Top 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε

Το Travel Weekly προέβλεψε ότι οι παγκόσμιες ταξιδιωτικές δαπάνες σε διεθνές επίπεδο θα αυξηθούν κατά 93,8%. Οι νεότεροι άνθρωποι πρωτοστατούν στην ταξιδιωτική αγορά, μαζί με ομάδες φίλων και οικογενειών που θέλουν να κάνουν τις μεγαλύτερες διακοπές και περιπέτειες μέχρι τώρα. Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τα ταξίδια βοήθησε στον αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών που πρόκειται να ξεκινήσουν τις περιπέτειές τους φέτος. Περισσότεροι χρόνοι διαμονής στο Άμπου Ντάμπι, το Τσιάνγκ Μάι, τη Ντόχα, τη Φλωρεντία και τη Φρανκφούρτη είναι πλέον περιζήτητες.

Με τα ταξίδια να αναβιώνουν, δεν θα αργήσει να επιστρέψουν όλοι για να ξεπακετάρουν και να κάνουν globetrot. Ακολουθούν οι 10 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους και εσείς πρέπει να ταξιδέψετε:

1. Τα ταξίδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του στρες και του άγχους σας

Τα ταξίδια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του στρες και του άγχους σας

Σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health, Αυστριακοί ερευνητές έμαθαν ότι ένα από τα πολλά μεγάλα οφέλη του ταξιδιού είναι ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και το άγχος. Ενώ ταξιδεύετε, θα είστε μακριά από τους συνηθισμένους στρεσογόνους παράγοντες σας. Είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε.

2. Μπορείτε να μάθετε νέες γλώσσες!

Μπορείτε να μάθετε νέες γλώσσες!

Το να έχετε μια βασική κατανόηση της τοπικής γλώσσας στη χώρα που θα επισκεφτείτε είναι απαραίτητο εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε. Θα διευκολύνει την πλοήγηση σε νέες τοποθεσίες και θα σας βοηθήσει επίσης να κατανοήσετε καλύτερα την κουλτούρα μιας νέας και άγνωστης χώρας. Το να κάνετε νέους φίλους σε μια νέα χώρα θα είναι ευκολότερο εάν καταλαβαίνετε την τοπική γλώσσα.

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας έχει τα δικά της οφέλη, εκτός από την πρακτικότητά της. Σύμφωνα με το ACTFL, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική σας λειτουργία, να βελτιώσει τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων και να βελτιώσει τη μνήμη σας.

3. Θα φτιάξεις νέες αναμνήσεις

Θα φτιάξεις νέες αναμνήσεις

Όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις σε νέους προορισμούς και με νέους φίλους και ανθρώπους. Μπορείτε να τεκμηριώσετε τα ταξίδια και τα ορόσημα των ταξιδιών σας τραβώντας φωτογραφίες και βιντεολόγια, ώστε στο μέλλον να μπορείτε να ανατρέχετε στο ταξίδι σας και να θαυμάζετε τις υπέροχες εμπειρίες σας.

Ενώ βρίσκεστε στις προσαρμοσμένες κρουαζιέρες και ταξίδια σας, μην φοβάστε να τραβήξετε όσο περισσότερα πλάνα μπορείτε! Αυτές θα είναι καταπληκτικές αναμνήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, έχει επίσης αποδειχθεί ότι το να ξοδεύετε χρήματα σε εμπειρίες κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους μακροπρόθεσμα, σε αντίθεση με το να ξοδεύετε χρήματα σε υλικά αγαθά. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες δεν σημαίνουν μόνο νέες αναμνήσεις αλλά και εμπειρίες που θα σας αλλάξουν προς το καλύτερο.

4. Θα έχετε επίσης πιο φαρδύ ουρανίσκο

Θα έχετε επίσης έναν ευρύτερο ουρανίσκο

Με τον αμέτρητο αριθμό διαφορετικών κουζινών σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πάντα επιλογές για όλους και τα γούστα τους. Το κορεάτικο φαγητό είναι γνωστό για τις αλμυρές και πικάντικες γευστικές του νότες, ενώ η ιαπωνική και η ιταλική κουζίνα έχουν ουμάμι στις γευστικές τους νότες, το οποίο έχει γλυκές και αλμυρές γεύσεις.

Η κατανάλωση ξένου φαγητού είναι μια ευκαιρία να διευρύνετε τις προτιμήσεις σας στο φαγητό και να γαργαλήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες. Η δοκιμή νέων πιάτων θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τη γεύση σας. Θα αποκτήσετε επίσης ένα νέο αγαπημένο πιάτο ή στυλ κουζίνας.

5. Υπάρχουν ευκαιρίες δικτύωσης με άλλους συνταξιδιώτες!

Υπάρχουν ευκαιρίες για δικτύωση με άλλους συνταξιδιώτες!

Είναι αναπόφευκτο να συναντήσετε επίσης πολλούς άλλους ταξιδιώτες στα ταξίδια σας. Μπορεί να είναι στο αεροπλάνο ή μπορεί να είναι ενώ κάνετε μια περιήγηση στην πόλη στην άκρη του δρόμου. ποτέ δεν θα ξέρεις. Μπορείτε να αρπάξετε την ευκαιρία να δικτυωθείτε μαζί τους και να κάνετε νέους φίλους. Ποιος ξέρει, μπορεί να γνωρίσετε τον νέο ταξιδιωτικό σας φίλο ή τον νέο σας στενό φίλο!

