστήματα τελών είναι επικίνδυνες απάτες σε όλη την αναφορά μικρών επιχειρήσεων.

Επενδυτικές απάτες

Ομοίως, οι επενδυτικές απάτες έχουν επίσης διαδραματίσει σοβαρό ρόλο σε όλη την αναφορά μικρών επιχειρήσεων. Αυτές οι απάτες συχνά πραγματοποιούνται σε μυστικά τηλεφωνικά κέντρα γνωστά ως λεβητοστάσια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι απατεώνες προσπαθούν να σας πείσουν να αγοράσετε τίτλους υψηλού κινδύνου, με την υπόσχεση τεράστιων αποδόσεων. Φυσικά, χρησιμοποιώντας αυτές τις λύσεις λογισμικού τηλεφωνικών κέντρων, μπορεί να προσφέρουν κάποια μερίδια σε επιχειρήσεις υψηλών εσόδων ή πολύτιμα σπάνια μέταλλα. Μερικές φορές, οι επενδυτικές ευκαιρίες θα είναι πραγματικές και το επίπεδο του κινδύνου θα κρύβεται. Ενώ σε άλλες απάτες, δεν θα υπάρξει καμία επένδυση. Φυσικά, οι επενδυτικές απάτες είναι αρκετά συχνές σε όλη την αναφορά απάτης σε επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις.

Υπάρχουν πολλές κοινές απάτες στην αναφορά μικρών επιχειρήσεων. Πρώτα απ ‘όλα, πολλές απάτες επικεντρώνονται σε προηγμένες χρεώσεις. Μερικές από τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις περιλαμβάνουν εξαγορές επαγγελματικών λογαριασμών. Φυσικά, μερικές από τις πιο διαβόητες περιπτώσεις απάτης πραγματοποιούνται μέσω τηλεφώνου. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε σοβαρές απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και πλαστογράφησης καθ’ όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού σας χρόνου. Ταυτόχρονα, οι δόλιες επενδυτικές απάτες έχουν γίνει αρκετά συνηθισμένες για εταιρείες μικρού, μεσαίου μεγέθους και επιχειρήσεων. Ακολουθήστε τα σημεία που επισημαίνονται παραπάνω για να μάθετε για τις πιο συνηθισμένες επιθέσεις απάτης στην αναφορά επιχειρηματικής απάτης.