6 λόγοι που πρέπει να ξεκινήσετε μια επιχείρηση όταν είστε νέοι

Η έναρξη μιας επιχείρησης μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά με τη νεότητα μπορεί να έρθει μια αβάσιμη αυθάδεια που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη ως επιχειρηματίας. Αν και με την ηλικία έρχεται συχνά περισσότερη εμπειρία και πόροι, οι νέοι επιχειρηματίες θα τείνουν να ανακαλύπτουν ότι έχουν λιγότερα να χάσουν και περισσότερα να κερδίσουν. Η επικίνδυνη φύση της επιχειρηματικότητας θα βρει πολλούς νέους να αποθαρρύνονται και να απομακρύνονται από τη ζωή των επιχειρήσεων από τους μεγαλύτερους συνομηλίκους τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική επαγγελματική πορεία για νεαρά και φιλόδοξα άτομα με εξαιρετικές ιδέες.

Διακυβεύονται λιγότερα

Όταν είσαι νεότερος έχεις την τάση να έχουν λιγότερες δεσμεύσεις κάτι που κάνει την ανάληψη κινδύνων, όπως η έναρξη μιας επιχείρησης, λίγο πιο εύκολη. Καθώς μεγαλώνετε, είναι πιο πιθανό να έχετε δεσμευτεί για πληρωμές αυτοκινήτου, υποθήκη και έχετε παιδιά να πληρώσετε, καθιστώντας δυσκολότερο να αφήσετε μια σταθερή δουλειά και να εργαστείτε για τον εαυτό σας. Όταν μόλις φύγατε από το κολέγιο, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια, είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσετε να χτίζετε την ιδέα σας και να δείτε την επιχείρησή σας να ζωντανεύει προτού κατασταλάξετε πολύ και αφοσιωθείτε σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Είστε πιο ευέλικτοι

Το γεγονός ότι έχετε λιγότερες δεσμεύσεις όταν είστε νεότεροι τείνει επίσης να σημαίνει ότι είστε πιο ευέλικτο και προσαρμόσιμο; είναι λιγότερο πιθανό να έχετε οικογενειακές και ενυπόθηκες δεσμεύσεις που σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε όπου θέλετε, όπως πιο κοντά σε επενδυτές ή προγράμματα καθοδήγησης. Όταν είστε νεότεροι, είναι επίσης λιγότερο πιθανό να έχετε πάρει κακές συνήθειες από τον χώρο εργασίας και να είστε λιγότερο αφοσιωμένοι σε παγιωμένα ιδανικά στο χώρο εργασίας. Αυτό θα σας κάνει πολύ πιο ευέλικτους σε νέους τρόπους εργασίας και στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στον κλάδο της επιλογής σας.

Έχετε άφθονο χρόνο

Ένα προφανές όφελος από την έναρξη μιας επιχείρησης όταν είστε νέοι είναι ότι ο χρόνος είναι με το μέρος σας. Όχι μόνο έχετε περισσότερο χρόνο για να μάθετε, να προσαρμοστείτε και να γίνετε ειδικός στον τομέα που έχετε επιλέξει, αλλά έχετε επίσης περισσότερο χρόνο για να αλλάξετε την εστίασή σας και να μετακινηθείτε σε νέους βοσκότοπους, εάν η επιχείρησή σας δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο ή η επιχειρηματικότητα απλά δεν είναι για εσάς . Είναι λιγότερο πρόβλημα εάν η επιχείρησή σας δεν λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας των είκοσι, καθώς έχετε ακόμα πολύ χρόνο για να επανεκπαιδευτείτε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

Γνωρίζετε την Τεχνολογία σας

Στον σημερινό κόσμο που επικεντρώνεται στο διαδίκτυο, σχεδόν κάθε επιχείρηση έχει κάποια μορφή διαδικτυακή παρουσία. Το γεγονός ότι θα έχετε μεγαλώσει με το διαδίκτυο και την τεχνολογία σημαίνει ότι σας έρχεται πολύ πιο διαισθητικά, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να υιοθετήσετε νέες τεχνολογίες που θα ωφελήσουν την επιχείρησή σας και την ανάπτυξή σας. Είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να κατανοήσετε το οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πώς μπορεί να συνδεθεί με δυνητικούς πελάτες και να γνωρίζει το είδος των αναρτήσεων που θέλει να δει το κοινό σας.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης

Αν και είναι λιγότερο πιθανό να διαθέτετε το ίδιο είδος κεφαλαίου για να διαθέσετε σε μια επιχείρηση όπως θα κάνατε όταν είστε μεγαλύτεροι, υπάρχουν πολλά προγράμματα καθοδήγησης και χρηματοδότησης που εστιάζουν στην παροχή βοήθειας σε νέους επιχειρηματίες. Οι όμοιοι του Prince’s Trust, για παράδειγμα, εστιάστε στην παροχή βοήθειας σε άτομα ηλικίας 16-30 ετών και προσφέρει δωρεάν καθοδήγηση και επιχορηγήσεις σε νέους επιχειρηματίες με δυνατότητες. Υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τις δαπάνες σας για να δημιουργήσετε ένα μικρό δοχείο εξοικονόμησης που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. υπάρχουν επίσης πολλά ψηφιακούς οικονομικούς βοηθούς και εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και να κάνετε οικονομικές προβλέψεις για εσάς με βάση τις τρέχουσες δαπάνες σας, κάνοντας την εξοικονόμηση αυτή λίγο πιο εύκολη.

Είστε πιο ανθεκτικοί

Όταν είσαι νεότερος, είναι πολύ πιο πιθανό να είσαι πιο ανθεκτικός στην απόρριψη παρά όταν είσαι μεγαλύτερος και έχεις περισσότερα να χάσεις. Στα τέλη της εφηβείας και στα είκοσί σας, είναι επίσης πιο πιθανό να έχετε συνηθίσει καλά στην απόρριψη από την αίτηση στο πανεπιστήμιο, τις συνεντεύξεις για δουλειά και τα ραντεβού. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την ηλικία που είστε, άγχος και απόρριψη μπορεί να είναι πολλά για να τα χειριστείτε, ειδικά πολλά ταυτόχρονα, γι’ αυτό φροντίστε να είστε καλά εξοπλισμένοι για να το αντιμετωπίσετε και να έχετε έναν ισχυρό κύκλο υποστήριξης γύρω σας.