Εάν θέλετε να δικτυωθείτε, μην διστάσετε να πάρετε την πρωτοβουλία. Μπορείτε απλά να ξεκινήσετε χαμογελώντας και λέγοντας «γεια, πώς είσαι;» Θυμηθείτε τον χρυσό κανόνα: αν θέλετε φίλο, τότε γίνετε φίλος.

6. Τα ταξίδια σας κάνουν ολιστικούς και ολοκληρωμένους

Τα ταξίδια σας κάνουν ολιστικούς και ολοκληρωμένους

Ως αποτέλεσμα του ταξιδιού σας, θα έχετε αποκτήσει νέες δεξιότητες και μια βαθύτερη κατανόηση των ανθρώπων και άλλων πολιτισμών. Θα είστε επίσης πολύ πιο έξυπνοι, λόγω των ταξιδιών σας και της εκμάθησης νέων γλωσσών. Όταν βρίσκεστε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, τα ταξίδια σας μπορούν επίσης να είναι ένα καλό ξεκίνημα συζήτησης. Θα διευκολύνει τη ροή της συζήτησης.

7. Τα ταξίδια σάς επιτρέπουν να σέβεστε και να μαθαίνετε για άλλους πολιτισμούς

Τα ταξίδια σάς επιτρέπουν να σέβεστε και να μαθαίνετε για άλλους πολιτισμούς

Όταν επισκέπτεστε άλλες ξένες χώρες, μαθαίνετε για νέους πολιτισμούς και εφαρμόζετε την τοπική εθιμοτυπία. Όταν μελετήσετε τη γλώσσα και την ιστορία τους, θα αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες για τους ντόπιους και τον πολιτισμό τους. Θα ξέρετε γιατί και πώς προέκυψαν.

Στις επισκέψεις σε μουσεία, μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις αλλά και να είστε ευγενικοί. Το να σέβεσαι τους άλλους ανθρώπους και τις αντίστοιχες κουλτούρες τους είναι ένα σημαντικό μέρος της ντεκόρ ταξιδιού.

8. Τα ταξίδια σας δίνουν μια νέα πηγή δημιουργικότητας

Τα ταξίδια σας δίνουν μια νέα πηγή δημιουργικότητας

Τα ταξίδια σας βγάζουν από τη ζώνη άνεσής σας. Στους προορισμούς σας, τις περισσότερες φορές θα μάθετε μια νέα γλώσσα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη δημιουργικότητά σας και να βελτιώσει τη λεκτική και χωρική σας επίγνωση. Τα ταξίδια σας αναγκάζουν επίσης να σκεφτείτε διαφορετικά, να μάθετε νέες δεξιότητες και να προσαρμοστείτε σε νέες εμπειρίες μαζί με νέα μέρη.

9. Θα αποσυνδεθείτε επίσης από την τεχνολογία

Θα αποσυνδεθείτε επίσης από την τεχνολογία

Ορισμένες τοποθεσίες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με τη φύση και τον εαυτό σας, καθώς και να απολαύσετε λίγη γαλήνη και ηρεμία. Χωρίς περισπασμούς, μπορείτε να σταματήσετε για να μυρίσετε τα λουλούδια και να απολαύσετε την αίσθηση των γυμνών ποδιών σας στην άμμο.

Τα ταξίδια είναι μια ευχάριστη διακοπή από την καθημερινότητά σας. Θα είστε μακριά από το άγχος της μετακίνησης, της εργασίας και της κίνησης. Μην εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να χαλαρώσετε ως δεδομένη.

10. Οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες θα βελτιωθούν

Οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες θα βελτιωθούν

Το ταξίδι απαιτεί πολύ συντονισμό και επικοινωνία εκτός από χρήματα και χρόνο.

Θα αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του να μιλήσετε με διαφορετικούς ανθρώπους. Μερικά από τα άτομα που θα συναντήσετε μπορεί να μην ξέρουν πώς να μιλούν αγγλικά ή να μιλούν άπταιστα αγγλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να εξασκήσετε άλλες δεξιότητες επικοινωνίας που έχετε. Μπορείτε επίσης να μάθετε μια νέα γλώσσα.

Χάρη στα ταξίδια, οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες θα βελτιωθούν. Η κατοχή καλύτερων επικοινωνιακών δεξιοτήτων σημαίνει ότι θα έχετε επίσης καλύτερες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, θα μπορείτε να χειρίζεστε τις συγκρούσεις και να διατηρείτε καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους.

Τα ταξίδια έχουν πολλά οφέλη για τη συνολική ευεξία σας. Μπορεί να σε κάνει πιο ολιστικό άτομο και να βελτιώσει τη δημιουργικότητά σου, τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και την ψυχική σου υγεία. Είναι επίσης μια επένδυση με ανεκτίμητες αποδόσεις και πρόσθετα οφέλη. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο, καθώς θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος.